Menu
Results for "Book Cafe"
Oh! MyKarya!

Awak Sangat Nakal! Novel Karya Syamnuriezmil. Jika anda peminat novel santai tetapi misteri, saya rasa novel Awak Sangat Nakal! ada kisahnya. Novel ini terbitan OCT. Jika nak beli boleh ke website Bookcafe dan anda akan dilayan dengan terbaik! Tak banyak unit yang tinggal, ianya stok terhad. Siapa cepat dia dapat! Hehe...

Nak baca sinopsis? Sila scroll hingga bawah ya...

Nak beli dengan cepat??? KLIK PADA GAMBAR DI BAWAH



Awak Sangat Nakal! Novel Karya Syamnuriezmil


Awak Sangat Nakal! (OCT)
RM22.00 
===========================
Format: Paperback
Saiz: 4.5" x 7.5”
ISBN-13: 9789670707228
Jumlah Muka Surat: 520
Berat (Kg): 0.40
Baki item: 48 (setakat 10 November 2016)
===========================

Sinopsis Belakang Buku:


Pertemuan antara Johan Rizqin dan Erine Johanna bermula apabila gadis itu ditinggalkan mama dan papanya selama sebulan di bawah jagaan orang gajinya, Mak Munah. Oleh sebab dia kebosanan duduk di kampung, Erine menjadikan Johan Rizqin, mangsa usikannya.

Masalahnya. Johan Rizqin sudah bertunang dengan Ain Humaira, anak angkat Mak Munah. Tetapi kehadiran Erine, menyebabkan Johan mula berubah hati. Entah kenapa, dia merasakan persaannya lain sejak diusik Erine. Tetapi untuk mendapatkan Erine, Johan terpaksa berdepan banyak cabaran.

Walaupun begitu, Erine masih tidak boleh menerima cinta yang Johan berikan. Bukan kerana soal hati, bukan kerana tidak cinta, tetapi kerana amanah arwah suami Mak Munah kepada Johan. Erine merasakan dia menjadi penghalang kepada amanah itu.

Gara-gara kenakalan dan sikap ingin tahunya untuk mencari siapa yang diamanahkan kepada Johan, Erine Berjaya merungkai seribu satu rahsia, teori dan konspirasi yang disimpan Mak Munah selama 23 tahun. Erine kemudian mula merancang dan membuat pakatan sulit untuk menyelamatkan Johan daripada dibunuh. Tapi, sehebat mana pun rancangannya, hebat lagi perancanggan Allah SWT.

Adakah pengorbanan Erine kepada Johan, tidak sia-sia? Atau, hidupnya berakhir dengan hukuman mati?

Updates!!


Awak Sangat Nakal! telah diadaptasi ke drama bersiri di saluran Astro. Pelakon utama yang memegang watak Erine adalah Ayda Jebat manakala watak Johan dilakonkan oleh Sharnaz Ahmad. Best ke tak lakonan mereka, adakah boleh jadi fenomena macam drama Suri Hati Mr Pilot?? Hanya masa menentukannya..hihi..

Sedikit info tentang drama adaptasi Awak Sangat Nakal! :

JUDUL : AWAK SANGAT NAKAL!
EPISOD : 16 episod
TARIKH / MASA : 7 November 2016
SIARAN : Astro Ria 104 & Astro Ria HD 123
NOVELIS : Syamnuriezmil
PENGARAH : Azmi Hatta
TERBITAN : Orangetree Production Sdn Bhd
PELAKON : Ayda Jebat, Sharnaaz Ahmad, Ika Nabella, Tash Yong, Fadilah Mansor, Hefny Sahad, Farouk Hussain

Selamat menonton, ambillah pengajaran daripadanya. Okay!

Awak Sangat Nakal! Novel Karya Syamnuriezmil. Jika anda peminat novel santai tetapi misteri, saya rasa novel Awak Sangat Nakal! ada kisahn...
aynorablogs Dec 1, 2016
Oh! MyKarya!

Mykarya.com - Beli Buku Online Di Bookcafe. Kenapa anda mesti beli buku di Bookcafe? Kenapa saya kata Bookcafe kedai buku online terbesar? Sebab di Bookcafe ada lebih 2,000 tajuk buku yang memang anda cari. Anda hanya search pada butang carian yang disediakan di dalam Bookcafe dan insyaa Allah, buku yang anda cari tersedia dengan diskripsi dan harganya.


Mengapa mesti beli buku di Bookcafe?


Mestilah kerana khidmat pelanggannya yang tip top. Walaupun saya agen affiliate Bookcafe, saya pun beli buku dan melanggan dengan dia orang. Hari ini order dan bayar, esok dah sampai..., tertakluk dengan syarat la.., iaitu anda order, bayar dan beri maklumat lengkap dengan cepat dan tepat. Faham, kan?

Beli Buku Online Di Bookcafe Pasti Berbaloi Sangat!!


Ada lebih 2,000 jenis tajuk buku yang boleh di dapati di Bookcafe, kedai buku online terbesar di Malaysia.

Dah lah koleksi buku-buku banyak, ada buku bisnes, buku motivasi, al Quran pun ada, novel terkini dan popular tentulah ada juga, dan tak ketinggalan ada merchandise UPIN & IPIN. Beli lah untuk anak-anak. Mereka pasti suka. Galakkan anak-anak membaca dengan membelikan buku-buku yang boleh menarik minat mereka dengan cepat.

Berapa banyak penerbit buku di Bookcafe?


Wow!! Ada banyak beb penerbit buku yang bekerjasama dengan Bookcafe. Anda boleh baca sendiri senarai yang saya berikan di bawah:

1. PTS
2. AbS Media
3. KARYA SENI
4. KAKI Novel
5. Al Hidayah
6. ALAF 21
7. Buku Prima
8. PENERBIT Fajar
9. Dan...banyak lagi

Jenis-jenis atau genre buku yang terdapat di Bookcafe adalah seperti di gambar di bawah.


Akhir sekali, kalau anda nak dapat income sampingan sebagai agen affiliate dengan Bookcafe, anda boleh mendaftar dengan mereka. Kalau tak tahu link nya, klik aje pada gambar yang saya sertakan di bawah dan kemudian klik pada >>> PELUANG BUSINESS >>> Affiliate Bookcafe

Mudahnya nak buat duit sampingan, kan...kan...

Apa lagi klik pada gambar dan ikut arahan yang saya berikan tu..


Nota: income di atas adalah untuk tempoh dari bulan April 2016, kalau tak silap. Anda akan dibayar komisen jika income dah cecah RM100 dan ke atas.

Selamat membaca.
Selamat menjadi agen affiliate
Kita berjaya sama-sama yek!

Mykarya.com - Beli Buku Online Di Bookcafe. Kenapa anda mesti beli buku di Bookcafe? Kenapa saya kata Bookcafe kedai buku online terbesar? ...
aynorablogs Nov 19, 2016
Oh! MyKarya!

Lelong Buku Online Di Bookcafe Dari 6 - 13 Oktober 2016. Anda pencinta buku tak kira apa pun genrenya? Anda sedang cari buku yang ada promosi sehebat 60%? Tak percaya? Jangan tak percaya dik, saya pun dah terpaku. Kat mana lagi kalau bukan di gedung buku online Bookcafe. Macam-macam buku ada...

Membaca bukan sahaja amalan yang baik tetapi dengan banyak baca pelbagai genre bacaan, kita menjadi lebih berkarisma. Kita lebih yakin diri bila banyak membaca.

Kalau minat baca novel, anda boleh juga tengok novel-novel yang dilelong dengan promosi sehingga 50%.

Promosi Lelong Buku Online Di Bookcafe Dari 6 - 13 Oktober 2016


Promosi Lelong Buku Online Di Bookcafe Dari 6 - 13 Oktober 2016

Ada 50 tajuk buku yang dilelong pada harga promosi 60%. Aduhaiii...murah sangat ni, sesiapa yang teringin nak beli buku banyak-banyak tetapi pda harga murah, inilah masanya! jangan fikir dua kali beb!

Sementara itu ada 500 tajuk buku yang dijual pada harga promosi lelong 50%., 700 buah tajuk buku dilelong pada harga promosi 30%. Tak percaya jugak?

Baca: PROMOSI LELONG BUKU ONLINE BOOKCAFE HARGA HEBAT MURAH!!  

Antara kategori buku-buku yang terlibat adalah buku agama, buku bisnes, novel dan fiksyen, kanak-kanak dan remaja, buku umum, buku indie, rujukan sekolah dan banyak lagi.  

Yang istimewanya ada percuma DVD masakan dengan setiap pembelian.

Lelong Buku Online Di Bookcafe Dari 6 - 13 Oktober 2016. Anda pencinta buku tak kira apa pun genrenya? Anda sedang cari buku yang ada promo...
aynorablogs Oct 7, 2016
Oh! MyKarya!

Beli Buku 365 Tip Mendidik Anak Soleh dan Solehah. Jika anda ibu bapa yang sedang berhasrat mendidik anak-anak agar menjadi anak yang soleh dan solehah, saya sarankan anda belilah buku yang terdapat di Bookcafe ini dengan diskaun hebat sebanyak 15%. 

Tip yang dikongsikan bukan sekadar untuk ehari dua tetapi ada 365 tip mendidik anak soleh dan solehah disediakan oleh Ustazah Isfadiah Mohd Dasuki. Jadi secara amnya anda boleh ajar anak satu hari satu ilmu tanpa mereka rasa bosan mengulang pelajaran yang sama setiap hari. 

Tak tahu nak order? Mudah saja. KLIK pada gambar kulit buku di bawah. Anda akan terus di bawah ke website berkaitan. 

LINK : 365 Tip Mendidik Anak Soleh dan Solehah


365 Tip Mendidik Anak Soleh dan Solehah 


 

Old price: RM18.00
RM15.30 (Jimat RM2.70 (15%))
Berat: 0.24 kg per item 
Format: Paperback
Saiz: 6'' x 9'' 
ISBN-13: 978-967-411-842-6
Tarikh Terbit: 15 May 2016
Jumlah Muka Surat: 176
Penulis: Ustazah Isfadiah Mohd Dasuki 

Apakah Keistimewaan buku ini?


Buku ini dibahagikan kepada 6 segmen, iaitu Akidah, Ibadah solat, Akhlak, Al-Quran, Sunnah dan Ibu bapa sebagai guru pertama anak-anak.

Kemudian, disertakan dengan Dalil Al-Quran, hadith, dan pendapat ulama. Buku ini bertemakan '1 hari 1 tip', sebab itu ia disertakan dengan 365 Tip Jom Amal sebagai bimbingan ibu bapa untuk setahun. Tidak ketinggalan buku ini menyediakan ilustarasi yang menarik, agar tidak bosan dibaca dan mudah merangsang anak-anak untuk ikut membacanya.

Selamat bershopping atas talian ya...

Beli Buku 365 Tip Mendidik Anak Soleh dan Solehah. Jika anda ibu bapa yang sedang berhasrat mendidik anak-anak agar menjadi anak yang soleh...
aynorablogs Aug 8, 2016
Oh! MyKarya!

Mykarya.Com membawakan pula sebuah novel cinta islami karya Habiburrahman El Shirazy. Ia adalah sebuah novel pembangun jiwa, yang pastinya amat diperlukan bagi mengisi jiwa-jiwa yang kosong, yang selama ini tercari-cari matlamat hidup.

Saya belum memiliki buku ini tetapi buku novel Ayat-Ayat Cinta 1 telahpun ada dalam simpanan sebagai khazanah peribadi. Hihi...

Jika anda hendak memiliki novel Ayat-Ayat Cinta 2 ini, boleh lah klik pada gambar kulit novel yang saya sertakan di bawah. Ada banyak lagi stok jika anda berniat membeli lebih dari satu...(mungkin nak beri hadiah kepada insan tersayang...)


Ayat-Ayat Cinta 2 (Hidayah)


KLIK PADA GAMBAR UNTUK INFO LANJUT
Harga: RM35.90
Ayat-Ayat Cinta 2 (HIDAYAH)
Weight:0.78 kg per item
ISBN:9789674480523
Stok sedia ada: 32 item (setakat Oktober 2016)

Sinopsis Ayat-Ayat Cinta 2:


Fahri, yang kini tinggal di Edinburgh dan bahkan menjadi dosen di University of Edinburgh, terpaksa menjalani ke hidupan sehari-harinya sendirian. Bersama dengan Paman Hulusi, asisten rumah tangganya yang berdarah Turki, ia meneruskan kehidupannya tanpa Aisha.

Terkadang Fahri masih saja menangis saat mengingat kenangan-kenangannya bersama Aisha. Kenyataan bahwa istri yang sangat dicintainya itu kini menghilang entah kemana, membuatnya nelangsa dan hampir putus asa. Maka ia menghabiskan hari-harinya dengan menenggelamkan diri dalam kesibukan pekerjaan, penelitian, mengajar, dan bisnis yang dulu dikelola berdua bersama Aisha.

Aisha menghilang dalam sebuah perjalanan ke Palestina bersama teman wanitanya saat ingin membuat cerita dan reportase tentang kehidupan di sana. Teman Aisha ditemukan dalam keadaan sudah kehilangan nyawa dan kondisi tubuh yang mengenaskan dan sangat mungkin kondisi Aisha juga sama meski tubuhnya belum ditemukan saat ini.

Sudah lebih dari dua tahun Fahri berduka dan tenggelam dalam usaha pencarian istri yang sanagat dicintainya itu. Ia pun pindah ke Edinburgh karena itulah kota yang sangat disukai Aisha di dataran Inggris. Dengan menyibukkan dirinya, ia berusaha menyingkirkan rasa sedihnya sekaligus memperbaiki citra Islam dan muslim di negeri dunia pertama itu. Ia berbuat baik pada tetangganya, menyebarkan ilmu agama pada berbagai pihak, dan membantu orang-orang yang butuh bantuannya tanpa memandang bulu.

Berbagai kegiatan menyibukkan dirinya, hingga sebuah pertanyaan mengusik datang dari berbagai pihak. Akankah ia membujang seumur hidup setelah ditinggal Aisha? Akankah ia bertemu dengan isterinya itu sekali lagi?

Selamat membaca, sebuah lagi novel pembangun jiwa!!

Mykarya.Com membawakan pula sebuah novel cinta islami karya Habiburrahman El Shirazy. Ia adalah sebuah novel pembangun jiwa, yang pastinya ...
aynorablogs Jul 26, 2016
Oh! MyKarya!

Beli Akadku Yang Terakhir Online Di Bookcafe. Kini anda boleh beli buku secara online di Bookcafe yang boleh ditempah, bayar dan terima buku depan pintu rumah anda dengan segera. Daftar jadi ahli Bookcafe pun senang, hanya perlukan beberapa minit daripada masa anda...

Ingin beli buku Akadku Yang Terakhir? Jangan pening-pening, terus je tekan SINI dan anda dah boleh order. Mudah, kan?

Beli Akadku Yang Terakhir Online Di Bookcafe


Jika anda ingin beli buku Akadku Yang Terakhir yang kini sedang ditayangkan sebagai drama bersiri di Astro saluran 123 setiap hari jam 6.00 petang hingga 7.00 malam, anda boleh beli secara online di Bookcafe.Com. Nak order lebih dari satu pun boleh, kemudian boleh pakat-pakat jual pada kekawan yang tak sempat pergi beli kat kedai buku...heheh...

Jangan risau! Bookcafe ada lebih 100 unit buku yang masih ada dalam stok...



=============================
Harga : RM37.00
Harga Baru: RM27.75 (diskaun 25%)

ID produk : 978-967-0448-65-7

Format : Kulit Nipis

Penerbit : Kaki Novel

Tarikh terbitan : 30 Apr 2014

Berat (kg): 0.74

Sinopsis Akadku Yang Terakhir:-


Tugas sebagai seorang Pakar Psikoterapi telah menemukan Rania Baheera dengan seorang duda yang tiga kali berkahwin, tiga kali bercerai tanpa sebab bernama Irham Zahri. Dan keengganan Irham Zahri untuk bekerjasama dalam setiap sesi terapi yang diatur menambahkan rasa sebal di hati Rania.

Hati yang rimas mula bergetar indah tatkala kehadiran Rania berjaya menghapus bayang-bayang silam dan menyuntik keyakinan buat dirinya. Usaha meraih kepercayaan Rania membuahkan hasil apabila cinta yang dihulur disambut penuh kasih. Dan sekali lagi lafaz akad nikah meniti di bibir Irham Zahri dengan tekad yang perkahwinan ini akan menjadi akadnya yang terakhir. Tiada lagi selepas Rania!

Tatkala dibuai keindahan menikmati alam berumah tangga, hubungan Rania dan Irham Zahri bergoncang dengan kehadiran Zalia yang menaruh dendam dan juga sikap melindungi Fazriq.

Mampukah akad yang dilafaz menjadi akad terakhir yang kekal sehingga ke hujung nyawa?

“Kerana aku mula mengerti betapa indah cintamu, Betapa agung dan tulus kasih sayangmu, Kini aku bersumpah, kau yang terakhir buatku….”

Beli Akadku Yang Terakhir Online Di Bookcafe . Kini anda boleh beli buku secara online di Bookcafe yang boleh ditempah, bayar dan terima buk...
aynorablogs Apr 21, 2016
Oh! MyKarya!

Bookcafe Membership 2016 Berbaloi-baloi. Bookcafe membuka peluang kepada pelanggan berdaftarnya untuk merebut keahlian Bookcafe secara percuma untuk tahun 2016 dengan syarat-syarat tertentu.

Nak dapat membership percuma dengan Bookcafe? Daftar dahulu dengan 3 langkah mudah dan anda bakal menikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Bookcafe 2016.

Banyak kelebihannya jika anda daftar sebagai member dengan Bookcafe.com. Anda akan dapat keutamaan jika ada promosi baru dan hebat, anda akan dapat berita terkini tentang buku-buku baru yang terdapat di Bookcafe dan anda juga boleh dapat free gift, jika ada...

Bookcafe Membership 2016 Percuma Berbaloi-baloi


Terma dan syarat:

1. Bermula 18 Februari 2016, istimewa untuk customer berdaftar di Bookcafe sahaja.


2. Berbelanja RM100 ke atas dalam satu resit dalam tahun 2016 di Bookcafe

3. Tempoh sah membership adalah sehingga 31 Disember 2016. Sepanjang tempoh ini, anda akan menikmati diskaun asas 10% untuk semua produk di Bookcafe.

4. Tawaran ini hanya sah di kedai buku online Bookcafe.

PENTING: Daftar dahulu sebelum membuat pembelian untuk menikmati diskaun, penghantaran percuma, hadiah & semua keistimewaan di Bookcafe. Hanya 5 saat untuk mendaftar. Pendaftaran PERCUMA. Klik di sini untuk daftar.

Bookcafe Membership 2016 Berbaloi-baloi. Bookcafe membuka peluang kepada pelanggan berdaftarnya untuk merebut keahlian Bookcafe secara percu...
aynorablogs