013-7446292

aynora.nur@gmail.com

Get Update on our recent novels , korean drama story

Beli Buku 365 Tip Mendidik Anak Soleh dan Solehah

Beli Buku 365 Tip Mendidik Anak Soleh dan Solehah. Jika anda ibu bapa yang sedang berhasrat mendidik anak-anak agar menjadi anak yang soleh dan solehah, saya sarankan anda belilah buku yang terdapat di Bookcafe ini dengan diskaun hebat sebanyak 15%. 

Tip yang dikongsikan bukan sekadar untuk ehari dua tetapi ada 365 tip mendidik anak soleh dan solehah disediakan oleh Ustazah Isfadiah Mohd Dasuki. Jadi secara amnya anda boleh ajar anak satu hari satu ilmu tanpa mereka rasa bosan mengulang pelajaran yang sama setiap hari. 

Tak tahu nak order? Mudah saja. KLIK pada gambar kulit buku di bawah. Anda akan terus di bawah ke website berkaitan. 
 

LINK : 365 Tip Mendidik Anak Soleh dan Solehah


365 Tip Mendidik Anak Soleh dan Solehah 


 

Old price: RM18.00
RM15.30 (Jimat RM2.70 (15%))
Berat: 0.24 kg per item 
Format: Paperback
Saiz: 6'' x 9'' 
ISBN-13: 978-967-411-842-6
Tarikh Terbit: 15 May 2016
Jumlah Muka Surat: 176
Penulis: Ustazah Isfadiah Mohd Dasuki 

Apakah Keistimewaan buku ini?


Buku ini dibahagikan kepada 6 segmen, iaitu Akidah, Ibadah solat, Akhlak, Al-Quran, Sunnah dan Ibu bapa sebagai guru pertama anak-anak.

Kemudian, disertakan dengan Dalil Al-Quran, hadith, dan pendapat ulama. Buku ini bertemakan '1 hari 1 tip', sebab itu ia disertakan dengan 365 Tip Jom Amal sebagai bimbingan ibu bapa untuk setahun. Tidak ketinggalan buku ini menyediakan ilustarasi yang menarik, agar tidak bosan dibaca dan mudah merangsang anak-anak untuk ikut membacanya.

Selamat bershopping atas talian ya...

Drama Korea Klasik Love Story In Havard

Haiii...peminat drama korea di luar sana. Anda suka tonton drama korea? Suka yang klasik atau moden punya? Jika anda penggemar drama korea klasik, anda boleh saksikan di saluran ONE HD di mana sekarang ni sedang ditayangkan Drama Korea Klasik Love Story In Havard.

Saya pernah tonton drama Love story In Havard ketika pertama kali ditayangkan di Malaysia, sekitar tahun 2005 kalau tak silap....

Salah seorang pelakonnya iaitu Kim Rae Won kini sedang hangat berlakon drama bersiri Doctors di saluran yang sama.


Drama Korea Klasik Love Story In Havard


Drama Korea Klasik Love Story In Havard


Drama Love Story In Havard mengisahkan tentang tiga orang pelajar di Harvard University, Hyun Woo (Kim Rae Won), Jung Min (Lee Jung Jin) and Soo In (Kim Tae Lee). Hyun Woo and Jung Min selalu bersaing dalam pelajaran dan juga percintaan.

Jung Min seorang yang mudah mendapat perhatian professor manakala Hyun Woo selalu tidak bernasib baik dan bertungkus lumus dengan pelajarannya. Sesuatu yang menarik, kedua-duanya jatuh cinta pada gadis yang sama iaitu Soo In. Soo In adalah seorang pelajar perubatan daripada sebuah keluarga yang miskin.

Mampukah mereka menyelesaikan perbezaan pandangan, percintaan dan kehidupan demi mencapai impian mereka?

Jom saksikan drama korea Love Story In Havard di saluran ONE HD pada setiap hari Isnin - Jumaat pada pukul 5:40 petang.

Drama korea ini dibintangi oleh Kim Rae Won, Kim Tae Hee, Lee Jung Jin, Kim Min dan ramai lagi.

Ayat-Ayat Cinta 2 (Hidayah)

Mykarya.Com membawakan pula sebuah novel cinta islami karya Habiburrahman El Shirazy. Ia adalah sebuah novel pembangun jiwa, yang pastinya amat diperlukan bagi mengisi jiwa-jiwa yang kosong, yang selama ini tercari-cari matlamat hidup.

Saya belum memiliki buku ini tetapi buku novel Ayat-Ayat Cinta 1 telahpun ada dalam simpanan sebagai khazanah peribadi. Hihi...

Jika anda hendak memiliki novel Ayat-Ayat Cinta 2 ini, boleh lah klik pada gambar kulit novel yang saya sertakan di bawah. Ada banyak lagi stok jika anda berniat membeli lebih dari satu...(mungkin nak beri hadiah kepada insan tersayang...)


Ayat-Ayat Cinta 2 (Hidayah)


KLIK PADA GAMBAR UNTUK INFO LANJUT

Harga: RM35.90
Ayat-Ayat Cinta 2 (HIDAYAH)
Weight:0.78 kg per item
ISBN:9789674480523
Stok sedia ada: 46 item (setakat julai 2016)

Sinopsis Ayat-Ayat Cinta 2:


Fahri, yang kini tinggal di Edinburgh dan bahkan menjadi dosen di University of Edinburgh, terpaksa menjalani ke hidupan sehari-harinya sendirian. Bersama dengan Paman Hulusi, asisten rumah tangganya yang berdarah Turki, ia meneruskan kehidupannya tanpa Aisha.

Terkadang Fahri masih saja menangis saat mengingat kenangan-kenangannya bersama Aisha. Kenyataan bahwa istri yang sangat dicintainya itu kini menghilang entah kemana, membuatnya nelangsa dan hampir putus asa. Maka ia menghabiskan hari-harinya dengan menenggelamkan diri dalam kesibukan pekerjaan, penelitian, mengajar, dan bisnis yang dulu dikelola berdua bersama Aisha.

Aisha menghilang dalam sebuah perjalanan ke Palestina bersama teman wanitanya saat ingin membuat cerita dan reportase tentang kehidupan di sana. Teman Aisha ditemukan dalam keadaan sudah kehilangan nyawa dan kondisi tubuh yang mengenaskan dan sangat mungkin kondisi Aisha juga sama meski tubuhnya belum ditemukan saat ini.

Sudah lebih dari dua tahun Fahri berduka dan tenggelam dalam usaha pencarian istri yang sanagat dicintainya itu. Ia pun pindah ke Edinburgh karena itulah kota yang sangat disukai Aisha di dataran Inggris. Dengan menyibukkan dirinya, ia berusaha menyingkirkan rasa sedihnya sekaligus memperbaiki citra Islam dan muslim di negeri dunia pertama itu. Ia berbuat baik pada tetangganya, menyebarkan ilmu agama pada berbagai pihak, dan membantu orang-orang yang butuh bantuannya tanpa memandang bulu.

Berbagai kegiatan menyibukkan dirinya, hingga sebuah pertanyaan mengusik datang dari berbagai pihak. Akankah ia membujang seumur hidup setelah ditinggal Aisha? Akankah ia bertemu dengan isterinya itu sekali lagi?

Selamat membaca, sebuah lagi novel pembangun jiwa!!

Awak Sangat Nakal! Novel Karya Syamnuriezmil

Awak Sangat Nakal! Novel Karya Syamnuriezmil. Jika anda peminat novel santai tetapi misteri, saya rasa novel Awak Sangat Nakal! ada kisahnya. Novel ini terbitan OCT. Jika nak beli boleh ke website Bookcafe dan anda akan dilayan dengan terbaik! Tak banyak unit yang tinggal, ianya stok terhad. Siapa cepat dia dapat! Hehe...

Nak baca sinopsis? Sila scroll hingga bawah ya...

Nak beli dengan cepat??? KLIK PADA GAMBAR DI BAWAH  


Awak Sangat Nakal! Novel Karya Syamnuriezmil


Awak Sangat Nakal! (OCT)
RM22.00 
===========================
Format: Paperback
Saiz: 4.5" x 7.5”
ISBN-13: 9789670707228
Jumlah Muka Surat: 520
Berat (Kg): 0.40
===========================

Sinopsis Belakang Buku:


Pertemuan antara Johan Rizqin dan Erine Johanna bermula apabila gadis itu ditinggalkan mama dan papanya selama sebulan di bawah jagaan orang gajinya, Mak Munah. Oleh sebab dia kebosanan duduk di kampung, Erine menjadikan Johan Rizqin, mangsa usikannya.

Masalahnya. Johan Rizqin sudah bertunang dengan Ain Humaira, anak angkat Mak Munah. Tetapi kehadiran Erine, menyebabkan Johan mula berubah hati. Entah kenapa, dia merasakan persaannya lain sejak diusik Erine. Tetapi untuk mendapatkan Erine, Johan terpaksa berdepan banyak cabaran.

Walaupun begitu, Erine masih tidak boleh menerima cinta yang Johan berikan. Bukan kerana soal hati, bukan kerana tidak cinta, tetapi kerana amanah arwah suami Mak Munah kepada Johan. Erine merasakan dia menjadi penghalang kepada amanah itu.

Gara-gara kenakalan dan sikap ingin tahunya untuk mencari siapa yang diamanahkan kepada Johan, Erine Berjaya merungkai seribu satu rahsia, teori dan konspirasi yang disimpan Mak Munah selama 23 tahun. Erine kemudian mula merancang dan membuat pakatan sulit untuk menyelamatkan Johan daripada dibunuh. Tapi, sehebat mana pun rancangannya, hebat lagi perancanggan Allah SWT.

Adakah pengorbanan Erine kepada Johan, tidak sia-sia? Atau, hidupnya berakhir dengan hukuman mati?

Beli Akadku Yang Terakhir Online Di Bookcafe

Beli Akadku Yang Terakhir Online Di Bookcafe. Kini anda boleh beli buku secara online di Bookcafe yang boleh ditempah, bayar dan terima buku depan pintu rumah anda dengan segera. Daftar jadi ahli Bookcafe pun senang, hanya perlukan beberapa minit daripada masa anda...

Ingin beli buku Akadku Yang Terakhir? Jangan pening-pening, terus je tekan SINI dan anda dah boleh order. Mudah, kan?

Beli Akadku Yang Terakhir Online Di Bookcafe


Jika anda ingin beli buku Akadku Yang Terakhir yang kini sedang ditayangkan sebagai drama bersiri di Astro saluran 123 setiap hari jam 6.00 petang hingga 7.00 malam, anda boleh beli secara online di Bookcafe.Com. Nak order lebih dari satu pun boleh, kemudian boleh pakat-pakat jual pada kekawan yang tak sempat pergi beli kat kedai buku...heheh...

Jangan risau! Bookcafe ada lebih 100 unit buku yang masih ada dalam stok...



=============================
Harga : RM37.00

ID produk : 978-967-0448-65-7

Format : Kulit Nipis

Penerbit : Kaki Novel

Tarikh terbitan : 30 Apr 2014

Berat (kg): 0.74

Sinopsis Akadku Yang Terakhir:-


Tugas sebagai seorang Pakar Psikoterapi telah menemukan Rania Baheera dengan seorang duda yang tiga kali berkahwin, tiga kali bercerai tanpa sebab bernama Irham Zahri. Dan keengganan Irham Zahri untuk bekerjasama dalam setiap sesi terapi yang diatur menambahkan rasa sebal di hati Rania.

Hati yang rimas mula bergetar indah tatkala kehadiran Rania berjaya menghapus bayang-bayang silam dan menyuntik keyakinan buat dirinya. Usaha meraih kepercayaan Rania membuahkan hasil apabila cinta yang dihulur disambut penuh kasih. Dan sekali lagi lafaz akad nikah meniti di bibir Irham Zahri dengan tekad yang perkahwinan ini akan menjadi akadnya yang terakhir. Tiada lagi selepas Rania!

Tatkala dibuai keindahan menikmati alam berumah tangga, hubungan Rania dan Irham Zahri bergoncang dengan kehadiran Zalia yang menaruh dendam dan juga sikap melindungi Fazriq.

Mampukah akad yang dilafaz menjadi akad terakhir yang kekal sehingga ke hujung nyawa?

“Kerana aku mula mengerti betapa indah cintamu, Betapa agung dan tulus kasih sayangmu, Kini aku bersumpah, kau yang terakhir buatku….”

Bookcafe Membership 2016 Berbaloi-baloi

Bookcafe Membership 2016 Berbaloi-baloi. Bookcafe membuka peluang kepada pelanggan berdaftarnya untuk merebut keahlian Bookcafe secara percuma untuk tahun 2016 dengan syarat-syarat tertentu.

Nak dapat membership percuma dengan Bookcafe? Daftar dahulu dengan 3 langkah mudah dan anda bakal menikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Bookcafe 2016.

Banyak kelebihannya jika anda daftar sebagai member dengan Bookcafe.com. Anda akan dapat keutamaan jika ada promosi baru dan hebat, anda akan dapat berita terkini tentang buku-buku baru yang terdapat di Bookcafe dan anda juga boleh dapat free gift, jika ada...

Bookcafe Membership 2016 Percuma Berbaloi-baloi


Terma dan syarat:

1. Bermula 18 Februari 2016, istimewa untuk customer berdaftar di Bookcafe sahaja.


2. Berbelanja RM100 ke atas dalam satu resit dalam tahun 2016 di Bookcafe

3. Tempoh sah membership adalah sehingga 31 Disember 2016. Sepanjang tempoh ini, anda akan menikmati diskaun asas 10% untuk semua produk di Bookcafe.

4. Tawaran ini hanya sah di kedai buku online Bookcafe.

PENTING: Daftar dahulu sebelum membuat pembelian untuk menikmati diskaun, penghantaran percuma, hadiah & semua keistimewaan di Bookcafe. Hanya 5 saat untuk mendaftar. Pendaftaran PERCUMA. Klik di sini untuk daftar.

Korean Drama KBS Descendants Of The Sun

Korean Drama KBS Descendants Of The Sun | Saluran KBS telah mula menayangkan drama terbaru bertajuk Descendants of the Sun lakonan Song Joong-Ki dan Song Hye-kyo. Dua pelakon berbakat besar ini digandingkan dalam sebuah drama aksi dan semi-peperangan yang jarang kita lihat tema cerita sebegini dalam sesebuah cerita Korea. Ini mungkin satu anjakan baru dalam industri drama di Korea..heheh...

Korean Drama KBS Descendants Of The Sun

Pelakon Song Hye-kyo terkenal dengan drama air mata bertajuk 'Autumn in my Heart' manakala Song Joong-Ki pernah popular dalam drama 'The Innocent Man'. Kedua-duanya ada pengikut tersendiri dan memiliki karekter lakonan yang bagus. Entah bila nak tayang kat saluran KBS Malaysia pulak, kan?

Sinopsis Descendants Of The Sun 


PBB menghantar pasukan pengaman ke negara yang dilanda perang paling berbahaya. Sebahagian daripada konvoi tentera adalah Captain Yoo Shi Jin, yang mengetuai pasukannya Unit Tindakan Khas Warfare ke wilayah yang paling berbahaya tersebut.

Korean Drama KBS Descendants Of The Sun


Di sana, dia bertemu Dr. Kang Mo Yeon, seorang sukarelawan dengan Doctor Without Borders, organisasi kemanusiaan cuba untuk membantu mangsa kecederaan dan membendung penyakit yang berleluasa di kawasan bencana. Oleh kerana Shi Jin dan Mo Yeon bekerja di kawasan berhampiran, bolehkah mereka membantu antara satu sama lain untuk menjalankan misi mereka dan membawa mereka kembali ke rumah dengan selamat?

Plot Drama Korea Descendants Of The Sun 


Shi-Jin (Song Joong-Ki) adalah kapten unit tindakan khas. Ia menangkap seorang pencuri motosikal dengan Sarjan Mejar Dae-Young (Jin Goo). Pencuri tercedera semasa dia ditangkap dan dihantar ke hospital. Dae-Young menyedari telefon bimbit beliau telah dicuri oleh pencuri dan pergi ke hospital semula untuk mengambil telefon bimbitnya.

Di dalam bilik kecemasan, Shi-Jin bertemu Dr. Mo-Yeon (Song Hye-Kyo) buat kali pertama. Dia jatuh cinta dengan serta-merta. Mo-Yeon tersilap menganggap Shi-Jin adalah sebahagian daripada geng jenayah pencuri. Shi-Jin membuktikan kepadanya bahawa dia adalah seorang askar dengan bantuan doktor tentera Myeong-Joo (Kim Ji-Won).

Shi-Jin dan Mo-Yeon mula bertemu dan bercinta, tetapi kerana pekerjaan mereka yang sibuk, percintaan mereka tidak berjalan dengan baik. Shi-Jin menerima arahan untuk membawa tenteranya dalam misi pengaman ke negara Uruk. 

Sementara itu, Mo-Yeon kecewa kerana gagal menjadi seorang profesor kerana latar belakang istimewa rakan sekerja. Apabila Shi-Jin dan Mo-Yeon bertemu lagi, mereka bercakap mengenai pandangan mereka terhadap kehidupan dan menyedari betapa berbezanya mereka. Shi-Jin, sebagai seorang tentera, membunuh untuk melindungi nyawa dan Mo-Yeon, sebagai seorang doktor, cuba untuk menyelamatkan semua nyawa. Mereka pun berpisah setakat itu. 

Lapan bulan kemudian, kerana berlaku satu peristiwa di hospital, Mo-yeon telah didenda dan sebagai hukuman, dia dikehendaki untuk memimpin pasukan perubatan di Uruk. Di sana, Shi-Jin dan Mo-Yeon bertemu lagi. Apakah yang berlaku seterusnya??

Info Drama Korea Descendants Of The Sun 

Pelakon utama: Song Joong-ki ~ Song Hye-kyo ~ Kim Ji-won ~ Jin Goo ~ Onew ~ Kang Shin-il
Tarikh siaran pertama: February 24, 2016
Penyiar: Korean Broadcasting System (KBS)
Jumlah episod: 16 Episode
Ditulis oleh: Kim Eun-sook, Kim Won-seok
Bahasa: Korean, English
Genre: Romantik, Drama

Selamat menonton Korean Drama KBS Descendants Of The Sun.

Cerita Seram 3: Syaitan

#Cerita Seram 3: Syaitan - Beli buku Cerita Seram 3: Syaitan di Bookcafe.com.my. Cerita seram yang paling seram dan tak pernah anda dengar pun ada...

Bila beli buku lebih dari RM100, penghantaran adalah percuma ke Semenanjung Malaysia. Sekiranya pelanggan membeli buku bernilai RM100 ke bawah, anggaran kos penghantaran ialah RM6. Rujuk polisi penghantaran kami : http://bookcafe.com.my/my/shipping-policy.html

Format: Paperback
Saiz: 5" x 7”
ISBN-13: 978-967-0723-40-2
Jumlah Muka Surat: 176
Berat (Kg): 0.16
“Assalamualaikum bang, saya bapa kepada pesakit katil hujung tu. Boleh kita borak kejap kat luar?” tegur seorang bapa pesakit dari wad yang sama. “Semalam Farish nampak hantu ke bang?” pemuda tadi memulakan bicara. “Dia cakap ada pocong datang tengok dia. Biasalah bebudak, dah sakit gitu macam-macamlah meracau.” Bob cuba berdalih tak mahu sensasikan cerita semalam.
“Bang, apa yang Farish nampak tu betul bang. Saya sendiri nampak pocong tu. Cuma yang Farish nampak tu satu, tapi saya nampak dua bang!” pemuda tadi separa tinggi nadanya. “Apa yang kau nampak? Kat mana?” Bob mula bertanya. “Macam ni bang. Masa abang bangun nak kencing, saya terjaga kejap. Saya pandang Farish, saya nampak ada satu susuk tubuh baring sebelah Farish, saya ingat abang. Lepas tu saya teringat saya nampak abang masuk tandas. Saya buku mata sikit, saya nampak yang baring tu berbungkus bang. Saya terperanjat saya baring tegak pandang ke atas, masa inilah saya menggigil hampir nak menjerit bang.”

“Uish kenapa? Apa yang kau nampak?” Bob teruskan soalan.

“Bang, ada dua ekor pocong berbungkus atas siling baring merenung saya bang. Tuhan je tahu saya nak menjerit macam mana. Suara rasa berbuku dekat kerongkong. Saya baca apa saja yang terlintas. Dekat 5 minit baru dua ekor tu hilang bang. Sumpah, Farish bercakap benar bang. Ada hantu dalam wad ni.”

Best kan treaser dia...ada 34 unit sahaja. Cepat beli sebelum terlambat!! Jom!

I’m A Backpacker: Europe (Pre-Order)

I’m A Backpacker: Europe (Pre-Order) | Buku I'm a backpacker kini dibuka untuk tempahan awal kepada peminat novel travel disamping menambah info perjalanan ke sesebuah destinasi. Buku ini amat bermanfaat kepada anda yang suka melancong tetapi cuma ada bajet yang terhad. So, amat sesuai untuk mereka yang baru habis belajar tetapi nak makan angin ke Europe...

Ada bajet lebih kurang  RM6,000, a anda dah boleh beli buku ini, dan dijamin sangat berguna untuk perjalanan anda. Boleh buat pre-order mulai sekarang dengan tekan BANNER/GAMBAR di bawah.



RM25.00
Format: Paperback
Saiz: 5.3" x 7.6”
ISBN-13: 978-967-369-314-6
Tarikh Terbit: 15 Jan 2016
Jumlah Muka Surat: 240
Berat (Kg):

I’m A Backpacker: Europe (Pre-Order)


ISI KANDUNGAN

Bab 1: Tentang Benua Eropah
  • Schengen Area dan Pengecualian Visa
  • Musim, Cuaca, dan Suhu
  • Bahasa dan Budaya
  • Acara-Acara Besar dan Terkenal

Bab 2: MEMASANG ANGAN-ANGAN
  • Negara Mana yang Ingin Kita Kunjungi
  • Solo, Berkumpulan, ataupun Bersama Keluarga
  • Pilihan Jenis Pengangkutan
  • Pemilihan Tarikh yang Sesuai

Bab 3: PERANCANGAN
  • Senarai Tempat yang Ingin Dikunjungi
  • Kenal Pasti Lauan dan Jenis Pengangkutan
  • Berapa Jumlah Hari yang Diperlukan
  • Hotel, Hostel, ataupun Homestay
  • Membuat Anggaran Kos
  • Membuat Itinerari Lengkap
Meneruskan tradisi buku bestseller pertama I'm A Backpacker: Korea, kini Puteh Press datang lagi dengan buku kedua dalam siri travel bertajuk I'm A Backpacker: Europe.

Buku ini bukan sebuah buku travelog yang mencatatkan pengalaman penulis. Tetapi buku ini adalah buku yang menunjukkan cara/how-to, bagaimana untuk mengembara di Eropah. Keistimewaan utama buku ini adalah bagaimana mahu travel di sebuah benua yang terkenal sebagai elit, tetapi dengan bajet terhad.

Dengan wang kurang daripada RM6000, pembaca ditunjukkan cara bagaimana mereka dapat mengembara ke-12 bandar besar di Eropah seperti Milan, Paris, Madrid, dan Berlin. Bukan sahaja pembaca dapat berjimat, mereka juga dapat merancang sendiri perjalanan seperti mana yang dikehendaki.

Buku ini adalah umpama Lonely Planet, tetapi versi untuk rakyat Malaysia. Buku ini:
  • sepenuhnya berwarna.
  • dipenuhi dengan gambar-gambar daripada koleksi peribadi penulis.
  • pembaca mampu sesuaikan panduan untuk keperluan seorang mahupun secara berkumpulan.
  • pilihan tarikh, tempat, aktiviti, jenis pengangkutan, penginapan, tukaran wang, makanan, pakaian, dan banyak lagi.
  • daripada penulis yang sudah pergi sendiri ke tempat-tempat ini dan pernah menetap di Eropah.
Jika anda berminat untuk order/pre-order boleh kunjungi website SINI

Buku Atlas Rasulullah S.A.W - Sami Bin Abdullah Al-Maghluts

Atlas Rasulullah S.A.W - Hard Cover (100% Berwarna). Buku yang mengisahkan peta perjalanan Rasulullah menyampaikan dakwah kepada seluruh ummah. Buku ini wajar menjadi salah satu koleksi buku dan rujukan setiap Muslim untuk lebih mengenali peribadi, sirah dan sejarah Rasulullah. Semakin mengenali Baginda Nabi, semakin membuak-buak perasaan rindu untuk menemuinya.

Old price: RM85.00 
NOW: RM42.50
You save: RM42.50 (50%)
Return period:10 days
ISBN-13: 978-967-366-234-0 
Tarikh Terbit: 7 Feb 2014
Jumlah Muka Surat : 440
Saiz: 8" x 9"
Berat (kg): 1.40

Deskripsi Buku/ Sinopsis Buku Atlas Rasulullah S.A.W - Sami Bin Abdullah Al-Maghluts


Nabi Muhammad s.a.w. adalah Nabi terakhir yang diutus oleh Allah s.w.t. bagi menyampaikan seruan dakwah kepada umat manusia. Ketika membawa panji kebenaran, pelbagai dugaan dan pancaroba dihadapi Baginda Nabi dan para sahabat.

Sirah perjalanan agung Rasulullah s.a.w. dicatatkan secara terperinci dalam buku Atlas Rasulullah s.a.w. ini bagi memberi pengajaran dan pedoman kepada para pembaca.

Lembaran kisah perjalanan hidup insan agung ini memuatkan:

- Sejarah Kelahiran sehingga Kewafatan Nabi Muhammad s.a.w.

- Peta Perjalanan Dagang Nabi Muhammad s.a.w. ke Bushra sebelum Nabi Diangkat Menjadi Rasul

- Sejarah Nabi Diutus Menjadi Rasul sehingga Peristiwa Hijrah

- Amalan Keagamaan Pada Zaman Jahiliah

- Sejarah Pembangunan Kaabah, Masjidil Haram, dan Masjidin Nabawi

- Bandar-Bandar yang Menjadi Pusat Peradaban Pada Zaman Rasulullah s.a.w.

- Bukti Ilmiah Makkah Berada di Pusat Bumi

- Peta Perjalanan Hijrah Nabi Muhammad s.a.w. dan Kaum Muslimin

- Peperangan yang Dipimpin oleh Rasulullah s.a.w. dan Beberapa Ekspedisi Perang yang Lain

- Piagam Madinah yang Tersohor

- Nabi Muhammad s.a.w. dan Para Sahabat Menggali Parit semasa Perang Khandaq

- Bagaimana Nabi Muhammad s.a.w. Mampu Memimpin Lebih daripada 100,000 Kaum Muslimin bagi Melaksanakan Ibadah Haji yang Pertama dalam Sejarah Islam

- Strategi Perang Nabi Muhammad s.a.w. dan Para Sahabat

- Rasulullah s.a.w. Mengajarkan Ayat-Ayat Al-Quran kepada Jin Nasibin

- Strategi Formasi 313 Pasukan Badar dapat Mengalahkan Hampir 1000 Kaum Quraisy

Semoga buku ini menambahkan kecintaan kita kepada manusia paling agung, Muhammad S.A.W. Lebih banyak lagi kisah dan rakaman sirah yang tercatat dalam buku ini. Raikan kasih Rasulullah dan suburkan cinta kepada Baginda dengan menghayati Atlas Rasulullah S.A.W.

Klik pada banner di bawah ini untuk dapatkan Buku Atlas Rasulullah S.A.W - Sami Bin Abdullah Al-Maghluts dengan cepat, mudah dan sampai dengan selamat. 
Haiii...readers, ikuti perkembangan terkini mykarya.com. You'll like it - https://www.facebook.com/mykarya/
Join Our Newsletter