Subscribe Us

Drama Korea Tale of The Nine Tailed Lakonan Lee Dong Wook

Drama Korea Tale of The Nine Tailed. Drama korea terbaru yang akan ditayangkan di saluran tvN adalah drama lakonan Lee Dong Wook mengisahkan genre fantasi dan kekeluargaan. Kalau drama fantasi tentulah ada persamaan sikit dengan drama Goblin yang popular jugak sedikit masa lalu. Dah banyak kali saya tengok ulang tayang drama tersebut. Memang seronok dan menarik jalan ceritanya.

Drama korea Tale of the Nine Taled akan mula ditayangkan secara rasminya pada 8 Oktober 2020 di saluran tvN, bermula jam 9:45 malam. 

Drama korea Tale of the Nine Tailed

Drama Korea Tale of The Nine Tailed


Kalau anda penggemar drama korea dengan genre fantasi dan ada sedikit drama, inilah masanya anda boleh tengok lagi lakonan hero korea kesayangan anda, siapa lagi kalau bukan Lee Dong Wook. Ala.. hero kedua dalam drama Goblin tu. Yang pegang watak Malaikat Maut..

Sinopsis drama Tale of The Nine Tailed


Tale of the Nine Tailed adalah siri drama korea bergenre fantasi tentang gumiho yang mendarat di sebuah bandar. Dalam masa sama terdapat seorang penerbit yang memburunya untuk siaran beritanya.

Cerita ini memaparkan tentang mitos musang ekor sembilan atau gumiho, Lee Yeon yang baru sahaja sampai di bandar. Mampu berubah menjadi bentuk manusia, dia berusaha membersihkan roh-roh manusia, sambil mewujudkan kekacauan. 

Tanpa sengaja, Lee Yeon muncul dalam rancangan berupa mitos di siaran tv terbitan  penerbit televisyen berbakat Nam Ji Ah. Dengan besi keluli, dia tidak akan berhenti untuk melindungi perkara yang tidak biasa, jika tidak berbahaya, yang akan dipamerkan dalam rancangannya. Dia terpandang Lee Yeon yang kelihatan terlalu baik untuk menjadi kenyataan; kacak, cerdas, cergas; sebenarnya tetamu yang ideal. 

Tetapi rasa tidak sabarnya telah menimbulkan keraguan dalam dirinya bahawa apakah Lee Yeon memang berasal dari dunia ini. 

Adik tiri kepada Lee Yeon adalah Lee Rang yang menawan, yang terkenal sebagai yang paling berbahaya dari semua gumiho yang hidup di antara manusia. Walaupun dirinya separuh manusia, dia menyimpan penghinaan yang mendalam untuk semua orang. Contohnya dalam sukan, dia akan melepaskan kehebatannya yang menggoda pada manusia, dengan berjanji untuk mengabulkan permintaan mereka, hanya untuk menipu mereka agar membayar harga yang besar untuk keinginan duniawi mereka.

Apa itu gumiho @ kumiho? Baca ini selanjutnya..

Most legends state that while a kumiho was capable of changing its appearance, there is still something persistently foxy about it (i.e. a foxy face, a set of ears, or the tell-tale nine tails) or a magical way of forcing; its countenance changes, but its nature does not. In Transformation of the Kumiho (구미호의 변신), a kumiho transforms into the identical likeness of a bride at a wedding and is only discovered when her clothes are removed

Dapatkah penerbit tersebut menangkap gumiho tersebut bagi menaikkan popularitinya? Atau, adakah kemudiannya dia akan jatuh cinta dengan gumiho bernama Lee Yeon tersebut?

Drama Tale of The Nine Tailed dibintangi oleh Lee Dong Wook, Joo Bo-ah, Kim Bum dan ramai lagi.

Selamat menonton.

Post a Comment

0 Comments

close