Drama Korea Chief Kim, Good Manager Di Saluran KBS

Drama Korea Chief Kim, Good Manager Di Saluran KBS. Ada satu lagi drama korea yang telah menggamit minat saya menontonnya setiap minggu. Drama korea ini bertajuk Chief Kim, Good Manager dan kisah dalam pejabat. Tentang salah guna kuasa dan pecah amanah.

Drama Korea Chief Kim (a.k.a Good Manager) episode 1 telah disiarkan pada Khamis lepas di saluran KBS2. Pelakon utamanya adalah Namgoong Min, Nam Sang-mi, Lee jun-ho dan Jung Hye-sung.


Info:

Drama: Good Manager (English title) / Chief Kim (literal title)
Director: Lee Jae-Hoon
Writer: Park Jae-Bum
Network: KBS2
Episodes: 20
Release Date: January 25 - March 30, 2017
Runtime: Weds. & Thurs. 22:00
Language: Korean
Country: South Korea

Sinopsis Drama Korea Chief Kim, Good Manager 


Drama Korea Chief Kim, Good Manager Di Saluran KBS


Drama Good Manager, Chief Kim adalah kisah seorang penipu yang dilantik bekerja di sebuah syarikat terkenal sebagai pengurus jabatan kewangan. Dia dijanjikan dengan upah jutaan ringgit dengan syarat dia dapat menyelesaikan masalah kewangan syarikat terbabit. Chief Kim dikehendaki menghilangkan diri setelah tugasnya selesai.

Ringkasan Drama Good Manager pada awal episod 1 - 3


1. Dalam awal episod, Chief Kim Sung Ryong digambarkan sebagai seorang akauntan yang membantu menguruskan perniagaan kumpulan kongsi gelap. Dia pernah dipenjara tetapi dibebaskan kerana tidak cukup bukti.

2. Chief Kim telah ditawarkan kerja dengan syarikat TQ Group yang terkenal di Seoul. Beliau yang memiliki syarikat kecil di daerahnya, telah berhijrah ke Seoul untuk mengubah nasibnya.

3. Dalam episod pertama banyak menceritakan tentang Chief Kim menghadiri temuduga bagi menggantikan tempat Chief Lee yang kononnya pecah amanah dan mahu membunuh diri. Ada insiden lucu semasa temuduga dijalankan.

4. Dalam episod ke 2, Chief Kim telahpun mula bekerja di TQ Group. Tetapi kehadirannya tidak dilayan dengan baik. Namun Chief Kim bertungkus lumus untuk mengambil hati para pekerjanya. Rupa-rupanya Ha-kyung (yang pernah ditemui sebelum ini) pun satu department dengan Chief Kim.

5. Satu hari Chief Kim telah dipanggil oleh Mr Seo Yul, iaitu Financier Controller yang baru. Mr Seo mahu Chief Kim menjalankan kerja yang ditugaskan kepadanya secara senyap dan rahsia.

6. Dalam episod 3, Chief Kim telah terlibat dengan kemalangan di depan bangunan TQ Group. Sebenarnya, ada sebuah kereta yang cuba melanggar isteri Manager Lee. Namun dia hanya cedera ringan tetapi menerima 12 jahitan.

7. Pihak wartawan mahu membuat interview dengan Chief Kim tetapi beliau menolak. Ha-kyung datang melawat dan bertanyakan apakah Chief Kim memang mahu menyelamatkan isteri Chief Lee?

8. Director Seo Yul bertanyakan kepada pengarah-pengarah siapakah yang mulakan insiden langgar kereta semalam? Semua pengarah terlibat dan dimarahi oleh Director Seo.

Apakah berlaku seterusnya? Siapakah Director Seo sebenarnya yang bertindak seperti ketua kepada pengarah di TQ Group?

Semoga sinopsis ringkas episod 1 hingga 3 drama korea Chief Kim Good Manager dapat memberikan sedikit gambaran tentang watak Chief Kim yang bertungkus lumus memyesuaikan diri dengan pekerjaan yang baru disandangnya.

Siapakah sebenarnya Cheif Kim itu? Adakah dia seseorang yang memiliki kepakaran dalam menyelesaikan masalah kewangan sesebuah syarikat? Adakah Chief Kim seorang yang ada kaitan dengan syarikat TQ Group? Sama-sama kita nantikan kesudahan drama korea yang menarik ini.

Semoga dapat mengambil banyak pengajaran daripada kisah Chief Kim, Good Manager.

spacer

Urusan Hati Cik Drama Queen Februari Ini Di Astro Ria & HD

Urusan Hati Cik Drama Queen Februari Ini Di Astro Ria & HD. Drama terbaru yang akan gantikan Sayang Papa Saya Tak adalah Urusan Hati Cik Drama Queen. Drama terbaru ini adalah sebuah drama adaptasi dari novel karya Areila Sahimi.

Jika anda ada kelapangan, boleh saksikan drama hebat ini. Antara pelakon yang membintangi drama Urusan Hati Cik Drama Queen adalah Aiman Hakim, Scha Alyahya, Ungku Hariz, Ozlyn dan ramai lagi.

Drama Urusan Hati Cik Drama Queen adalah terbitan Cube Film Sdn Bhd hasil garapan pengarah Michael Ang. Ia bersiaran setiap Isnin hingga Khamis, jam 10 malam di saluran Astro Ria dan Maya HD.

Urusan Hati Cik Drama Queen Februari Ini Di Astro Ria & HD

No. ISBN:- 978-967-0874-26-5
Jumlah muka surat:- 608
HARGA SEMENANJUNG: RM22, AHLI KN: RM18
HARGA SABAH SARAWAK: RM25, AHLI KN: RM21

Sinopsis Drama Urusan Hati Cik Drama Queen


Betul kata orang. Nak lupakan cinta lama, kita kena temui cinta yang baru. Perkenalan dengan jiran baru yang awalnya kelat-kelat masam, akhirnya melahirkan rasa cinta yang baru.

Lantaklah kalau lelaki itu anak Che Yam sekalipun. Nak buat macam mana? Hati Syazlin sudah tersuka pada Fadhlan. Kali ini dia nekad. Perasaan harus diluahkan. Di atas tiga helai kertas, dia karang ayat-ayat cinta untuk lelaki itu. Siap tabur bedak wangi lagi. Tapi… rupa-rupanya Fadhlan sudah ada kekasih hati. Malunya dia apabila mengenangkan surat tiga helai yang boleh mengundang sesiapa pun untuk ‘termuntah hijau’ selepas membacanya.

Macam mana ni?! Kenapalah hidup dia terlalu banyak drama? Pantang bercinta… pasti putus cinta. Syazlin pun tak tahu sama ada putera idamannya itu sebenarnya wujud ataupun tidak. Mungkinkah putera idamannya itu ialah Faris yang sudah menjadi suami orang atau Fadhlan yang baru sekadar menjadi tunangan orang?

Eh! Tapi… takkanlah budak Nizam si rambut Kpop itu pulak?

“Selagi hati dia begitu dan hati aku begini, sampai bila-bila pun urusan hati kita belum selesai.”

#sumber: kakinovel 

Review ringkas dari Goodreads,


Review 1:

mmg best citer ni...dr awal sampai abis, ku duk gelak je....adesssss mmg lah kesian dgn si syazlin tu bl 2x cintanya x kesampaian....mula2 cinta kan faris, tp faris kawin dgn farissa....dh terubat hati, syazlin syok plak kat anak tiri abah dia, si fadhlan ahmad tu....tp kecundang jugak bl fadhlan bertunang dgn hanis....yg melampau tu, fadhlan tu blh plak nk tumpangkan tunangnya duk skali dgn syazlin....hihh....mmg terduga btl hati syazlin ms tu....
tapi dah nama nya drama queen kan, confirm lah syazlin tunjuk wajah cool je...hihih...tp syazlin ni mmg sgt2 drama queen...merajuk je nk pujuk dgn icecream haagen dazs....merajuk lagi, mtk chor sponsor tiket ke korea...konon2 nk duk dgn yeop kat korea.....hahahah...adessss mcm2 lah perangai si syazlin....mmg syok lah bc citer ni....terbaik - Jumay


Urusan Hati Cik Drama Queen Februari Ini Di Astro Ria & HD



Review 2:

"senang dengan watak syazlin, walaupun suke berdrama tapi tau nak control hati dia. matang dalam membuat keputusan, tidak memaksa dalam percintaan, walaupun hati terguris! sungguh beronak pencarian jodoh lin!

suka dengan watak lan, yang permulaan berniat untuk menjernihkan hubungan lin dengan famili tirinya. nampak kematangan fadhlan dalam menangani masalah famili, sebagai abang, n melayan kerenah lin semestinya.

jelas terpapar keserasian antar dua watak utama, rasanya hanya lan saja yang mampu melayan kerenah lin yang penuh drama, tapi manja, nampak tegas +brutal tapi hati tisu.. hehheheh

watak2 sampingan memang melengkapkan naskhah ni.
mama aka che rose yang selamber, tak terlalu memanjakan lin (mula2 nak pujuk lin tapi bila lin minta sponsor tiket nak pg korea trs tak jadi.. hahahah), chor, yoep n kak husna... memang nampak selumber tapi sangat mengambil berat mengenai lin.

dalam naskhah ni tak ada watak2 villain yang menyakitkan hati, gedik2 watsoeva la (ade pun zehra, tu pun kejap jer la....) konflik kekeluargaan yang disampaikan secara bersahaja (isu poligami or orang ketiga diketengahkan, tapi dari perspektif yang positif saya kira), tak ada sub plot yang menyesakkan.

nampak kematangan penulis dalam karya kali ini. sesuatu yang terasa sangat dekat dengan kehidupan kita seharian tapi, mungkin kita abaikan? hhehehehhe

usai pembacaan, saya simpulkan satu perkara, positif & bersangka baik dengan ketentuan Allah.
seperti lin, yang redha dengan takdir faris bukan jodoh dia.
mak rose, redha dengan penceraiannya.
fadhlan, redha dengan pemergian tunangnya.
yang penting, sentiasa positif!"

- tahniah buat penulis. - Heril Azwan 

Nota:
Sila abaikan bahasa yang kurang lengkap, saya copy paste dari Goodreads. 

Selamat menonton drama Urusan Hati Cik Drama Queen Februari Ini Di Astro Ria & HD. Ambillah pengajaran yang baik dari drama ini dan yang tak baik jadikan sempadan.

spacer