Header Ads

Urusan Hati Cik Drama Queen Februari Ini Di Astro Ria & HD

Urusan Hati Cik Drama Queen Februari Ini Di Astro Ria & HD. Drama terbaru yang akan gantikan Sayang Papa Saya Tak adalah Urusan Hati Cik Drama Queen. Drama terbaru ini adalah sebuah drama adaptasi dari novel karya Areila Sahimi.

Jika anda ada kelapangan, boleh saksikan drama hebat ini. Antara pelakon yang membintangi drama Urusan Hati Cik Drama Queen adalah Aiman Hakim, Scha Alyahya, Ungku Hariz, Ozlyn dan ramai lagi.

Drama Urusan Hati Cik Drama Queen adalah terbitan Cube Film Sdn Bhd hasil garapan pengarah Michael Ang. Ia bersiaran setiap Isnin hingga Khamis, jam 10 malam di saluran Astro Ria dan Maya HD.

Urusan Hati Cik Drama Queen Februari Ini Di Astro Ria & HD

No. ISBN:- 978-967-0874-26-5
Jumlah muka surat:- 608
HARGA SEMENANJUNG: RM22, AHLI KN: RM18
HARGA SABAH SARAWAK: RM25, AHLI KN: RM21

Sinopsis Drama Urusan Hati Cik Drama Queen


Betul kata orang. Nak lupakan cinta lama, kita kena temui cinta yang baru. Perkenalan dengan jiran baru yang awalnya kelat-kelat masam, akhirnya melahirkan rasa cinta yang baru.

Lantaklah kalau lelaki itu anak Che Yam sekalipun. Nak buat macam mana? Hati Syazlin sudah tersuka pada Fadhlan. Kali ini dia nekad. Perasaan harus diluahkan. Di atas tiga helai kertas, dia karang ayat-ayat cinta untuk lelaki itu. Siap tabur bedak wangi lagi. Tapi… rupa-rupanya Fadhlan sudah ada kekasih hati. Malunya dia apabila mengenangkan surat tiga helai yang boleh mengundang sesiapa pun untuk ‘termuntah hijau’ selepas membacanya.

Macam mana ni?! Kenapalah hidup dia terlalu banyak drama? Pantang bercinta… pasti putus cinta. Syazlin pun tak tahu sama ada putera idamannya itu sebenarnya wujud ataupun tidak. Mungkinkah putera idamannya itu ialah Faris yang sudah menjadi suami orang atau Fadhlan yang baru sekadar menjadi tunangan orang?

Eh! Tapi… takkanlah budak Nizam si rambut Kpop itu pulak?

“Selagi hati dia begitu dan hati aku begini, sampai bila-bila pun urusan hati kita belum selesai.”

#sumber: kakinovel 

Review ringkas dari Goodreads,


Review 1:

mmg best citer ni...dr awal sampai abis, ku duk gelak je....adesssss mmg lah kesian dgn si syazlin tu bl 2x cintanya x kesampaian....mula2 cinta kan faris, tp faris kawin dgn farissa....dh terubat hati, syazlin syok plak kat anak tiri abah dia, si fadhlan ahmad tu....tp kecundang jugak bl fadhlan bertunang dgn hanis....yg melampau tu, fadhlan tu blh plak nk tumpangkan tunangnya duk skali dgn syazlin....hihh....mmg terduga btl hati syazlin ms tu....
tapi dah nama nya drama queen kan, confirm lah syazlin tunjuk wajah cool je...hihih...tp syazlin ni mmg sgt2 drama queen...merajuk je nk pujuk dgn icecream haagen dazs....merajuk lagi, mtk chor sponsor tiket ke korea...konon2 nk duk dgn yeop kat korea.....hahahah...adessss mcm2 lah perangai si syazlin....mmg syok lah bc citer ni....terbaik - Jumay


Urusan Hati Cik Drama Queen Februari Ini Di Astro Ria & HD



Review 2:

"senang dengan watak syazlin, walaupun suke berdrama tapi tau nak control hati dia. matang dalam membuat keputusan, tidak memaksa dalam percintaan, walaupun hati terguris! sungguh beronak pencarian jodoh lin!

suka dengan watak lan, yang permulaan berniat untuk menjernihkan hubungan lin dengan famili tirinya. nampak kematangan fadhlan dalam menangani masalah famili, sebagai abang, n melayan kerenah lin semestinya.

jelas terpapar keserasian antar dua watak utama, rasanya hanya lan saja yang mampu melayan kerenah lin yang penuh drama, tapi manja, nampak tegas +brutal tapi hati tisu.. hehheheh

watak2 sampingan memang melengkapkan naskhah ni.
mama aka che rose yang selamber, tak terlalu memanjakan lin (mula2 nak pujuk lin tapi bila lin minta sponsor tiket nak pg korea trs tak jadi.. hahahah), chor, yoep n kak husna... memang nampak selumber tapi sangat mengambil berat mengenai lin.

dalam naskhah ni tak ada watak2 villain yang menyakitkan hati, gedik2 watsoeva la (ade pun zehra, tu pun kejap jer la....) konflik kekeluargaan yang disampaikan secara bersahaja (isu poligami or orang ketiga diketengahkan, tapi dari perspektif yang positif saya kira), tak ada sub plot yang menyesakkan.

nampak kematangan penulis dalam karya kali ini. sesuatu yang terasa sangat dekat dengan kehidupan kita seharian tapi, mungkin kita abaikan? hhehehehhe

usai pembacaan, saya simpulkan satu perkara, positif & bersangka baik dengan ketentuan Allah.
seperti lin, yang redha dengan takdir faris bukan jodoh dia.
mak rose, redha dengan penceraiannya.
fadhlan, redha dengan pemergian tunangnya.
yang penting, sentiasa positif!"

- tahniah buat penulis. - Heril Azwan 

Nota:
Sila abaikan bahasa yang kurang lengkap, saya copy paste dari Goodreads. 

Selamat menonton drama Urusan Hati Cik Drama Queen Februari Ini Di Astro Ria & HD. Ambillah pengajaran yang baik dari drama ini dan yang tak baik jadikan sempadan.

Advertisement

No comments

TINGGALKAN KOMEN ANDA:

Powered by Blogger.