Ruang yang luas pun tak jumpa. Apatah yang sempit sampai jalan berlanggar bahu. Toleh sana sini situ, hampa jawabnya.

"Waktu siang tadi kenapa tak cakap? Dah malam pekat baru nak kecoh.."

Dia diam. Membontot ke mana kaki melilau dalam shopping complex tu.

"Nak terberak baru nak buat jamban!"

Eh! Apa aku meraban. Haha.. LELAH!

Dia tahu dia salah. Buat muka seposen pulak. Baby facenya buat aku tak jadi marah.

"Saya lupa, itu pun nak marah saya. Saya pun manusia biasa. Tak lari dari sifat lupa."

Lupa marah bila dia berkata sinis. Usia setahun jagung tapi kata-kata macam orang tua.

Akui diri. Kita memang tak sempurna. Tak perfect!

Kesempurnaan itu hanya milik Allah. Bukan kita, bukan awak atau dia. Kita Hamba. Tak payahlah nak mendabik. 

Ruang yang luas
Pic: Google

Post a Comment

TINGGALKAN KOMEN ANDA:

Previous Post Next Post