Menu
Results for "Cerita Korea"
Oh! MyKarya!

Drama Korea Hotel King Lakonan Terbaik Lee Dong-Wook. Hotel King adalah sebuah drama korea yang diterbitkan dalam tahun 2014. Drama ini dibintangi oleh Lee Dong-wook (ingat tak drama My Girl), Lee Da-hae, Im Seulong, Wang Ji-hye, Lee Deok-hwa dan Kim Hae-sook. Kini, drama Hotel King disiarkan semula di saluran Oh!K. Drama ini mengandungi 32 episod.

Dalam drama Hotel King lakonan Lee Dong-Wook dan Lee Da-Hae semakin matang. Lee Da-Hae semakin jelita. Tapi Lee Dong Wook kelihatan terlalu kurus. Walau apa pun saya amat menyukai drama ini kerana ada melodrama, suspen, penyiasatan dan kekeluargaan.


Sinopsis Drama Korea Hotel King


Ketika zaman kanak-kanak, Cha Jae-Wan (dilakonkan oleh Lee Dong-Wook) adalah pengemis. Dia juga didera secara fizikal oleh pemimpin sekelompok pengemis yang dianggotainya. Pada suatu hari, Jae-Wan membunuh pemimpin kumpulan itu secara tidak sengaja dan dia melepaskan diri. Apabila terjaga dari tidur, dia mendapati dirinya di sebuah hotel mewah. Seorang lelaki, Lee Joong-Goo (Lee Deok-Hwa), memberitahu Cha Jae-Wan bahawa bapanya, Ah Sung-Won, meninggalkan dia dan ibunya. Jae-Wan bersumpah membalas dendam terhadap bapanya untuk ibunya yang telah meninggal dunia.

Kini, Cha Jae-Wan bekerja sebagai pengurus besar di HOTEL CIEL. Hotel ini dikendalikan oleh Ah Sung-Won. Pada suatu hari, Cha Jae-Wan memberitahu Ah Sung-Won bahawa dia adalah bapanya dan dia harus mendedahkannya secara terbuka kepada umum. Ah Sung-Won terkejut dengan kenyataan tersebut dan mati. Selepas kematiannya, anak tunggalnya, Ah Mo-Ne (Lee Da-Hae) muncul di HOTEL CIEL. Dia tampil sombong, tetapi ada rahsia yang lain yang tidak disangka bahawa Ah Mo-Ne sebenarnya takut bersendirian dan dia juga curiga tentang kematian bapanya. Ah Mo-Ne berjuang untuk menjaga HOTEL CIEL dari cubaan dan niat jahat musuh bapanya.

Adakah ah Mo-Ne akan berjaya? Dapatkah dia mencari rahsia dan punca kematian ayahnya. Dimanakah diari ayahnya tersimpan? Dan yang menjadi tanda tanya adakah Cha Jae-wan terlibat dengan komplot kematian ayah Ah Mo-Ne?

Nak tahu jawapannya,, kenalah saksikan drama korea menarik dan antara lakonan terbaik dari Lee Dong Wook. Sebelum ini antara drama popular Lee Dong Wook adalah My Girl.

Selamat menonton. Yang baik boleh dicontohi tetapi yang tak baik tinggalkan je.. dapatkan pengajarannya.

Drama Korea Hotel King Lakonan Terbaik Lee Dong-Wook. Hotel King adalah sebuah drama korea yang diterbitkan dalam tahun 2014. Drama ini dibi...
aynorablogs Sep 26, 2017
Oh! MyKarya!

Sinopsis Drama Korea The Good Wife. Drama korea menarik iaitu kisah peguam wanita yang tabah dan berani walau dikhianati suami sendiri. Saksikan drama korea hebat ini disaluran tvN Astro. Kalau tak silap drama ini disiarkan pada pukul 8.30 malam waktu Malaysia, setiap hari Selasa. Maaf kalau tersilap tetapi tak mengapa kerana siaran ulangan drama korea The Good Wife sentiasa ada.

Drama korea The Good Wife adalah drama siri yang dihasilkan semula dari drama tv siri popular US dengan tajuk yang sama lakonan Julianna Margulies.


Antara pelakon yang terlibat adalah Jeon Do Yoen, Yoo Ji-Tae, Yoon Kye-Sang dan ramai lagi.

Sinopsis Drama Korea The Good Wife 


Kisah seorang peguam wanita, Kim Hye Kyung yang kembali bekerja setelah lebih 15 tahun meninggalkan kerjaya demi keluarga tersayang. Suaminya yang bekerja sebagai pendakwa telah ditangkap kerana terlibat dalam skandal politik ketika bertugas. 

Bagaimanakah Kim Hye Kyung menghadapi kemelut, cabaran dan pahit manis dalam berhadapan kenyataan tersebut.

Adakah beliau akan memberikan testimoni ketika suaminya dihadapkan ke mahkamah? 

Drama korea The Good Wife

Info:

Drama: The Good Wife
Revised romanization: Good Wife
Director: Lee Jung-Hyo
Writer: Han Sang-Woon
Network: tvN
Episodes: 16
Release Date: July 8 - August 27, 2016
Runtime: Fri & Sat 20:30
Language: Korean
Country: South Korea

Selamat menonton drama korea The Good Wife, sebuah drama hebat lakonan pelakon hebat dan pelbagai skandal dalam dunia perundangan. Semoga bermanfaat.

Sinopsis Drama Korea The Good Wife . Drama korea menarik iaitu kisah peguam wanita yang tabah dan berani walau dikhianati suami sendiri. Sak...
aynorablogs Sep 9, 2017
Oh! MyKarya!

Drama Korea Hospital Ship. Jika anda minat menonton cerita tentang kedoktoran, anda mungkin akan berminat dengan drama korea terbaru yang bertajuk Hospital Ship. Drama ini dijayakan oleh Han Ji Won yang popular melalui drama korea Secret Garden. Han Ji Won memegang watak seorang doktor dalam drama hebat ini.

Sinopsis Dan Drama Korea Hospital Ship

Info drama korea Hospital Ship

Drama: Hospital Ship (literal title)
Revised romanization: Byungwonsun
Director: Park Jae-Bum
Writer: Yoon Sun-Joo
Network: MBC
Episodes: 40
Release Date: August 30 - November 2, 2017
Runtime: Wednesdays & Thursdays 22:00 (35 minutes each / 2 episodes per day)
Language: Korean
Country: South Korea


Sinopsis Drama Korea Hospital Ship


Han Ji Won memegang peranan utama sebagai seorang doktor bedah yang bekerja di atas kapal bagi memberikan khidmat kepada penduduk sebuah pulau.

Dalam menjalankan tugasnya, beliau melalui banyak halangan dan kesukaran kerana lokasi penduduk yang dipisahkan oleh lautan.

Sinopsis Dan Drama Korea Hospital Ship

Ha Ji-won (Song Eun Jae), ditemani oleh doktor-doktor Kang Min-hyuk (Kwak Hyun) and Lee Seo-won (Kim Jae Gul), akan pergi dari satu pulau ke pulau yang lain dengan bot untuk memberikan rawatan perubatan. Melalui tugasnya, mereka akan bertemu dengan bermacam ragam manusia yang diluar jangkaan Han Ji Won dan rakan-rakannya.

Berjayakah beliau mengharungi segala cabaran tersebut?

Saksikan drama korea menarik ini di saluran Oh!K TV mulai September 2017. Antara pelakon yang terlibat adalah Han Ji Won, Kang Min Hyuk dan ramai lagi.

Semoga drama korea Hospital Ship dapat memberikan banyak manfaat kepada anda diluar sana yang bercita-cita menjadi doktor. 

Drama Korea Hospital Ship. Jika anda minat menonton cerita tentang kedoktoran, anda mungkin akan berminat dengan drama korea terbaru yang be...
aynorablogs Sep 2, 2017
Oh! MyKarya!

Drama Korea Victory Of Tomorrow Yang Menarik. Nak tengok drama korea yang menarik dan terbaru? Sekarang saluran Oh!K dah boleh ditonton secara percuma dan anda boleh lah menonton drama Victory of Tomorrow yang menarik di saluran tersebut.

Antara pelakon yang terlibat termasuklah Jun So Min sebagai Han Seung Ri, Song Won Geun sebagai Na Hong Joo, Choi Phillip sebagai Cha Sun Woo dan Yoo Ho Rin sebagai Seo Jae Kyung

Sedikit info tentang Victory of Tomorrow:

Title: Also known as: Another Victory Tomorrow
Genre: Melodrama, romance, family
Episodes: 130
Broadcast network: MBC
Broadcast period: 2015-Nov-02 to 2016-Apr-29
Air time: Monday to Friday 07:50
Original Soundtrack: Tomorrow Victory OST

Sinopsis Drama Korea Victory Of Tomorrow 


Drama Korea Victory Of Tomorrow Yang Menarik

Drama Victory of Tomorrow adalah kisah anak seorang pengasas kicap bernama Han Seung-ri yang cuba bangkit selepas kematian ayahnya. Dia cuba mencari siapakah pengkhianat yang telah melanggar mati ayahnya dan dalam masa sama menyiasat siapa yang telah mencuri hakcipta kicap yang diasaskan oleh ayahnya.

Kisah semakin menarik bila Han Seung ri diterima bekerja di Seodong dimana disitu dia menghadapi dugaan dan cacian daripada anak pengerusi yang sombong. Suami nya adalah bekas teman lelaki Han Seung Ri.

Bagaimanakah nasib Han Seung Ri seterusnya. Dapatkah dia menebus kembali kematian bapanya dan mengembalikan pemilikan hakcipta kicap yang diasaskan oleh ayahnya?

Selamat menonton.

Drama Korea Victory Of Tomorrow Yang Menarik. Nak tengok drama korea yang menarik dan terbaru? Sekarang saluran Oh!K dah boleh ditonton seca...
aynorablogs Aug 21, 2017
Oh! MyKarya!

Sinopsis Drama Korea The King In Love. Drama korea di saluran 393 Astro mulai hari rabu 2/8/2017 akan tayangkan drama epik bertajuk The King In Love. Dibintangi pelakon-pelakon hebat dan ternama, drama ini dijangka boleh jadi hit dan diminati ramai. Betul atau tak, kita tengok nanti ranking yang diperolehi oleh drama ini.

Sedikit info tentang The King In Love:

Judul : The King Loves
Judul lain : King in Love
Genre : Historical, Romance, Melodrama
Episode : 40 (35 minit/episode)
Penyiar TV : MBC

Pelakon utama :

Im Shi Wan sebagai Wang Won
– Yoon Chan Young sebagai Wang Won (muda)
Im Yoon Ah sebagai Eun San
– Lee Seo Yeon sebagai Eun San (muda)
Hong Jong Hyun sebagai Wang Rin
– Nam Da Reum sebagai Wang Rin (muda)
Oh Min Suk sebagai Song In

Sinopsis Drama Korea The King In Love


Sinopsis Drama Korea The King In Love

Siapa minat dengan Yoona☺? Dia adalah antara bintang utama The King In Love. Saya minat dengan Yoona sejak dia berlakon dalam Mr President tu.. memang best dan bersahaja lakonan dia.

Baiklah. Jom kita tengok sinopsis drama korea The King In Love.

Wang Won (Im Shi Wan) adalah Putera Mahkota ketika Dinasti Goryeo, yang gila kuasa. Beliau suka menguasai sesuatu daerah dengan ketangkasannya. Teman masa kecilnya, Wang Rin (Hong Jong Hyun), adalah sekutu paling dipercayai dan juga pengawalnya. Ketika mereka bertemu dengan Eun San (Im Yoon Ah), puteri cantik kepada lelaki terkaya di negeri ini, mereka menjadi teman yang tidak terpisahkan. Tapi ketika Won dan Rin jatuh cinta dengan Eun San, apa yang akan terjadi dengan cita-cita dan persahabatan mereka?

Apakah mereka akan terputus sahabat kerana cinta?

Selamat menonton drama siri Sinopsis Drama Korea The King In Love dan ambil manfaat yang baik datipada cerita yang dipersembahkan. 

Sinopsis Drama Korea The King In Love. Drama korea di saluran 393 Astro mulai hari rabu 2/8/2017 akan tayangkan drama epik bertajuk The King...
aynorablogs Aug 8, 2017
Oh! MyKarya!

Sinopsis Drama Korea The Bride of Habaek. Sekarang saya sedang menonton drama korea di TvN yang dah 2 hari boleh bersiaran pulak. Biasanya hanya mereka yang melanggan saluran tersebut aje dapat tengok. So, apa lagi.. tersenyum lebar bila dapat tengok drama korea di saluran tersebut. Kebanyakan drama yang segar dan baru belaka.

Drama ini macam drama fantasi jugak gayanya. Siapa yang tak tengok dari awal episod memang tak berapa faham. So korang kena lah download episod yang dah lepas tu ya...

Sinopsis Drama Korea The Bride of Haebaek

Sinopsis Drama Korea The Bride of Habaek


Kisah romantik dan percintaan antara Water God Ha Baek (Nam Joo-Hyuk) dan Psikiatrik So-A (Shin Se-Kyung). Drama ini tentang doktor wanita, So Ah (Shin Se Kyung) yang mendapat tawaran sebagai tawanan water god Ha Baek (Nam Joo Hyuk), dan menjadi hamba suruhannya..

Kalau nak tengok setiap episod yang dah lepas, anda boleh tonton di pautan di bawah:

💖💖💖 link 🔊🔊 THE BRIDE OF HABAEK 😎😎😎 

Antara pelakonnya adalah Shin Se-Kyung dan Nam Joo-Hyuk.

Profile

Drama: Bride of the Water God 2017 (literal title)/ The Bride of Habaek
Director: Kim Byung-Soo
Writer: Yoon Mi-Kyung (original comic), Jung Yoon-Jung
Network: tvN
Episodes:
Release Date: July 3, 2017 --
Runtime: Mondays & Tuesdays 22:50
Language: Korean
Country: South Korea

Jumlah episod belum diketahui. Siaran drama The Bride of Habaek adalah siaran tertunda dari Korea, lewat 24 jam. 

Selamat menonton. 

Sinopsis Drama Korea The Bride of Habaek. Sekarang saya sedang menonton drama korea di TvN yang dah 2 hari boleh bersiaran pulak. Biasanya ...
aynorablogs Jul 28, 2017
Oh! MyKarya!

Drama Korea Dan Sinopsis Sweet Enemy. Drama Sweet Enemy adalah drama korea terbaru 2017 yang dibintangi oleh Park Eun-hye, Yoo Gun, Lee Jae-woo, and Park Tae-in. Drama siri ini ditayangkan setiap hari di TV korea SBS dari pukul 8.30 pagi hingga 9.10 pagi.

Drama korea “Sweet Enemy” merupakan salah satu genre melodrama dari SBS dengan tempoh episod yang panjang sehingga 120 episode. Mula ditayangkan di ONE TV Asia SBS saluran Astro Malaysia 393 mulai 8 Julai 2017, waktu tayangan pukul 7.30 malam, setiap malam tersebut ada 5 episod back to back... (kalau tak silap..)

Sinopsis Drama Korea Sweet Enemy



Drama korea sweet enemy
Gambar hiasan
Oh Dal-Nim (Park Eun-Hye) telah secara palsu dituduh membunuh. Untuk membersihkan namanya, dia bertindak membalas dendam terhadap mereka yang merosakkan hidupnya.
Adakah tindakannya itu berjaya?

Siapa pula yang akan membantu Dal Nim dalam misi membalas dendam tersebut?

Drama Sweet Enemy disiarkan selama 35 minit dalam setiap episod, itu yang menjadikan episodnya menjadi banyak.


Watak utama dalam Sweet Enemy

Park Eun-hye as Oh Dal-nim

Kakitangan Best Food Product Development Department. Beliau seorang pakar makanan. Kehidupannya berubah drastik apabila dia dituduh membunuh Jae-hee.

Yoo Gun as Choi Sun-ho


General Manager di Best Food, dan cucu kepada Bok-nam. Walaupun dia bakal mewarisi syarikat tersebut, dia masih cintakan dunia buku komik. Selepas kekasihnya Jae-hee meninggal dunia, dia jadi terlalu kecewa dan hilang motivasi dalam hidup. 

Lee Jae-woo as Jung Jae-wook

Seorang Chef yang popular di Korea, anak tiri Yi-ran. Dia hidup dikelilingi ramai wanita kerana mereka semua amat meminatinya.

Park Tae-in as Hong Se-na

Kawan baik Jae-hee sejak dari kecil lagi. Beliau adalah Department Manager di Best Food Product Development Department. Dia bersikap seperti seorang yang baik hati di hadapan semua orang tetapi dia amat bencikan Jae-hee kerana kejayaannya. Satu hari, dia menolak Jae-hee dari beranda villa yang tinggi di villa keluarga Sun-ho. Jae Hee meninggal dunia di tempat kejadian.

Selamat menonton. Ambil pengajaran dari cerita yang ditayangkan.

Drama Korea Dan Sinopsis Sweet Enemy. Drama Sweet Enemy adalah drama korea terbaru 2017 yang dibintangi oleh Park Eun-hye, Yoo Gun, Lee Jae...
aynorablogs Jul 1, 2017
Oh! MyKarya!

Drama Korea Unknown Woman. Drama korea sebanyak 100 episod kini sedang ditayangkan di saluran KBS. Drama berkisah dendam, cinta dan kecurangan ini dibintangi oleh pelakon-pelakon terkenal Korea.

Info drama Unknown Woman

  • Drama: Unknown Woman (English title) / Nameless Woman (literal title)
  • Director: Kim Myung-Wook
  • Writer: Moon Eun-Ah
  • Network: KBS2
  • Episodes: 100
  • Release Date: April 24, 2017 --
  • Runtime: Monday - Friday 19:50-20:30
  • Language: Korean
  • Country: South Korea
Drama Korea Unknown Woman

Antara pelakon yang terlibat adalah Oh Ji-eun, Bae Jong-ok, Park Yoon-jae, Seo Ji-seok dan Choi Yoon-so.

Sinopsis Drama Korea Unknown Woman


Hong Ji-Won (Bae Jong-Ok) membesar di rumah kebajikan. Untuk mengubah nasibnya, dia belajar bersungguh-sungguh dan berjaya mendapatkan segulung ijazah dari sebuah universiti terkenal. Dia kemudian bekerja sebagai setiausaha di sebuah syarikat ternama. Akhirnya, Hong Ji-Won berkahwin dengan pemilik syarikat tersebut dan melahirkan seorang anak lelaki. Tetapi masalahnya, Hong Ji-Won mendapati anaknya menghidap sejenis penyakit. Dia bersedia melakukan apa saja demi menyelamatkan nyawa anaknya itu.

Son Yeo-Ri (Oh Ji-Eun) pula dibesarkan oleh sebuah keluarga yang kaya tetapi diabaikan oleh keluarga tersebut. Dia juga ditinggalkan oleh teman lelakinya ketika mengandung. Untuk menyelamatkan nyawa bayinya, dia sanggup ke penjara.

Apakah yang terjadi kepada Yeori selepas ini? Berjayakah dia membalas dendam kepada bekas teman lelakinya dan juga bekas keluarga angkatnya? Adakah dia sebenarnya anak kepada Hong Jiwon?

Saksikan drama Unknown Woman dan temui jawapan kepada persoalan yang bermain di fikiran anda. 

Selamat menonton.

Drama Korea Unknown Woman. Drama korea sebanyak 100 episod kini sedang ditayangkan di saluran KBS. Drama berkisah dendam, cinta dan kecurang...
aynorablogs May 23, 2017
Oh! MyKarya!

Sinopsis Drama Korea Suspicious Partner. Bagi peminat drama penyiasatan dan romantik, inilah masanya. Saluran ONE akan menyiarkan drama korea bertajuk Suspicious Partner. Akan ditayangkan di sini mulai 11 May, setiap Khamis dan Jumaat pada pukul 8.10pm (7.10pm JKT). Siaran tertunda 24 jam daripada waktu Korea. 

Sinopsis Drama Korea Suspicious Partner


Info Drama:

Drama: Suspicious Partner (literal title)
Director: Park Sun-Ho
Writer: Kwon Ki-Young
Network: SBS
Episodes:
Release Date: May 10, 2017 --
Runtime: Wed. & Thu. 22:00
Language: Korean
Country: South Korea

Sinopsis Drama Korea Suspicious Partner


Drama Korea Suspicious Partner mengisahkan tentang seorang pembunuh yang menderita amnesia. Kerana lupa ingatan, maka sang pembunuh terus mengancam  No Ji Wok (Ji Chang wok) dan Eun Bong Hee (Nam Ji Hyun). Apakah hubungan si pembunuh dengan Ji Wook dan Bong Hee?? Mengapa kedua-duanya menjadi sasaran pembunuh tersebut?

Adakah sang pembunuh tersebut bukanlah pembunuh sebenarnya?

Adakah bahaya menjadikan hubungan kedua-dua pasangan tersebut bertambah baik atau sebaliknya?

Noh Ji Wook adalah seorang pendakwa yang berbakat dan sentiasa berjaya dalam apa jua kerja yang dilakukan, termasuklah kerja sebagai pendakwa yang merupakan impian sang ayah. Perjalanan hidupnya berbeza dengan pelatih kehakiman Eun Bong Hee, seorang wanita yang kuat dan lasak berbeza dengan penampilannya, kerana latar belakang taekwondo yang dipegangnya. 

Dibintangi oleh Ji Chang Wook, Nam Ji Hyun, Choi Tae Joon and Nara (Hello Venus).

Selamat menonton drama menarik Suspicious Partner di saluran ONE HD. Ambil pengajaran yg baik daripada cerita yang ditonton. Okay!

Sinopsis Drama Korea Suspicious Partner. Bagi peminat drama penyiasatan dan romantik, inilah masanya. Saluran ONE akan menyiarkan drama ko...
aynorablogs May 3, 2017
Oh! MyKarya!

Sinopsis Drama Korea My Father Is Strange. Bagi penggemar family drama untuk cerita korea, anda boleh saksikan drama "My Father Is Strange" yang sedang ditayangkan di saluran KBS World.

Antara pelakon yang menjayakan My Father Is Strange adalah Kim Young-Chul sebagai Byun Han-Soo, Kim Hae-Sook sebagai Na Young-Sil , Ryu Soo-Young sebagai Cha Jung-Hwan, Lee Yu-Ri sebagai Byun Hye-Young, Lee Joon sebagai Ahn Joong-Hee.

Sinopsis Drama Korea My Father Is Strange

Sinopsis Drama Korea My Father Is Strange


Ahn Joong-Hee (Lee Joon) adalah seorang artis yang pernah menjadi ahli sebuah kumpulan digilai ramai.

Suatu hari, dia muncul di hadapan sebuah keluarga yang terdiri daripada suami isteri bernama Byun Han-Soo dan Na Young-Sil serta 4 orang anak mereka termasuklah Hye-Young and Mi-Young (Jung So-Min). Joong-Hee mula tinggal dengan mereka dan mengaku sebagai anak Byun Han-Soo.

Siapakah sebenarnya Joong-Hee kepada mereka? Mengapa Joong-Hee mencari keluarga Byun Han-Soo dan atas kaitan apa perhubungan itu terjadi? 

Saksikan drama korea My Father is Strange ini di kaca TV anda. Kisah keluarga yang penuh pengajaran dan cara mengatasi masalah dalam kehidupan yang mencabar ini.


Kim Young Chul as Byun Han Soo


Han Soo adalah seorang lelaki yang rajin bekerja samada di rumah atau di tempat kerja. Dia sangat sayangkan isteri dan keluarganya. Namun bapa yang rajin dan penyayang ini menyimpan satu rahsia yang tidak boleh diceritakannya. Apakah rahsia tersebut hinggakan dia menjadi seorang yang pelik?

Yeong-Sil and Han Soo memiliki 3 orang anak perempuan dan seorang anak lelaki yang dijaga sepenuh hati. Yeong Sil juga masih membantu keluarga adik lelakinya. Dia juga mengetahui rahsia besar suaminya. Tetapi, memikirkan hal anak-anak dia tidak menyesali pilihannya.

Jeong Hee adalah seorang pelakon filem yang pada asalnya adalah seorang anggota kumpulan yang digilai ramai. Dia suka berlakon tetapi kurang bernasib baik. Dia sebenarnya tidak pandai berlakon hinggakan tidak mendapat peluang yang sepatutnya. Disebabkan oleh Pengarah Jung Hwan, dia menjadi popular walaupun tidak pandai berlakon walau menerima pandangan kurang senang daripada para peminatnya dan pengkritik.

Jung Hwan bekerja sebagai penerbit TV yang menghadapi cabaran untuk menghasilkan rancangan program TV yang berjaya. Dalam pada itu, dia bertemu semula dengan cinta pertamanya setelah sekian lama putus hubungan. Tetapi sebenarnya dia masih cintakan Hye Yeong walau selalu berselisih faham bila bertemu. 

Hye yeong bekerja di,sebuah pejabat peguam yang terkenal di bandar. Walau luaran nya nampak dingin, sebenarnya beliau seorang yang mampu mengendalikan sesuatu masalah dengan jayanya. Suatu hari dia bertemu semula dengan bekas kekasihnya dan menyimpan impian untuk berkahwin. 


Info drama My Father is Strange


Tajuk Lain: My Father Is Strange / Father Is Weird / The Weird Father
Genre: Family, drama, comedy
Episodes: 50
Broadcast network: KBS2
Broadcast period: 2017-Mar-04 to 2017-Aug-20
Air time: Saturday & Sunday Night 19:55
Original Soundtrack: Father Is Strange OST

Selamat menonton drama keluarga yang hebat ini.

Sinopsis Drama Korea My Father Is Strange. Bagi penggemar family drama untuk cerita korea, anda boleh saksikan drama "My Father Is Str...
aynorablogs Apr 9, 2017
Oh! MyKarya!

Drama Korea Mystery Queen. Drama korea ini menggantikan Good Manager, Chief Kim yang telahpun tamat. Kali ini, dalam Mystery Queen yang jadi heronya adalah wanita pulak. Ada komedi, ada aksi dan juga kekeluargaan. Kisah penyiasatan juga macam Good Manager.

Mystery Queen disiarkan di saluran KBS World 391/ 392. Episod 1 mula disiarkan pada 6 April 2017, dan mengandungi 16 episod. Antara pelakon yang menjadi watak utama dalam drama korea ini adalah Choi Kang Hee sebagai Yoo Sul Ok, Kwon Sang Woo sebagai Ha Wan Seung, Lee Won Geun sebagai Hong Joon Oh dan Shin Hyun Bin sebagai Jung Ji Won.

Sinopsis Drama Korea Mystery Queen 


Drama Korea Mystery Queen Di KBS World

Drama Mystery Queen mengisahkan Seol Ok yang bercita-cita hanya mahu menjadi seorang pegawai polis sepanjang hayatnya. Maknanya tak ada cita-cita lain...

Mystery Queen dah pun ditayangkan. Kisah tentang watak utamanya, Wan Seung detektif veteran yang amat dedikasi dan Seol Ok, "Queen of mystery". Mereka bertembung antara satu sama lain disebabkan kes penyeludupan dadah yang dikendalikan.

Seol Ok setuju menggunakan mindanya dalam menyelesaikan pelbagai kes dengan lirikan matanya yang misteri. Demi membantu Hong Juno, dia bekerja keras atas usahanya sendiri untuk menjaga kawasan kejiranan mereka. Seperti biasa, Seol Ok keluar untuk membantu Hong Juno dengan siasatannya. Dari situlah dia bertemu Wan Seung buat kali pertama.

Dan, ini menjadikan impiannya satu kenyataan. Mereka sama-sama menyelesaikan kes-kes misteri.

Bagaimanakah kesudahan drama ini? Adakah mereka dapat menyelesaikan setiap kes yang ditangani?

Sedikit info tentang drama Mystery Queen:


Tajuk: Churiui Yeowang
Tajuk Lain: Queen of Mystery
Genre: Misteri, komedi
Episodes: 16
Broadcast network: KBS2
Broadcast period: 2017-Apr-05 to 2017-May-25
Air time: Wednesday & Thursday 22:00
Original Soundtrack: Mystery Queen OST

Saksikan drama Korea Mystery Queen Di KBS World. Selamat menonton!

Drama Korea Mystery Queen. Drama korea ini menggantikan Good Manager, Chief Kim yang telahpun tamat. Kali ini, dalam Mystery Queen yang jadi...
aynorablogs Apr 7, 2017
Oh! MyKarya!

Sinopsis Drama Korea Youngju Di One HD. Drama korea Youngju adalah drama tentang keinsafan. Adakah kita sempat kembali ke pangkal jalan setelah melakukan kesilapan? Adakah kita boleh dimaafkan?


Adakah sudah terlewat untuk memohon kemaafan untuk kesilapan lalu kita? 

Drama korea Youngju disiarkan pada setiap hari Khamis dan Jumaat (waktu tempatan) pada pukul 8:15 malam selama 1 jam.

Sinopsis Drama Korea Youngju Di One HD


Sinopsis Drama Korea Youngju Di One HD
Youngju mengisahkan tentang seorang anak yang tidak suka duduk di kampung. Lalu, Youngju meninggalkan kampungnya pada usia muda. Dia berharap untuk mencapai kejayaan bila hidup di bandar. 

Namun begitu, usahanya tidak berjaya dan dia nyaris terpaksa pulang ke kampung.

Untuk meneruskan hidup, dia terpaksa bekerja di salon rambut yang dijalankan Hae Sook, bekas kekasih ayahnya. 

Dalam satu kejadian yang tidak diingini, Youngju telah tertikam Hae Sook dalam usaha menyelamatkan ayahnya daripada kumpulan gangster. 

Adakah Youngju berpeluang membetulkan keadaan dan perbuatannya itu dimaafkan?

Bagaimanakah akhir kisah Youngju ini? Adakah dia menyesal kerana meninggalkan keluarganya satu masa dahulu?

Nantikan jawapannya dalam drama korea Youngju yang mula disiarkan pada 6 April 2017 di saluran ONE HD.

Selamat menonton. Ambillah pengajarannya dalam setiap cerita yang anda tonton.

Sinopsis Drama Korea Youngju Di One HD. Drama korea Youngju adalah drama tentang keinsafan. Adakah kita sempat kembali ke pangkal jalan sete...
aynorablogs Apr 6, 2017
Oh! MyKarya!

Drama Korea Ms Perfect Di Saluran KBS World. Saluran KBS 392 Astro akan menyiarkan drama korea terbaru yang bertajuk Ms Perfect. Drama ini menggantikan "Hwarang" yang telahpun tamat siarannya. Drama Ms Perdect akan disiarkan pasa hari Isnin & Selasa mulai pukul 10:00 malam.

Drama Korea Ms Perfect menampilkan pelakon berbakat seperti Ko So-Young, Yoon Sang-Hyun, Cho Yeo-Jeong dan ramai lagi.

Info Drama Korea Ms Perfect 


Drama Korea Ms Perfect Di Saluran KBS World

  • Drama: Ms. Perfect (English title) / Perfect Wife (literal title)
  • Director: Hong Seok-Ku
  • Writer: Yoon Kyung-Ah
  • Network: KBS2
  • Episodes: 20
  • Release Date: February 27 - May 2, 2017
  • Runtime: Mon & Tue 22:00
  • Language: Korean
  • Country: South Korea

Sinopsis Drama Korea Ms Perfect 


Sim Jae-Bok adalah seorang wanita yang telah berkahwin dan mempunyai dua orang anak. Kerana kesukaran hidup yang dilalui dia menjadi seorang yang panas baran. Satu ketika dia terlibat dengan kes yang tidak dijangkakan, dan mula mengenali sikap dirinya yang sebenar.

Apakah yang terjadi kepada Sim Jae-Bok seterusnya? Adakah beliau mampu mengawal diri jika berhadapan dengan sesuatu masalah?


Ringkasan Episod 4 Drama Korea Ms Perfect


1. Jaebok mencari rumah sewa kerana dia tidak mahu lagi serumah dengan suaminya yang telah berlaku curang. Dia bertemu dengan Kang Bonggok dan secara kebetulan diperkenalkan kepada ibunya sebagai tunangnya.

2. Mr. Kang marah dengan ibunya kerana meninggalkan dirinya untuk berkahwin lain ketika kecil dahulu. Namun Jaebok berjaya memujuk dan menasihatkan Mr Kang agar melayani ibunya dengan baik.

3. Nami, teman wanita Junghae datang ke rumah Jaebok untuk menghantar frame gambar. Nami berjanji akan meninggalkan Junghae. 

4. Jaebok meminta suaminya Junghae untuk melupakan Nami dan terus setia kepadanya.

5. Jaebok dan keluarganya berpindah menyewa dengan Eunhaee di rumah besar milik Eunhae. Tetapi rakan-rakan Jaebok pelik mengapa tiba-tiba suami Eunhae pergi ke US. 

Apakah tindakan Eunhae mengajak Jaebok menyewa rumahnya? Adakah dia ingin membalas dendam kepada Jaebok kerana dia adalah bekas kekasih suaminya. Siapakah pula yang telah membunuh Nami? Apakah Jaebok bakal dituduh membunuh kerana dia orang terakhir yang bertemu Nami?

Saksikan drama korea Ms Perfect di saluran KBS World. Semoga mendapat pengajaran daripadanya.

Drama Korea Ms Perfect Di Saluran KBS World. Saluran KBS 392 Astro akan menyiarkan drama korea terbaru yang bertajuk Ms Perfect. Drama ini m...
aynorablogs Mar 9, 2017
Oh! MyKarya!

Drama Korea Chief Kim, Good Manager Di Saluran KBS. Ada satu lagi drama korea yang telah menggamit minat saya menontonnya setiap minggu. Drama korea ini bertajuk Chief Kim, Good Manager dan kisah dalam pejabat. Tentang salah guna kuasa dan pecah amanah.

Drama Korea Chief Kim (a.k.a Good Manager) episode 1 telah disiarkan pada Khamis lepas di saluran KBS2. Pelakon utamanya adalah Namgoong Min, Nam Sang-mi, Lee jun-ho dan Jung Hye-sung.


Info:


Drama: Good Manager (English title) / Chief Kim (literal title)
Director: Lee Jae-Hoon
Writer: Park Jae-Bum
Network: KBS2
Episodes: 20
Release Date: January 25 - March 30, 2017
Runtime: Weds. & Thurs. 22:00
Language: Korean
Country: South Korea

Sinopsis Drama Korea Chief Kim, Good Manager 


Drama Korea Chief Kim, Good Manager Di Saluran KBS


Drama Good Manager, Chief Kim adalah kisah seorang penipu yang dilantik bekerja di sebuah syarikat terkenal sebagai pengurus jabatan kewangan. Dia dijanjikan dengan upah jutaan ringgit dengan syarat dia dapat menyelesaikan masalah kewangan syarikat terbabit. Chief Kim dikehendaki menghilangkan diri setelah tugasnya selesai.

Ringkasan Drama Good Manager pada awal episod 1 - 3


1. Dalam awal episod, Chief Kim Sung Ryong digambarkan sebagai seorang akauntan yang membantu menguruskan perniagaan kumpulan kongsi gelap. Dia pernah dipenjara tetapi dibebaskan kerana tidak cukup bukti.

2. Chief Kim telah ditawarkan kerja dengan syarikat TQ Group yang terkenal di Seoul. Beliau yang memiliki syarikat kecil di daerahnya, telah berhijrah ke Seoul untuk mengubah nasibnya.

3. Dalam episod pertama banyak menceritakan tentang Chief Kim menghadiri temuduga bagi menggantikan tempat Chief Lee yang kononnya pecah amanah dan mahu membunuh diri. Ada insiden lucu semasa temuduga dijalankan.

4. Dalam episod ke 2, Chief Kim telahpun mula bekerja di TQ Group. Tetapi kehadirannya tidak dilayan dengan baik. Namun Chief Kim bertungkus lumus untuk mengambil hati para pekerjanya. Rupa-rupanya Ha-kyung (yang pernah ditemui sebelum ini) pun satu department dengan Chief Kim.

5. Satu hari Chief Kim telah dipanggil oleh Mr Seo Yul, iaitu Financier Controller yang baru. Mr Seo mahu Chief Kim menjalankan kerja yang ditugaskan kepadanya secara senyap dan rahsia.

6. Dalam episod 3, Chief Kim telah terlibat dengan kemalangan di depan bangunan TQ Group. Sebenarnya, ada sebuah kereta yang cuba melanggar isteri Manager Lee. Namun dia hanya cedera ringan tetapi menerima 12 jahitan.

7. Pihak wartawan mahu membuat interview dengan Chief Kim tetapi beliau menolak. Ha-kyung datang melawat dan bertanyakan apakah Chief Kim memang mahu menyelamatkan isteri Chief Lee?

8. Director Seo Yul bertanyakan kepada pengarah-pengarah siapakah yang mulakan insiden langgar kereta semalam? Semua pengarah terlibat dan dimarahi oleh Director Seo.

Apakah berlaku seterusnya? Siapakah Director Seo sebenarnya yang bertindak seperti ketua kepada pengarah di TQ Group?

Semoga sinopsis ringkas episod 1 hingga 3 drama korea Chief Kim Good Manager dapat memberikan sedikit gambaran tentang watak Chief Kim yang bertungkus lumus memyesuaikan diri dengan pekerjaan yang baru disandangnya.

Siapakah sebenarnya Cheif Kim itu? Adakah dia seseorang yang memiliki kepakaran dalam menyelesaikan masalah kewangan sesebuah syarikat? Adakah Chief Kim seorang yang ada kaitan dengan syarikat TQ Group? Sama-sama kita nantikan kesudahan drama korea yang menarik ini.

Semoga dapat mengambil banyak pengajaran daripada kisah Chief Kim, Good Manager.

Drama Korea Chief Kim, Good Manager Di Saluran KBS. Ada satu lagi drama korea yang telah menggamit minat saya menontonnya setiap minggu. Dr...
aynorablogs Feb 2, 2017
Oh! MyKarya!

Sinopsis Drama Korea Innocent Defendant. Drama korea aksi kisah pendakwa yang baik tetapi diperangkap hingga dipenjarakan. Anak dan isterinya meninggal dunia.

Drama Innocent Defendant ditayangkan di saluran ONE 393 pada setiap Selasa & Rabu, pukul 8.10 malam waktu Malaysia. Mula ditayangkan pada 24 Januari 2017.

Info:
Drama: Defendant (literal title)
Revised romanization: Pigoin
Director: Jo Young-Gwang
Writer: Choi Soo-Jin
Network: SBS
Episodes: 16

Antara pelakon yang membintangi drama aksi dan penyiasatan hebat ini adalah  Ji Sung, Kwon Yu Ri (SNSD) and Uhm Ki Joon.

"Bagaimana anda mahu buktikan yang anda tidak bersalah sedangkan anda tiada memori terhadap pertuduhan jenayah yang dilakukan?"

Sinopsis Drama Korea Innocent Defendant

Secara ringkasnya Park Jung Woo adalah seorang pendakwa yang dicemburui kerana selalu menang kes. Tetapi hidupnya berubah bila satu hari dia terbangun dari tidur dan lupa segalanya, sebaliknya dituduh dengan pelbagai kes pembunuhan.

Dengan tiada petunjuk, hilang ingatan dan banyak lagi halangan, dapatkah dia mencari sebab disebalik segala kejadian dan membersihkan namanya semula??

Sinopsis Drama Korea Innocent Defendant


Park Jung Woo adalah pendakwa raya kerajaan yang komited dan sayangkan keluarganya. Namun keadaan sekeliling dan kerenah orang kaya yang sanggup buat apa saja telah mencampakkan Park Jung Woo ke dalam penjara.

Dalam episod permulaan, Park Jung Woo digambarkan sebagai pendakwa yang setia menjalankan tugas dengan dedikasi. Beliau menentang jenayah kejam dan dibantu oleh kakitangan yang sayangkannya.

Kerana satu tragedi, beliau dipenjarakan.

So, dalam episod awal diceritakan bagaimana Park boleh masuk penjara. Terjadi satu pembunuhan di vila milik Cha Min Ho dan ini menyebabkan dia dituduh membunuh. Abangnya menyuruh Min Hoo menyerah diri tetapi dia enggan berbuat demikian. Untuk menyelamatkan diri Min Hoo telah menolak Sun Hoo dari tempat penginapan mereka. Min Hoo menyamar sebagai Sun Hoo. Mereka adalah keluarga kaya Chamyung.

Pendakwa Park Jung Woo menyiasat nota bunuh diri dan tempat kejadian Sun Hoo terjatuh. Situasi agak mencurigakan. Ketuanya mengarahkan tutup kes tetapi Park Jung Woo mengugut untuk berhenti kerja dan terus menyiasat kes tersebut hingga berjaya.

Park Jung Woo pergi menemui Min Hoo yang menyamar itu dan mengesyaki sesuatu.

Akhirnya Sun Ho meninggal dunia kerana kecederaan teruk.

Apakah Park Jung Woo dapat menyelesaikan kes tersebut dan membawa Min Ho yang psiko dan mental problem itu ke muka pengadilan? Adakah Park Jung Woo berjaya melarikan diri dari penjara?

Saksikan drama korea hebat ini dengan sebuah kisah penyiasatan yang penuh kejutan dan kekejaman. Agak lain sedikit dari drama korea yang biasa kita tengok.

Selamat menonton drama Innocent Defendant.

Sinopsis Drama Korea Innocent Defendant. Drama korea aksi kisah pendakwa yang baik tetapi diperangkap hingga dipenjarakan. Anak dan isteriny...
aynorablogs Jan 25, 2017
Oh! MyKarya!

Drama Korea I'm Sorry But I Love You. Bagi pencinta drama korea terbaru, kini ONE HD menyiarkan drama korea bertajuk I'm Sorry But I Love You. Drama ini bersiaran pada pukul 7:30 malam waktu tempatan, setiap hari Ahad mulai 15 Januari 2017.

Drama I'm Sorry But I Love You disiarkan 5 episod sekali gus setiap hari, jadi jangan terlepas menontonnya nanti.

Drama korea I'm Sorry But I Love You

Sinopsis Drama Korea I'm Sorry But I Love You


Jung Mo Ah dan Park Do Hoon adalah pasangan suami isteri yang telah lama mengenali antara satu sama lain, dan sama-sama membesar di runah anak yatim. 

Suatu hari, kehidupan mereka bertukar tragedi bila Do Hoon mengetahui bahawa dia berasal dari keluarga kaya raya. Kerana dikaburi dengan kemewahan dan wang ringgit, akhirnya Do Hoon menceraikan Mo Ah dan berkahwin dengan Cha Young Hwa, anak seorang ahli politik yang terkenal. 

Oleh kerana diketepikan dan disingkirkan oleh suami sendiri, Mo Ah bangkit meneruskan kehidupan. Dia bertemu dengan Kang Nam Goo yang baik hati. Adakah dia akan menemui cinta semula? 

Adakah anda akan memilih wang daripada cinta suci? Itulah tema yang dibawakan dalam drama korea terbaru ini. Temui jawapannya dalam drama korea I'm Sorry but I Love You.

Dibintangi oleh: Kim Min Seo, Park Sun Ho, Lee In dan Na Ya.

Drama Korea I'm Sorry But I Love You. Bagi pencinta drama korea terbaru, kini ONE HD menyiarkan drama korea bertajuk I'm Sorry But I...
aynorablogs Jan 7, 2017
Oh! MyKarya!

Hwarang The Poet Warrior Youth Di KBS World. Drama Korea cerita zaman saeguk dulu tetapi menampilkan pelakon muda, kacak dan terkenal di Korea. Cerita yang agak menarik dan kisah balas dendam yang menyayat hati. Kisah bagaimana permaisuri mencari pahlawan muda yang kacak untuk berkhidmat dengannya hingga mati.

Drama Korea Hwarang The Poet Warrior Youth Di KBS World

KBS menyiarkan drama saeguk baru berjudul - Hwarang, iaitu drama yang mengekplorasikan keindahan aset 'lukisan' berharga di zaman dinasti Silla yang dikenali sebagai pahlawan Hwarang, "The Flowering Knights". Mereka berkhidmat di bawah raja Silla.

Sinopsis Drama Korea Hwarang The Poet Warrior Youth


Info:
Drama: Hwarang / Hwarang: The Poet Warrior Youth
Revised romanization: Hwarang
Director: Yun Seong-Sik
Writer: Park Eun-Young
Network: KBS2
Episodes: 20
Release Date: December 19, 2016 - February 21, 2017
Runtime: Mon & Tue 22:00
Language: Korean
Country: South Korea

Episod 1 menunjukkan senyuman manis dipancarkan daripada wajah anak-anak muda ini manakala Episod 2 bermulanya cerita perjuangan mereka. Reaksi penonton agak positif dan menjadi viral di carian google bermula kelmarin.

Pada permulaan cerita mengisahkan Sun Woo diejek kerana kononnya ibunya tidak memberikan nama ketika meninggalkannya. Kemudian dia dicabar untuk melompat jurang bila jambatan itu diputuskan. Dikenali sebagai Dog-bird, Sun Woo dengan mudah melompat dan terbang seperti anjing dan burung.

Dalam episod 2 pula menunjukkan kehidupan raja yang merempat kerana dihalau oleh ibunya. Raja Jin Heung singgah dari satu rumah tumpangan ke rumah tumpangan yang lain hingga satu masa jatuh hati dengan seorang gadis lincah dan pandai bercerita bernama A-ro.

‘Hwarang’, telah mengakibatkan peminat tidak duduk senang dengan gambar poster segerombolan pahlawan segak berambut panjang. Kali ini, KBS keluarkan pula gambar poster setiap watak iaitu Sun Woo (Park Seo Joon) atau dikenali sebagai pahlawan tak bernama, Aro (Go Ah ra) dan raja Jin Heung (Park Hyung-sik) yang menyamar sebagai rakyat biasa.

Drama Korea Hwarang The Poet Warrior Youth Di KBS World

Hwarang berlatarbelakangkan empayar Silla pada 1500 tahun dulu dan merupakan drama yang sudah siap dihasilkan sebelum tayangan rasmi pada Disember nanti.

Berbalik kepada info drama Hwarang ini, ia sebuah drama korea epik yang menampilkan 6 orang hero sekaligus. Hero yang "cantik-cantik".

Carian "Naver" dan Google menunjukkan kata kunci "Hwarang" dan "Hwarang Lee Kwang Soo" berada pada carian tertinggi. Ianya sekaligus menepis dakwaan bahawa drama ini telah ditolak oleh penonton di sana dan mampu meletakkan saingan yang kuat di belakang Romantic Doctors, Tecaher Kim yang meraih ratings sebanyak 20% setakat ini berbanding Hwarang yang bermula dengan 6%.

Bukan saja kata kunci berkenaan, malah nama pelakon juga turut menjadi sebutan apabila "Hwarang Park Seo Jeon" berada dalam kedudukan top 10 teratas dalam enjin carian. 2 OST - "Whenever You Are" dan "You Are Dying" turut menjadi viral.

Ini merupakan penglibatan pertama Park Seo Jeon sejak She Was Pretty. Turut membintangi ialah Go Ah Ra, Do Ji Han, Park Hyung Sik.

Drama ini disiarkan melalui saluran KBSW Astro 392 setiap hari Isnin dan Selasa jam 9.15 malam.

Sumber: donga

INFO berkaitan: http://kmania.org/kbs-tampilkan-3-poster-hwarang-untuk-tatapan-peminat/

Hwarang The Poet Warrior Youth Di KBS World. Drama Korea cerita zaman saeguk dulu tetapi menampilkan pelakon muda, kacak dan terkenal di Ko...
aynorablogs Dec 24, 2016
Oh! MyKarya!

Sinopsis Drama Korea The Love Is Coming. Drama Korea ini akan mula bersiaran mulai 1 Januari 2017 di saluran SBS pada pukul 7:30 malam. Sepatutnya episod pertama disiarkan pada 25 Disember 2016 tetapi disebabkan Krismas, ia dilanjutkan kepada minggu berikutnya.

Sinopsis Drama Korea The Love Is Coming

Sinopsis Drama Korea The Love Is Coming


Sebuah drama kekeluargaan tentang seorang ibu tunggal yang kecewa dalam cinta. Beliau tidak percaya dengan cinta lagi setelah dikecewakan. Namun beliau terus berjuang untuk mencari kebahagiaan setelah menyedari betapa berharganya keluarga beliau.

Dibintangi oleh: Kim Ji Young, Lee Min Young, Go Se Won & Lee Hoon.



Info:
Details Title: Sarangi Oneyo
Genre: Romance, family
Episodes: 122
Broadcast network: SBS
Air time: Sunday 7:30pm
Original Soundtrack: Here Comes Love OST

Byeong Hoon adalah seorang pengarah yang bekerja di syarikat roti bapa mertuanya. Beliau seorang yang bercita-cita tinggi, dan merupakan lelaki idaman ramai wanita.

Eun Hee merupakan seorang ibu tunggal yang bijak dan bersemangat tinggi. Dia bekerja sebagai pereka pakaian pengantin. Min Soo pula ketua di tempat Eun Hee bekerja. Dia seorang ketua yang baik hati dan memiliki personaliti yang menarik. Min Young merupakan kakak kepada Min Soo. Dia seorang yang berbakat dan bijak, yang kadang-kadang menyebabkan Byeong Hoon tidak suka.  

Apakah hubung kait antara watak-watak yang disebutkan? Adakah mereka adalah musuh perniagaan, mempunyai hubungan istimewa atau sebaliknya?

Saksikan drama tentang ketabahan seorang ibu tunggal ini dalam mengharungi kehidupan. The Love Is Coming...

Sinopsis Drama Korea The Love Is Coming. Drama Korea ini akan mula bersiaran mulai 1 Januari 2017 di saluran SBS pada pukul 7:30 malam. Se...
aynorablogs Dec 22, 2016
Oh! MyKarya!

Sinopsis Drama Korea Love Rain. Drama korea Love Rain sedang ditayangkan di saluran KBS 391/ 392. Oleh kerana ia drama yang di ulang tayang oleh KBS, drama ini disiarkan back to back 5 episod setiap hari Sabtu.

Profile ringkas Drama Korea Love Rain 

Drama: Love Rain
Revised romanization: Sarangbi
Pengarah: Yoon Seok-Ho
Writer: Oh Soo-Yun
Network: KBS2
Episodes: 20
Genre: Romance
Language: Korean
Country: South Korea

Sinopsis Drama Korea Love Rain

Drama korea ini telah pun pernah ditayangkan dulu dan kini diulang tayang di saluran KBS. Saya suka lakonan Yoona dalam Love Rain ini, agak polos dan nampak natural.


Sinopsis Drama Korea Love Rain


Drama korea Love Rain adalah drama dua zaman, iaitu kisah cinta tahun 1970 an dengan zaman sekarang.

Plot Drama Love Rain Tahun 1970 


"Love Rain" menggambarkan cinta dan kasih sayang yang murni dari tahun 1970-an hingga hari ini. In Ha (Jang Keun-Suk) adalah seorang pelajar universiti dalam jurusan seni. In Ha dan rakan-rakannya Dong-Wook (Kim Shi-Hoo), seorang pelajar perubatan, dan Chang-Mo (Seo In-Guk), seorang pelajar undang-undang, sangat popular di sekolah, terutama di kalangan wanita. 

In Ha, Dong-Wook dan Chang-Mo juga gemar bermain gitar dan menyanyi bersama-sama. Pada suatu hari, In-Ha bertembung dengan pelajar perempuan bernama Yoon-Hee (Yoona) di kampus. Ia mengambil masa singkat untuk In Ha jatuh cinta dengan Yoon-Hee. Beliau kemudian melihat Yoon-Hee duduk di atas bangku, sedang melukis. In Ha mula melukis potret beliau, tetapi sekelip mata beliau hilang dari pandangan. In Ha puas mencari akhirnya bertemu dengan Yoon Hee. Yoon-Hee sedang memegang sesuatu hingga barangnya terjatuh.  

In Ha membantu beliau tetapi Yoon Hee diam sahaja. Selepas Yoon Hee pergi, In-Ha mendapati buku nota kecil yang terjatuh adalah diarinya. 

Pada waktu malam, In-Ha membuka diari dan membaca halaman demi halaman. Dia mendapat tahu bahawa ibu bapa Yoon-Hee meninggal dunia dan dia suka filem Amerika "Love Story." Beliau kemudian menutup menutup diari tersebut. Keesokan harinya, In-Ha menunggu Yoon Hee di luar bangunan kampus untuk pulangkan diarinya.

Adakah In Ha dapat bertemu dengan Yoon Hee untuk memulangkan diari tersebut? Atau mereka langsung tidak dapat bertemu dan hanya bertemu kembali pada masa kini? Tunggu drama Love Rain dan dapatkan akhir episod drama tersebut di saluran KBS anda.  

Plot Drama Love Rain Sekarang 


Di sebuah stesen kereta api di Hokkaido, Jepun, Joon (Jang Keun-Suk) dan Ha-Na (Yoona) bertemu antara satu sama lain. Telefon bimbit Ha-Na terjatuh ke dalam poket Joon tanpa disedari. 

Joon adalah seorang jurugambar dan seorang playboy. Dia datang ke Hokkaido untuk penggambaran. Ha-Na adalah seorang pelajar yang belajar di Hokkaido dan sedang dalam perjalanan pulang ke Korea Selatan. 

Kemudian, Joon terdengar nada dering telefon bimbit yang pelik. Joon kemudian menyedari bahawa ada telefon bimbit orang lain dalam poketnya. 

Sementara itu, Ha-Na pergi ke laman menembak untuk mendapatkan telefon bimbitnya, tetapi Joon tidak ada. Kerana jadual Joon yang sentiasa berubah, Ha-Na terlepas kesempatan tiga kali bertemu Joon. 

Akhirnya, Ha-Na pergi ke hotel Joon itu. Selepas menunggu Joon sehingga tengah malam di lobi hotel, Ha-Na memutuskan untuk pergi ke dalam bilik hotel Joon untuk mendapatkan telefon bimbit di sisi. 

Tiada siapa yang di dalam bilik dan pintu dikunci. Ha-Na mendapat balik telefon bimbitnya, tetapi tiba-tiba Joon dan model masuk melalui pintu...

Apakah terjadi seterusnya? Apakah Joon akan memarahi Ha-Na tentang kejadian tersebut?

Selamat menonton. Ambil pengajaran daripadanya. ok!

Sinopsis Drama Korea Love Rain. Drama korea Love Rain sedang ditayangkan di saluran KBS 391/ 392. Oleh kerana ia drama yang di ulang tayang ...
aynorablogs Dec 19, 2016
Oh! MyKarya!

Droplets Of Love. Sebuah drama korea tentang cinta, kasih sayang, pengorbanan dan kegagalan. Drama korea Droplets of Love ditayangkan di saluran ONE HD 393 pada pukul 3.15petang, setiap hari sabtu, dengan 5 episod back to back.

Drama korea Droplets of Love dilakonkan oleh pelakon lama dan baru, antaranya Wang Ji Hye, Kang Eun Tak, dan Kim Min Soo.

Drama Korea Droplets Of Love


Sinopsis Drama Korea Droplets Of Love


Kisah cinta dan takdir, adakah mereka ditakdirkan untuk kekal bersama?

Eun Bang Wool bekerja sementara di syarikat penyedia makanan yang dimiliki oleh keluarga Woo Hyuk Park. Beberapa ketika, mereka berdua telah jatuh cinta antara satu sama lain.

Ketika hubungan mereka berkembang baik, sesuatu telah berlaku. Rupa-rupanya Hyuk Park adalah orangnya yang menerima pemindahan hati daripada bekas teman lelaki Bang Wool. 

Apakah makna itu semua? Adakah hubungan tersebut dapat diteruskan atau apakah Bang Wool tidak dapat menerima kenyataan tersebut?

Plot Drama Korea Droplets of Love Episode 7 - 10


1. Kakak Woo Hyuk Park ingin bercerai dengan suaminya tetapi WHP mengenakan syarat kepada abang iparnya agar memberikan pampasan yang banyak kepada kakaknya, Woo Kyung.

2. Eun Bang Wool dan Dong Joon berkahwin setelah berjaya memujuk ibu lelaki itu untuk membenarkan rancangan mereka.

3. Woo Hyuk Park dikesan menghidap barah hati. Dia sangat kecewa dan rasa putus asa.

4. Chae Rin menyambung pelajaran ke luar negara.

5. Woo Hyuk berdegil mahu keluar hospital walau dihalang oleh doktor.

6. Eun Bang Wool membuat pemeriksaan kandungan dan bayinya dalam keadaan sihat. Eun Bang Wool pelik kerana suaminya berkelakuan aneh.

7. Chae Rin menemui surat yang ditinggalkan oleh ayahnya dan dia berasa sedih.

8. Ibu Dong Joon dalam diam merestui perkahwinan anaknya itu.

9. Dong Joon mengalami kematian otak akibat krmalangan ketika cuba membantu seorang nenek tua menaiki tangga. Kepalanya telah terhentak di batu. Seluruh keluarganya amat bersedih dengan kejadian itu.

Bagaimanakah nasib Bang Wool nanti?

Saksikan seterusnya setiap episod cerita korea hebat ini dengan tema kekeluargaan. 

Semoga mendapat pengajaran daripadanya. 

Droplets Of Love. Sebuah drama korea tentang cinta, kasih sayang, pengorbanan dan kegagalan. Drama korea Droplets of Love ditayangkan di sal...
aynorablogs Dec 17, 2016