Subscribe Us

Sinopsis Drama Encik Suami Mat Saleh Celup Slot Dahlia TV3

Sinopsis Drama Encik Suami Mat Saleh Celup Slot Dahlia TV3. Drama yang menggantikan Meh Sandar Pada Aku adalah Encik Suami Mat Saleh Celup, juga drama adaptasi daripada novel karya Yumi Haira.

Drama Encik Suami Mat Saleh Celup akan mula disiarkan mulai 15 April 2017, setiap Jumaat hingga Ahad pukul 6.58 petang. Drama ini adalah untuk slot Dahlia TV3.

Sinopsis Drama Encik Suami Mat Saleh Celup Slot Dahlia TV3

Antara pelakon yang terlibat adalah Daler Yusof, Nelydia Senrose, Fikhree Bakar, Nadiyah Shahab, Ozlynn, Zila Bakarin, Nor Albaniah dan ramai lagi.

PENULIS NOVEL: Yumi Hyra
PENGARAH: Hashim Rejab
TERBITAN: Zamriez Golden Pictures

Sinopsis Drama Encik Suami Mat Saleh Celup Slot Dahlia TV3


Jom baca sinopsis Encik Suami Mat Saleh Celup yang saya ambil daripada goodreads...

Pertunangan yang diputuskan beberapa minggu sebelum tarikh ijab kabulnya, mengheret perkahwinan yang tidak diduga berlangsung antara Iman Amani dan Ian Hadif.

Sinopsis Drama Encik Suami Mat Saleh Celup Slot Dahlia TV3

“So I am your replacement husband?”– Ian Hadif
“If you want to say so.” – Iman Amani

Bukan setakat encik suami mat salih celup itu tidak mahu dan mungkin tidak tahu berbahasa Melayu, sang umi mentua pula mula melantik Iman sebagai ketua projek ‘memelayukan’ si mat salih celup.

“What is selipar Jepun?” – Ian Hadif
“Japanese’s slippers.” – Iman Amani
“Oh… the one that they wear with their kimono?” – Ian Hadif

Iman Amani mahu pengsan! Tapi…Makin lama duduk dengan encik suami mat salih celup yang bermata menawan lagi nakal itu, cik hati Iman mula selalu buat larian marathon. Iman mula menidakkan rasa hati sendiri. Seganlah dia untuk mengaku apabila encik suami selalu cakap berpusing-pusing mengalahkan roller-coaster!

“It was not love at first sight at all, but love at a deeper sight.” – Ian Hadif
“Betul ke apa yang awak cakap tu?” – Iman Amani
“Cakap apa?” – Ian Hadif
“Pasal love at a deeper sight tu.” – Iman Amani
“Bila masa saya cakap macam tu?” – Ian Hadif

Tiba-tiba encik bekas tunang muncul semula, mahukan Iman kembali. Rumahtangga yang berwarna-warni mula hilang warnanya. Kemunculan model cantik jelita yang mengaku dirinya tunang kepada Ian membuatkan Iman mula pasrah dan reda. Iman mula menjalankan idea gilanya dan Ian semakin menjauhkan diri.

“To form an I squared, you need two I’s. That is why, this Ian needs his Iman. Without you, I am like the incomplete square number’s function.” – Ian Hadif
“Tell him that I love him, so much.”- Iman Amani.

Apakah yang harus dilakukan oleh Iman? Kalau ‘I kuasa dua’ perlukan dua huruf ‘I’, bolehkah hanya ada Iman tanpa Ian?

Nampak gayanya macam novel melayu yang klise, tetapi diharap dengan kepakaran sang pengarah, drama adaptasi ini akan jadi lebih natural dan berwarna warni.

Post a Comment

0 Comments

close