Header Ads

Blog Dah Tutup...

Maaf Di hulur...

Kepada pengunjung/blogwalking disini,

Kita nak inform yang blog Aynora Journey's telah ditutup mulai 23/12/2010. Tak de sesape yang paksa atau kerana apa, tapi sebab ada bahagian tertentu dalam blog yang tak boleh berfungsi. Itu aje sebabnya.

Kalau ada sesiapa yang nak follow this 'humble' blog, boleh ikut/follow kat sini. Kita tak janji apa2 yang pelik-pelik, tapi cukuplah maintain the quality. Betul tak?

Untuk korang yang budiman,

Kita ada buat sikit homework dari google & dapat this nice quotes:




"Writing a novel is like driving a car at night. You can see only as far as your headlights, but you can make the whole trip that way."



Yang ini kita paling suka. Betul kan?? Menulis ni selalunya buat kita tak nampak lagi jalan akhirnya hinggalah kita dah nak sampai ke penghujung. Walau sebenarnya masa menulis tu, kita ikuti jalan tersebut...kita hayatinya...

"Read a lot, finding out what kind of writing turns you on, in order to develop a criterion for your own writing. And then trust it—and yourself."
Rosemary Daniell

"If you would be a writer, first be a reader. Only through the assimilation of ideas, thoughts and philosophies can one begin to focus his own ideas, thoughts and philosophies."
Allan W. Eckert

"Start early and work hard. A writer's apprenticeship usually involves writing a million words (which are then discarded) before he's almost ready to begin. That takes a while."
David Eddings


"Read, read, read. Read everything—trash, classics, good and bad, and see how they do it. Just like a carpenter who works as an apprentice and studies the most. Read! You'll absorb it. Then write. If it is good, you'll find out. If it's not, throw it out the window."
William Faulkner

Kata Kita: Yang baik memanglah baik, so kena ikut loh...
Advertisement

No comments

TINGGALKAN KOMEN ANDA:

Powered by Blogger.