Subscribe Us

Tonton Online Drama Hadiah Dari Tuhan Slot Lestary

Drama Hadiah Dari Tuhan - Slot Lestary. Drama Hadiah Dari Tuhan ialah sebuah siri drama televisyen Malaysia 2020 arahan Fairuz Loy. Drama terbaru ini akan dibintangi oleh Syafi Tee, Riena Diana, dan Puteri Rafasya.

Drama ini akan merupakan realiti kehidupan termasuk petugas barisan hadapan pada era pandemik Covid-19. Drama Hadiah Dari Tuhan ini bersiar sebanyak 13 episod penuh.

Drama Hadiah Dari Tuhan mengisahkan pergolakan hidup 3 remaja dari latar belakang taraf kehidupan yang berbeza menempuh kehidupan suka duka ketika Malaysia di ambang serangan wabak Covid19.


Drama Hadiah Dari Tuhan TV3Live Drama Hadiah Dari Tuhan Episod 1 - Episod 13 (Akhir) 👉👉https://www.xtra.com.my/live-tv/


Tonton Online Full Episod Drama Hadiah Dari Tuhan Episod 1 - Episod 13 (Akhir)  👉👉https://www.iq.com/play/2894nwnhwtl?&lang=ms_my&sh_pltf=4


Boleh juga ditonton menerusi link di bawah

  • Hadiah Dari Tuhan Episod 5 👉https://t.me/DramatelemovieChannel/123Sinopsis Drama Hadiah Dari Tuhan


Qul Fattah lahir dalam keluarga kategori B40, Ika Nabila lahir dalam keluarga kategori M40 dan Bella Roselina lahir dalam keluarga kategori T20.

Qul telah kematian ibu bapanya sejak 5 tahun yang lalu disebabkan kemalangan jalan raya, dia selaku anak sulung lelaki adalah ketua keluarga kepada seorang adik perempuan yang bernama Qas Fatin yang masih bersekolah rendah.

Mereka tinggal bersama nenek bernama Siti Ainum yang kini terlantar sakit tua serta mengalami komplikasi pelbagai penyakit. Sebelum wabak Covid19 menular, Qul bekerja sambilan di sebuah pasar raya dan menetap di rumah pangsa PPRT

Ika pula anak tunggal kepada Jannah yang bertugas sebagai ketua jururawat di sebuah hospital kerajaan, Ika mempunyai bapa, tetapi kedua ibu dan ayahnya sudah bercerai ketika dia masih kecil.

Bella pula dilihat paling bernasib baik, dilahirkan serba mewah, mempunyai ayah dan ibu yang berpendapatan besar, serta lengkap mempunyai atuk dan nenek. Bella membesar di dalam rumah banglo mewah yang serba lengkap.

Apabila wabak Covid19 menular, kehidupan Qul,Ika dan Bella berubah dan terpaksa mengharungi pelbagai ujian dan dugaan.


Senarai Pelakon & Watak Pelakon : 

  • Syafi Tee sebagai Qul
  • Riena Diana sebagai Ika
  • Puteri rafasya sebagai Fatin
  • Sophia AlBarakbah sebagai Bella
  • Amy Mastura sebagai Jannah
  • Fezrul Khan sebagai Dr Zabidi
  • Dynas Mokhtar sebagai Khatty
  • Ummar Dzariff sebagai Adli
  • Aryana Amani sebagai Pika


Diharapkan drama ini menambahkan manfaat dalam kehidupn kita menghadapi hari mendatang.

Post a Comment

0 Comments

close