Blog e-novel, cerita korea dan drama melayu

Sinopsis Drama Isteri Tuan Ihsan Di Astro Ria & HD

aynora nur | ,December 29, 2016 |

Sinopsis Drama Isteri Tuan Ihsan Di Astro Ria & HD. Isteri tuan Ihsan adalah satu lagi drama adaptasi dari novel dengan tajuk yang sama karya Sara Kyoko. Drama Isteri Tuan Ihsan akan mula ditayangkan pada 5 Disember 2016 bagi menggantikan drama Awak Sangat Nakal yang sedang ditayangkan. Drama ini bersiaran sebanyak 20 episod.

TAJUK : ISTERI TUAN IHSAN
PENULIS : SARA KYOKO
NO ISBN : 978-967-0657-74-5
HARGA SEMENANJUNG RM25
HARGA SABAH / SARAWAK RM28

Sinopsis Isteri Tuan Ehsan (Belakang Kulit Novel) 




Cinta tak kenal siapa... Kalau cinta itu kenal siapa mangsanya, tidak mungkin diva sengal ini jatuh cinta dengan si pakcik tua! 

Seroja Irdina, si gadis peminat K Pop. Hidupnya tampak mudah. Siang dia seorang pelajar universiti. Malam... dialah diva berkasut tumit tinggi 6 inci. Berbusana moden bak artis Hollywood dan bertas tangan berjenama. Bergaya dan dunianya penuh warna-warni. Namun, tidak siapa yang tahu perang di jiwanya. 

Tuan Ihsan, si kaya-raya yang terlajak usia. Hidupnya bergelumang dengan kisah lama yang penuh duka. Duka itu akhirnya menjadi kepompong menyaluti diri, menghindar hati untuk jatuh cinta lagi. Dunianya hanya ada warna hitam dan putih. Putih untuk, YA. Hitam untuk, TIDAK. Harta dan kejayaan yang dimiliki, malangnya tidak mampu menafikan jiwanya.

Sekeping wasiat dan satu amanah menjadi titik pertemuan antara dua insan yang berbeza...

“Sentuh sikit pun nak marah... atau, you takut tergoda?” – Seroja Irdina

"Excuse me? You called that godaan? Don’t flatter yourself missy!” – Tuan Ihsan

Apabila dua dunia bertembung, mampukah si diva sengal semarakkan warna-warni cinta ke atas kanvas hitam dan putih hati si pak cik tua?

“You ingat I tak berani nak lawan cakap you, eh? Oh! You silap besar!” – Seroja Irdina

“We’ll see. You lawanlah cakap I. Kita tengok apa akan jadi. Mungkin you benar–benar nak tahu apa yang I boleh buat, kan?” – Tuan Ihsan

Mampukah satu persoalan mudah dijawab si pak cik tua kalau maruah seorang Seroja perlu dibela?

“Seroja, dengar sini. You lebih dari semua itu. You’re very special and dear to me, but...” – Tuan Ihsan

“Tapi? Tapi, apa? Jujur dengan I... You sayang I, tak? You cinta I, tak? You nak kahwin dengan I, tak?” - Seroja Irdina

Dan dapatkan Seroja Irdina mendakap jawatan idaman menjadi hak milik kekalnya?

Sedikit Review Novel Isteri Tuan Ihsan


Novel ini agak menarik juga, mengisahkan gadis bernama Seroja Irdina, masih muda dan berusia 24 tahun. Seorang gadis yang agak nakal, suka berhopping, suka mengusik tetapi ada sesuatu dalam dirinya yang membuatkan orang mudah suka.

Dipertemukan pula dengan Tuan Ihsan yang pernah kcundang dalam cinta. Tuan Ihsan dan ibu Seroja dahulunya pernah berkawan rapat tetapi hubungan tersebut terhalang! Jadi, ibu Seroja telah mengamanahkan Tuan Ihsan menjaga anaknya Seroja bila dia telah tiada.

So, adakah Tuan Ihsan akan jatuh cinta dengan Seroja Irdina atau kasihnya kekal di bawa ke mati??

Tengoklah kisahnya sampai habis di Astro Ria & Astro HD.

Isteri Tuan Ehsan menggandingkan Amyra Rosli dengan Aaron Aziz. Gabungan pelakon muda dan matang..hihi

Pelakon lain yang membintangi Isteri Tuan Ihsan adalah Harris Baba, Gambit Saifullah, Mardiana Alwi, Nazia Mustafar, Livonia Ricky, Qazem Nor, Ruzana Ibrahim. Drama ini diterbitan Global Station Sdn Bhd dan diarahkan oleh Raja Ahmad Alauddin.

Selamat menonton. Ambil pengajaran daripadanya..
Tag : Drama Melayu
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
2 Komen untuk "Sinopsis Drama Isteri Tuan Ihsan Di Astro Ria & HD"

antara drama yang popular ketika ini ya...

Betul tu.., saya pun layan jugak.

TINGGALKAN KOMEN ANDA:

Back To Top