Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

Nov 25, 2015

Sinopsis Drama Korea The Time We Were Not In Love

aynora nur
Sinopsis Drama Korea The Time We Were Not In Love - Drama korea yang mengimbau kenangan. Kenangan zaman persekolahan yang penuh suka duka, kenakalan dan kekecewaan dalam percintaan. Drama korea The Time We Were Not In Love ditayangkan di saluran 393 ONE HD setiap Selasa hingga Jumaat, pukul 7.40PM / 6.40PM (waktu JKT).

Pada episod awal saya agak keliru menonton drama ini kerana ada banyak 'flashback' yang berselang seli dengan situasi masa kini. Tapi bila dah tengok 2 hingga 3 episod, saya sudah semakin faham. What to say? Yess!...saya suka drama ini dengan tema yang mengimbau kenangan silam zaman remaja. Kisah buli dan menyakat sesama rakan sebaya, cinta monyet dan kisah jiran yang rapat seperti adik beradik.

Bila teringat balik, buat kita tersenyum. Hmmm....nakal jugak saya masa zaman persekolahan dulu..hihi


Sinopsis Drama Korea The Time We Were Not In Love 


Sinopsis Drama Korea The Time We Were Not In Love


Oh Ha-Na (Ha Ji-Won) dan Choi Won (Lee Jin-Wook), kedua-duanya berusia 34 tahun. Mereka telah berkawan baik sejak zaman persekolahan lagi iaitu lebih kurang 17 tahun. Kini Oh Ha-Na telah menjadi wanita berkerjaya dan berjaya, dengan peribadi yang berkeyakinan serta seorang wanita yang jujur. Choi Won pula bekerja sebagai pembantu penerbangan di sebuah syarikat penerbangan. Dia sentiasa membantu Oh Ha-Na bila saja wanita itu dalam kesusahan.

Dalam usia mereka yang mencecah pertengahan 30-an, masing-masing terdesak untuk mencari teman hidup. Oh Ha-Na (Ha Ji-Won) dan Choi Won (Lee Jin-Wook) membuat 'deal' untuk berlumba siapa yang akan berkahwin dahulu.   

Cha Seo-Hoo (Yoon Gyun-Sang) adalah seorang pemain piano yang santai, bebas dan suka buat hal sendiri. Lee So-Eun (Choo Soo-Hyun) pula pembantu kabin di tempat Choi Won bekerja. 

Adakah Oh Ha-Na dan Choi Won akan menemui cinta yang mereka cari? Atau, adakah mereka akan menyedari bahawa telah wujud cinta antara mereka sejak sekian lama?

Saya ambil dari bacaan sebuah blog, blogger mulan-sahbanu,

Scene paling sedih sekali mestilah Scene Oh Ha Na menolak cinta Choi Won sebab die ingin kembali pada bekas kekasihnya iaitu Cha Seo Hoo. Walaupun hubungan cintanya dengan ditentang keluarga, Oh Ha Na tetap dengan keputusannya untuk menerima semula Ex-Boyfriend nyer tu. Memang kesian dengan Choi Won masa ni tapi nasiblah die ni jenis tak mudah mengalah dan terus menjadi kawan Oh Ha Na.Ending drama ni semestinya sweet giler dan happy ending, especially di penghujung episod 14. Bermula episod 15 dan 16 cite ni memang semua scene happy2 jer, xde yg sedih pun, Tak leh blah tengok Oh Ha Na yang merajuk dengan Choi Won pastu lari balik rumahnyer yg ada kat sebelah jer, siap bawa beg baju semua, lepas Choi Won pujuk, tak sampai seminit dah okey dah pastu terus balik umah diorang semula hahaha, mak, ayah Oh Ha Na geleng kepala jer tengok kerenah anaknya tu hehehee. Majlis kahwin diorang pun simple giler, just depan umah jer hihihi.

Drama Korea The Time We Were Not in Love 

Tajuk : The Time We Were Not in Love / The Time I Loved You
Genre : Drama/ Romantis/ Komedi
Jumlah Episode : 16 Episode
Pelakon Utama : Ha Ji-won & Lee Jin-wook
Pengarah: Jo Soo-Won
Penulis: Jung Do-Yoon, Lee Ha-Na
Network: SBS
Bahasa: Korean

Para pelakon Drama Korea The Time We Were Not In Love


Ha Ji-won sebagai Oh Ha-na
Lee Jin-wook sebagai Choi Won
Yoon Kyun-sang sebagai Cha Seo-hoo
Choo Soo-hyun sebagai Lee So-eun
Shin Jung-geun sebagai Lee Jung-geun
Seo Ju-hee sebagai Kim Soo-mi
Lee Joo-seung sebagai Oh Dae-bok
Jin Kyung sebagai Choi Mi-hyang
Kang Rae-yeon sebagai Kang Na-young 

Selamat menonton Drama Korea The Time We Were Not In Love. Ambil yang baik sebagai panduan dan yang tidak elok sebagai pengajran hidup. Okay!

aynora nur / Author & Editor

Mykarya.com adalah blog perkongsian e-novel, cerita korea dan drama melayu.

0 comments:

Post a Comment

TINGGALKAN KOMEN ANDA:

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates