Fattah Amin Hero Coffee Prince Drama Korea Versi Malaysia

Fattah Amin Hero Coffee Prince Drama Korea Versi Malaysia? Hahai... redha jelah kawan-kawan yang tak minat dengan Fattah Amin. Saya okay aje, yang penting jalan cerita sedap dan ada pengajarannya. Coffee Prince ditayangkan pada tahun 2007 yang lepas. Dah 10 tahun berlalu dik...

Saya ada terbaca dari Gempak Astro. Kononnya Michael Ang nak buat Coffe Prince versi Malaysia. Beliau bercadang nak ambil Fattah Amin menjadi teraju utamanya sebagaimana Gong Yoo yang jadi hero dalam Coffee Prince versi Korea.

Selain Fattah Amin, Janna Nick dan Hafidz Roshdi turut sama diumumkan sebagai pelakon utama untuk drama adaptasi baru ini. Namun, nama Fattah Amin menjadi sebutan para peminat tegar drama asal Coffee Prince.

Fattah Amin Hero Coffee Prince Drama Korea Versi Malaysia?

Kini, drama Coffee Prince dah confirm dilakonkan oleh Fattah Amin dengan Janna Nick.

Tarikh tayangan : 27 November 2017
Setiap : Isnin - Khamis
Waktu : 10 malam
Penyiar : Astro Ria & Astro HD

Drama korea Coffee Prince dalam versi Malaysia?


Fattah Amin Hero Coffee Prince Drama Korea Versi Malaysia


Itulah khabarnya.

Fattah Amin bakal jadi hero Coffee Prince versi Malaysia. Dah tengok ke drama korea Coffee Prince? Cerita ni dah lama ditayang dulu.. kiranya rating tinggi jugaklah...

Baca sinopsis ringkas drama korea Coffee Prince seperti di bawah.

Choi Han-kyeol adalah seorang jejaka sombong yang berasal dari keluarga terhormat dan kaya raya, ia termasuk jejaka yang tidak percaya akan cinta dan tidak menginginkan pernikahan terjadi dalam hidupnya.

Sifat pemuda itu sangat kontra dengan Go Eun-chan yang tomboy, orang sering tersalah sangka dirinya sebagai seorang laki-laki. Ia jenis perempuan yang bekerja keras untuk menanggung ibu dan adiknya, serta mahu melakukan segala macam pekerjaan mulai dari menjadi seorang pelayan, pengantar makanan, susu, surat khabar, dan lain-lain.

Pertemuan kedua-duanya terjadi dua kali tanpa sengaja. Yang Pertama ketika Eun-chan mengantar makanan ke rumah Han-kyeol dengan memakai helmet dan baju overall. Menyangka gadis itu adalah lelaki, dengan sombong Han-kyeol mempersilakan Eun-chan masuk sementara ia hanya mengenakan sehelai tuala. Eun-chan terkejut dan terburu-buru keluar dari tempat itu secepat mungkin.

Pertemuan yang kedua terjadi saat ada kecurian. Kebetulan Eun-chan kenal si pencuri yang tiada lain tiada bukan adalah teman adiknya. Berfikir bahawa Eun-chan adalah geng si pencuri, hampir saja kemarahan Han-kyeol meledak. Cerita bertambah menarik apabila watak-watak selanjutnya muncul. Yang pertama adalah sepupu Han-kyeol bernama Choi Han-seong, seorang produser muzik yang cukup berjaya, namun gagal dalam kisah cintanya. Perempuan yang ia cintai Han Yoo-joo tiba-tiba pergi begitu saja.

Drama korea Coffee Prince

Kebetulan, perempuan itu pula yang selama 9 tahun secara diam-diam dicintai oleh Han-kyeol.
Dua tahun setelah kejadian, Yoo-joo muncul kembali ke Seoul dan berusaha keras untuk kembali ke pangkuan Han-seong. Namun kerana masih sakit hati (ditambah mulai tertarik dengan Eun-chan yang dianggap unik), Han Kyeol itu menolak keras untuk kembali kepada bekas kekasihnya.

Sama seperti dengan Han-kyeol, perkenalan Eun-chan dan Han Seong juga penuh kejutan. Setiap pagi, Eun-chan selalu menghantar susu dan berbual-bual dengan anjing kesayangan lelaki itu. Perilaku unik tersebut mengundang rasa ingin tahu Han-seong tentang gadis tomboy pengantar susunya.

Sementara itu setelah mendapat ultimatum dari sang nenek, mahu tidak mahu Han-kyeol harus mengendalikan sebuah kedai kopi yang baru dibeli oleh keluarga mereka. Pada awalnya Han-kyeol menolak tugas itu namun akhirnya berubah fikiran karena ingin membuktikan kemampuannya.

Demi menarik pelanggan wanita di kedai yang diberi nama Coffee Prince tersebut, Han-kyeol memutuskan untuk mengambil pekerja lelaki. Mungkin dah nasib,  Eun-chan yang sedang kesulitan kewangan akhirnya memohon pekerjaan disana.

Kerana menganggap Eun-chan lelaki, maka Han-kyeol terus menerima `lelaki` itu. Saat ini lah kita boleh menyaksikan banyak peristiwa lucu dan aneh saat Han-kyeol mulai merasakan getar-getar pelik bila berdekatan dengan Eun-chan. Kadang dia keliru dengan perasaannya,, Han-kyeol bahkan pergi ke pakar psikiatri untuk mengetahui apakah dirinya telah berubah menjadi homoseksual.

Demi menjaga harga dirinya, Han-kyeol pun menjauhi Eun-chan. Sudah tentu Eun-chan bingung dengan perubahan sikap bosnya yang tiba-tiba. Namun pada akhirnya Han-kyeol tak dapat menanggung lagi perasaannya. Dia semakin dekat dengan Eun-chan tanpa mengendahkan pandangan orang lain yang menganggapnya aneh.

Dalam tahun 2007 itu, Coffee Prince jadi bualan hangat dan menduduki carta ke 2 dalam bancian penonton TV MBC.

Sama seperti drama siri Korea yang lain, tidak lengkap membicarakan Coffee Prince tanpa menyebut deretan pelakon yang membintangi drama tersebut. Antara pelakon yang terlibat adalah Gong Yoo, watak seorang yang dingin. Selain itu, tidak ketinggalan Lee Seon-gyoon dan Chae Jeong-ahn yang mampu memanaskan konflik yang terjadi.

Coffee Prince mengandungi 17 episod yang diselang selikan dengan lagu dan muzik menarik.

  • Drama: Coffee Prince
  • Pengarah: Lee Yoon-Jung
  • Penolong Pengarah: Jang Joon-Ho
  • Penulis: Lee Jung-A, Jang Hyun-Joo
  • Network: MBC
  • Episodes: 17
  • Tarikh ditayangkan: July 2 - August 27, 2007
  • Pelakon: Gong Yoo sebagai Choi Han-Gyul, Yoon Eun-Hye sebagai Ko Eun-chan, Lee sun-Kyun sebagai Choi Han-sung, Chae Jung-an sebagai Han Yoo-Joo dan ramai lagi. 
Fattah Amin Hero Coffee Prince Drama Korea Versi Malaysia?

So? Setelah baca sinopsis di atas, anda rasa Fattah Amin layakkah jadi pelakon utamanya? Adakah beliau boleh melakukan sebaik Gong Yoo yang memainkan watak utamanya?

Namun apa pun yang bakal dipilih oleh Michael Ang, anda harus fikir positif. Ambil pengajaran dari cerita yang ditayangkan nanti.

spacer

Buat Duit Dengan Menulis Novel Dan Sajak

Buat Duit Dengan Menulis Novel Dan Sajak. Penulisan kreatif kini sudah berkembang pesat dengan wujudnya blog-blog penulisan di serata ceruk dunia. Nak baca novel pergi aje online, anda boleh baca dari pagi sampai malam untuk dapatkan bacaan kreatif tersebut. Yang penting talian internet ada data..

Jadi maksudnya anda boleh buat duit dengan menulis secara online. Tulis satu cerita manis, sweet, yang masuk akal dan ada hero cantik dan hensem.. siap sudah sebuah gambaran sebuah novel yang boleh anda tulis nanti.

Bila disiarkan atas talian, ia dipanggil e-novel.

Buat Duit Dengan Menulis Novel Dan Sajak

Buat Duit Dengan Menulis Novel Dan Sajak


Menulis dan menghasilkan karya kreatif memang boleh buat duit. Sebab itu saya tulis tajuk artikel "buat duit dengan menulis". Anda boleh tulis sajak, cerpen dan novel yang menyiarkan karya kreatif secara online. Buat duit dengan menulis di blog menzahirkan idea kreatif anda.

Bila pembaca setia anda dah kenal dengan nama dan tulisan anda, mereka,akan sokong apa saja yang anda hasilkan. Maksudnya, tulisan yang baik-baik.

Kena ingat ya duhai penulis online atau pun offline, anda ada tugas besar di atas tulisan anda. Tanggungjawab besar mengajar dan mengajak kebaikan kepada seluruh dunia. Jangan gunakan tulisan anda untuk membuat provokasi. Jangan buka aib orang lain melalui tulisan-tulisan anda. Kalau tidak sekarang, mungkin anda akan menerima balasan dalam jangka masa panjang. Fikirkanlah.

Ada ramai penulis yang,lahir dari menulis secara suka-suka secara online. Mereka buat e-novel secara percuma, bila dah ada peminat beribu, barulah jadikan e-novel anda sebuah buku secara fizikalnya.

Contoh penulis terkenal yang menulis secara online kemudian terkenal sebagai penulis novel nyata adalah Acik Lana, Mazni Aznita, dan ramai lagi. Sekadar menulis beberapa nama.

Saya pun ada menulis beberapa e-novel tetapi sekadar setengah jalan. Sebab, saya sibuk dengan blog info dan motivasi saya iaitu aynorablogs.com.

Namun begitu, anda boleh mula menulis secara perlahan-lahan dan habiskan cerita yang ditulis dalam bentuk novel. Dari e-novel kepada novel. Baru dapat buat duit dengan menulis.

Jika minat menulis sajak atau puisi, anda boleh bekerjasama dengan beberapa penulis untuk menerbitkan tulisan kreatif anda itu. Saya pun ada buat macam tu.. saya ada tulis kisah nya DISINI.

Okay.. selamat berjaya.


spacer

Sinopsis Drama Syurga Yang Kedua 80 Episod Di Astro Prima

Sinopsis Drama Syurga Yang Kedua 80 Episod Di Astro Prima. Drama 80 episod di Astro Prima dengan tajuk Syurga Yang Kedua akan ditayangkan tak lama lagi. Drama menarik ini lakonan Siti Elizad pelakon tinggi lampai yang sebelum ini berlakon drama Papa Ricky bersama Farah Nabila yang berlakon Titian Cinta tu.. Siti Elizad antara pelakon berbakat besar dalam industri hiburan di negara kita. Dalam drama Syurga Yang Kedua iaitu mengangkat kisah poligami, Siti Elizad bergandingan dengan Fasha Sandha. Bolehlah nanti tengok drama hebat ini sebab menggandingkan pelakon hebat-hebat. Drama Syurga Yang Kedua diterbitkan oleh Orangetree Production Sdn Bhd.

Sinopsis Drama Syurga Yang Kedua 80 Episod Di Astro Prima

Sinopsis Drama Syurga Yang Kedua 70 Episod Di Astro Prima


Bahasa : Melayu [Malaysia]
Genre : Drama
Pengarah : Zamri Zakaria
Studio : Orangetree Production Sdn Bhd
Pelakon : Siti Elizad, Zarul Umbrella, Fasha Sanda
Episod : 80 Episod
Siaran : Slot Tiara, Astro Prima
Tarikh Tayang : Masih Dalam Penggambaran

Antara pelakon:

Zarul Husin sebagai Danial
Fasha Sandha sebagai Sabrina
Siti Elizad sebagai Vivy

Lain-lain pelakon adalah Nur Qistina Raisah, Doria Rachel Jolly, Beego , Fazlina Ahmad Daud, Dian P Ramlee, Aziza Kazan, Afifah Nasir, Dato Jalaludin Hassan, Fana Azizan.

Sinopsis Drama Syurga Yang Kedua


Drama ini adalah sebuah kisah poligami dan asam garam hidup bermadu.

Konflik antara anak menantu dan ibu mertua. Daniel dan Sabrina sudah lama berkahwin namun masih belum dikurniakan cahaya mata. Suatu hari ibu Daniel menyuruh Daniel berpoligami dan berkahwin dengan Doktor yang merawat ibunya iaitu Vivy.

Dapatkah Sabrina dan Vivy menyesuaikan kehidupan mereka setelah berkahwin dengan Danial?

Semoga drama Syurga Yang Kedua boleh memberikan manfaat kepada anda di luar sana yang mungkin mengalami pengalaman yang serupa.

Selamat menonton.
spacer