Header Ads

Economy? Oh Economy...

Advertisement
Saya agak malas untuk ke kuliah hari ini. Tidak tahu mengapa. Mungkin dah sedap duduk di rumah pada hujung minggu selama sebulan yang lalu ataupun mood untuk menghadap lecturer and lecture note belum datang. Belum ada seru...






Kelas bermula seawal jam 9.00 pagi. Our lecturer came a bit late, but it is okey. Have some time for us (me?) to get prepared, especially mentally. Why?? You know lah..he..he..Otak sudah berkarat! Saya bawa bekalan macam-macam, ada kismis (makanan untuk otak), hacks, coklat dan mentos! Ni nak belajar ke berkelah? My son asking. Saya hanya tersenyum kambing...





Managerial Economics...





Tidak susah sebenarnya subjek ini. I love economy actually, especially when analysis time. Fuh! Cakap pun dah macam gabenor Bank Negara. Sure you all know to study economy most basic idea is to familiar with demand (dd) and supply (ss) first. Next we also have to know to draw demand curve and also supply curve, the relating between quantity ad price, elasticity of demand and so on supply and etc...





Easy or not? Must take it easy right!





Bercerita pasal bab text book untuk subjek ini, our Dr (lecturer) has recommend one book by Pearson 4th Edition. And the price sooooo cheap about RM120 - RM130! Murah sangatlah tu! Tetapi demi ilmu dan pengetahuan, demi mengejar impian bergelar pakar ekonomi saya sanggup membeli buku ini. But then, if we can listed 20 people who is interested to buy, we can get good price, orang kata harga distributor.



Hari itu saya berjaya mengambil 50% pelajaran yang di ajar (okey what?) daripada rakan saya yang asyik blur dari awal sampai akhir. Inilah penangan makan kismis satu plastik...



Thank you Dr for being sharing your knowledge with us.







Advertisement

No comments

TINGGALKAN KOMEN ANDA:

Powered by Blogger.