Breaking

Showing posts with label PENGUMUMAN. Show all posts
Showing posts with label PENGUMUMAN. Show all posts

Dec 23, 2010

December 23, 2010

Blog Dah Tutup...

Maaf Di hulur...

Kepada pengunjung/blogwalking disini,

Kita nak inform yang blog Aynora Journey's telah ditutup mulai 23/12/2010. Tak de sesape yang paksa atau kerana apa, tapi sebab ada bahagian tertentu dalam blog yang tak boleh berfungsi. Itu aje sebabnya.

Kalau ada sesiapa yang nak follow this 'humble' blog, boleh ikut/follow kat sini. Kita tak janji apa2 yang pelik-pelik, tapi cukuplah maintain the quality. Betul tak?

Untuk korang yang budiman,

Kita ada buat sikit homework dari google & dapat this nice quotes:




"Writing a novel is like driving a car at night. You can see only as far as your headlights, but you can make the whole trip that way."



Yang ini kita paling suka. Betul kan?? Menulis ni selalunya buat kita tak nampak lagi jalan akhirnya hinggalah kita dah nak sampai ke penghujung. Walau sebenarnya masa menulis tu, kita ikuti jalan tersebut...kita hayatinya...

"Read a lot, finding out what kind of writing turns you on, in order to develop a criterion for your own writing. And then trust it—and yourself."
Rosemary Daniell

"If you would be a writer, first be a reader. Only through the assimilation of ideas, thoughts and philosophies can one begin to focus his own ideas, thoughts and philosophies."
Allan W. Eckert

"Start early and work hard. A writer's apprenticeship usually involves writing a million words (which are then discarded) before he's almost ready to begin. That takes a while."
David Eddings


"Read, read, read. Read everything—trash, classics, good and bad, and see how they do it. Just like a carpenter who works as an apprentice and studies the most. Read! You'll absorb it. Then write. If it is good, you'll find out. If it's not, throw it out the window."
William Faulkner

Kata Kita: Yang baik memanglah baik, so kena ikut loh...

Apr 24, 2010

April 24, 2010

Pengumuman

Salam sejahtera kepada peminat-peminat buku di luar sana,

Sukacita dimaklumkan, kami mempunyai lebih kurang 300 buah buku terpakai untuk dimiliki. Keadaan buku-buku kami masih elok dan dijual pada harga yang amat berpatutan. Kami juga membuat tawaran istimewa kepada peminat buku dari negeri Johor dan Melaka di mana kos penghantaran item yang dibeli adalah percuma.

Yang ikhlas,
Ron Aynora
Admin mykarya.com

Jan 23, 2009

January 23, 2009

PENGUMUMAN!!

ANDA DIPELAWA UNTUK MENGHANTAR KARYA DARI SEBARANG GENRE SEPERTI SAJAK, NOVEL, CERPEN, CERITA-CERITA LUCU, SEDIH SERTA PETUA-PETUA YANG BOLEH DIJADIKAN PANDUAN BERSAMA PEMBACA INTERNET. SILA EMELKAN ARTIKEL ANDA KE:
nora.azam@gmail.com

BERSERTA KETERANGAN RINGKAS MAKLUMAT ANDA.

HARAP MAKLUM.

-BAHAGIAN ADMIN SENI & STYLE-