Subscribe Us

Sinopsis Drama Korea Remember

Sinopsis Drama Korea Remember | Drama korea the Village sudahpun habis dan kini digantikan dengan siri baru yang bertajuk 'Remember'. Ia telahpun disiarkan di saluran ONE HD pada setiap hari khamis dan jumaat pukul 7.40 mlm. Drama ini mula disiarkan pada 9 Disember 2015.

Daripada teaser yang disiarkan saya agak cerita korea Remember ni mesti kisah penyiasatan, undang-undang dan agak misteri jugak. So bagi sesiapa yang minat dengan genre sebegini boleh lah bookmarking the date.

Sinopsis Drama Korea RememberSinopsis Drama Korea Remember 


Jin-Woo (Yoo Seung-Ho) mengalami keadaan di mana dia mengidap sejenis Hyperthymesia, yang membolehkan dia ingat segala kejadian yang berlaku hari-hari secara terperinci. Untuk membuktikan yang ayahnya tidak bersalah, Jin-Woo menjadi seorang peguam.

Dia berusaha sedaya upaya dan gigih untuk menyelamatkan ayahnya tetapi malangnya dia mula lupa sedikit demi sedikit kerana kehilangan memorinya disebabkan Alzheimers.

Apakah nasih Jin Woo seterusnya? Dapatkah dia menyelamatkan ayahnya atau adakah penyakit Alzheimer's nya akan sembuh?

Drama Remember yang mempunyai 24 episod ini dibintang oleh beberapa bintang terkenal Korea seperti Yoo Seung-hoo, Park Min-young , Park Sung-woong, Nam Goong-min, Jung Hye-seong dan ramai lagi.

Saksikan cerita penuh drama korea Remember di saluran ONE HD 393.

Selamat meonton. ambil yang baik sebagai panduan. .ok!

Post a Comment

0 Comments

close