Menu
Oh! MyKarya!

Senarai Buku Terpakai Untuk Dijual 2016. Adakan anda sedang tercari-cari buku terpakai yang masih elok dan dijual pada harga yang murah? Buku terpakai asalnya milik saya sepenuhnya dan tidak pernah disewakan. Kebanyakan buku masih elok dan baru di baca sekali. Kalau ada rosak pun adalah kerana berhabuk sebab lama tersimpan dalam almari. Harap maklum.


Untuk yang berminat sahaja. Buku yang telah dibeli tidak boleh dikembalikan.

Senarai Buku Terpakai Untuk Dijual 2016

Berikut adalah senarai buku terpakai untuk dijual. Jika anda berminat untuk memiliki buku-buku yang dinyatakan, sila tinggalkan mesej pada nombor telefon yang tertera pada gambar buku.

1. UNTUK SEMUA DOSAKU ~ Rin Ahmad ★RM16.00 ***SOLD
2. BAHASA HATI KITA ~ Rehan Makhtar ★RM20.00
3. KAU KEKASIH GELAPKU ~ Que Sera Sera ★RM18.00 ***SOLD
4. ARLUNA ~ Rin Ahmad ★RM16.00
5. DEKATNYA CINTA ~ Aisya Sofea ★RM20.00
6. 13 JAM A380 ~ Evelyn Rose ★RM22.00

★★★Harga telah termasuk kos penghantaran.

Jualan hanya terbuka kepada mereka yang serius sahaja. Keadaan buku masih sangat elok kerana hanya dibaca sekali oleh owner dan ada yang langsung tidak dibaca kerana tiada kesempatan.

Tujuan buku-buku tersebut hendak dijual kerana ruang rak menyimpan buku tidak mencukupi.

Segala pertanyaan boleh diajukan di nombor yang tertera pada gambar di bawah. Terima Kasih.


Semoga dipermudahkan. Insyaa Allah.

Senarai Buku Terpakai Untuk Dijual 2016. Adakan anda sedang tercari-cari buku terpakai yang masih elok dan dijual pada harga yang murah? B...
aynorablogs Oct 8, 2016
Oh! MyKarya!

Lelong Buku Online Di Bookcafe Dari 6 - 13 Oktober 2016. Anda pencinta buku tak kira apa pun genrenya? Anda sedang cari buku yang ada promosi sehebat 60%? Tak percaya? Jangan tak percaya dik, saya pun dah terpaku. Kat mana lagi kalau bukan di gedung buku online Bookcafe. Macam-macam buku ada...

Membaca bukan sahaja amalan yang baik tetapi dengan banyak baca pelbagai genre bacaan, kita menjadi lebih berkarisma. Kita lebih yakin diri bila banyak membaca.

Kalau minat baca novel, anda boleh juga tengok novel-novel yang dilelong dengan promosi sehingga 50%.

Promosi Lelong Buku Online Di Bookcafe Dari 6 - 13 Oktober 2016


Promosi Lelong Buku Online Di Bookcafe Dari 6 - 13 Oktober 2016

Ada 50 tajuk buku yang dilelong pada harga promosi 60%. Aduhaiii...murah sangat ni, sesiapa yang teringin nak beli buku banyak-banyak tetapi pda harga murah, inilah masanya! jangan fikir dua kali beb!

Sementara itu ada 500 tajuk buku yang dijual pada harga promosi lelong 50%., 700 buah tajuk buku dilelong pada harga promosi 30%. Tak percaya jugak?

Baca: PROMOSI LELONG BUKU ONLINE BOOKCAFE HARGA HEBAT MURAH!!  

Antara kategori buku-buku yang terlibat adalah buku agama, buku bisnes, novel dan fiksyen, kanak-kanak dan remaja, buku umum, buku indie, rujukan sekolah dan banyak lagi.  

Yang istimewanya ada percuma DVD masakan dengan setiap pembelian.

Lelong Buku Online Di Bookcafe Dari 6 - 13 Oktober 2016. Anda pencinta buku tak kira apa pun genrenya? Anda sedang cari buku yang ada promo...
aynorablogs Oct 7, 2016
Oh! MyKarya!

Setelah lelah itu tewas
Derita jadi bahan cerita
Untuk sebuah keadilan
Yang tidak bertiang

Kerana Sengsara Itu
Adalah harga yang pedih
Diletak pada sebuah ikatan
Yang goyah dan tempang


Lalu...
Juraian air mata terakhir
Jadi saksi kekuatan
Hadirnya setelah kekecewaan
Yang tidak mampu dipertahankan

Entah,
Hati yang kering
Bolehkah menjadi basah
Oleh pujukan berdarah?
Telah Allah qalamkan
Setelah kesulitan ada kemudahan
Itulah tali dipegang
Tersimpul kuat dihati
Hingga mati!

Kerana sebuah sengsara
Baranya sentiasa hidup
Dalam tubuh itu
Yang dizalimi.

Biarlah kepada Allah
Terserah segala arah haluan
Menuju bahagia abadi.

Aynora Nur
Malaysia, Johor

Setelah lelah itu tewas Derita jadi bahan cerita Untuk sebuah keadilan Yang tidak bertiang Kerana Sengsara Itu Adalah harga yang pedih...
aynorablogs Oct 6, 2016
Oh! MyKarya!

Sinopsis Si Kolot Suamiku | Apakah drama melayu yang sedang anda saksikan buat masa ini? Ada drama yang best dan hot yang boleh dikongsikan dengan pembaca blog my karya?? Waktu dan saat ini saya sedang menonton drama melayu di saluran Astro Ria & Astro Ria HD yang bertajuk Suamiku Si Kolot. Macam best je, macam kelakar pulak...saya dapat tengok siaran ulangan setiap hari Ahad. Kalau hari bekerja memang tak sempat nak melayan, lagipun siaran nya dah agak lewat jugak..

Suamiku Sikolot adalah drama adaptasi dari novel dengan tajuk yang sama. Ia adalah karya penulis meningkat naik, Fazlyn Ridz.

Sedikit info:


Tajuk: Si Kolot Suamiku
Channel : Astro Ria & Ria HD
Mula Tayangan : 15 Ogos 2016
Masa: [Setiap Isnin-Khamis, 10.00 mlm]
Jumlah Episode : 20

Sinopsis Drama Suamiku Si Kolot Di Astro 


Drama Suamiku Si Kolot dilakonkan oleh Amar Bahrain, Siti Elizad, Faizal Hussien, Kuza, Atikah Suhaime, Waris dan ramai lagi.

Waktu tayangan pada hari Isnin hingga Khamis dari pukul 10mlm hingga 11mlm.

Sinopsis Drama Suamiku Si Kolot Di Astro

BLURB :-
(seperti belakang buku)


“Nama kau Kudin ya?”

“Apasal kau gelak?”

“Kudin nama kau? Memang sesuai sangat dengan kau. Nama kau sama buruk dengan baju kau!”

Si Edrina ini memang berlagak orangnya. Sudahlah berlagak, cerewet pula itu! Disebabkan dia dibesarkan di Kuala Lumpur, maka suasana kampung memang tidak kena dengan jiwa bandarnya. Kepada lelaki seorang itu dia memandang rendah dan jelak!

Lelaki bernama Kudin itu pula berbeza sikapnya. Dia sekadar lelaki kampung yang hidup membanting tulang kepada tanah untuk mencari rezeki. Kudin suka hidup berdikari dan lebih gemar hidup sederhana dari segala segi. Hidup di kota besar tidak pernah menjadi impiannya, bahkan wanita seperti Edrina tidak pernah tersenarai sebagai calon bakal surinya. Tidak sesuai!

Kata orang ikan di laut, asam di darat akhirnya di kuali bersatu juga. Begitu jugalah dengan mereka. Perkahwinan atas rancangan keluarga membuatkan hidup mereka berdua kian sesak. Konflik bertambah meruncing apabila Edrina tidak mahu terus tinggal di kampung, dan Kudin pula enggan berpindah dan bernafas di kota besar.

Jadi bagaimana? Siapa yang akan mengalah akhirnya? Benarkah Kudin itu seorang lelaki kolot yang menjengkelkan? Dan selama mana Edrina mampu mempertahankan ego dan mengelak hatinya jatuh kepada lelaki seperti Kudin?

WATAK PELAKON

Amar Baharin sebagai Kudin
Siti Elizad sebagai Tengku Edrina
Faizal Hussein sebagai Tengku Ehsan
Kuza sebagai Toh Puan Aisyah

SINOPSIS SI KOLOT SUAMIKU

Tengku Nur Edrina seorang anak yang degil dan menpunyai ego yang tinggi kerana ayahnya berketurunan raja dan emaknya dilahirkan di kalangan bangsawan. Angkuh dan bangga dirinya membawa hidupnya jauh dari nilai murni seorang wanita Melayu. Disebabkan dia dibesarkan di Kuala Lumpur, maka suasana kampung memang tidak kena dengan jiwa bandarnya. Kepada lelaki seorang itu dia memandang rendah dan jelak!

Kudin seorang lelaki kampung yang hidup membanting tulang kepada tanah untuk mencari rezeki. Kudin suka hidup berdikari dan lebih gemar hidup sederhana dari segala segi. Hidup di kota besar tidak pernah menjadi impiannya, bahkan wanita seperti Edrina tidak pernah tersenarai sebagai calon bakal surinya.

Mereka dipertemukan apabila Tengku Ahmad Ehsan mengunjungi Mak Kunah, emak Kudin untuk melunaskan janji lama yang pernah tersimpul kukuh antara moyang mereka dahulu. Kedatangan lelaki itu untuk membuka cerita yang terperuk lebih berpuluh tahun lalu, agar segala amanah dan wasiat dapat diselesaikan tanpa ada hutang piutang yang tidak dilunaskan sebelum dia menutup mata.

Perkahwinan atas rancangan keluarga membuatkan hidup mereka berdua kian sesak. Konflik bertambah meruncing apabila Edrina tidak mahu terus tinggal di kampung, dan Kudin pula enggan berpindah dan bernafas di kota besar.

Jadi bagaimana? Siapa yang akan mengalah akhirnya? Benarkah Kudin itu seorang lelaki kolot yang menjengkelkan? Dan selama mana Edrina mampu mempertahankan ego dan mengelak hatinya jatuh kepada lelaki seperti Kudin?

Sumber sinopsis daripada pelbagai seperti Love Novel, LayanOn9, Myinfotaip dan banyak lagi.

Sinopsis Si Kolot Suamiku | Apakah drama melayu yang sedang anda saksikan buat masa ini? Ada drama yang best dan hot yang boleh dikongsikan...
aynorablogs Aug 29, 2016
Oh! MyKarya!

Beli Buku 365 Tip Mendidik Anak Soleh dan Solehah. Jika anda ibu bapa yang sedang berhasrat mendidik anak-anak agar menjadi anak yang soleh dan solehah, saya sarankan anda belilah buku yang terdapat di Bookcafe ini dengan diskaun hebat sebanyak 15%. 

Tip yang dikongsikan bukan sekadar untuk ehari dua tetapi ada 365 tip mendidik anak soleh dan solehah disediakan oleh Ustazah Isfadiah Mohd Dasuki. Jadi secara amnya anda boleh ajar anak satu hari satu ilmu tanpa mereka rasa bosan mengulang pelajaran yang sama setiap hari. 

Tak tahu nak order? Mudah saja. KLIK pada gambar kulit buku di bawah. Anda akan terus di bawah ke website berkaitan. 

LINK : 365 Tip Mendidik Anak Soleh dan Solehah


365 Tip Mendidik Anak Soleh dan Solehah 


 

Old price: RM18.00
RM15.30 (Jimat RM2.70 (15%))
Berat: 0.24 kg per item 
Format: Paperback
Saiz: 6'' x 9'' 
ISBN-13: 978-967-411-842-6
Tarikh Terbit: 15 May 2016
Jumlah Muka Surat: 176
Penulis: Ustazah Isfadiah Mohd Dasuki 

Apakah Keistimewaan buku ini?


Buku ini dibahagikan kepada 6 segmen, iaitu Akidah, Ibadah solat, Akhlak, Al-Quran, Sunnah dan Ibu bapa sebagai guru pertama anak-anak.

Kemudian, disertakan dengan Dalil Al-Quran, hadith, dan pendapat ulama. Buku ini bertemakan '1 hari 1 tip', sebab itu ia disertakan dengan 365 Tip Jom Amal sebagai bimbingan ibu bapa untuk setahun. Tidak ketinggalan buku ini menyediakan ilustarasi yang menarik, agar tidak bosan dibaca dan mudah merangsang anak-anak untuk ikut membacanya.

Selamat bershopping atas talian ya...

Beli Buku 365 Tip Mendidik Anak Soleh dan Solehah. Jika anda ibu bapa yang sedang berhasrat mendidik anak-anak agar menjadi anak yang soleh...
aynorablogs Aug 8, 2016
Oh! MyKarya!

Haiii...peminat drama korea di luar sana. Anda suka tonton drama korea? Suka yang klasik atau moden punya? Jika anda penggemar drama korea klasik, anda boleh saksikan di saluran ONE HD di mana sekarang ni sedang ditayangkan Drama Korea Klasik Love Story In Havard.

Saya pernah tonton drama Love story In Havard ketika pertama kali ditayangkan di Malaysia, sekitar tahun 2005 kalau tak silap....

Salah seorang pelakonnya iaitu Kim Rae Won kini sedang hangat berlakon drama bersiri Doctors di saluran yang sama.


Drama Korea Klasik Love Story In Havard


Drama Korea Klasik Love Story In Havard


Drama Love Story In Havard mengisahkan tentang tiga orang pelajar di Harvard University, Hyun Woo (Kim Rae Won), Jung Min (Lee Jung Jin) and Soo In (Kim Tae Lee). Hyun Woo and Jung Min selalu bersaing dalam pelajaran dan juga percintaan.

Jung Min seorang yang mudah mendapat perhatian professor manakala Hyun Woo selalu tidak bernasib baik dan bertungkus lumus dengan pelajarannya. Sesuatu yang menarik, kedua-duanya jatuh cinta pada gadis yang sama iaitu Soo In. Soo In adalah seorang pelajar perubatan daripada sebuah keluarga yang miskin.

Mampukah mereka menyelesaikan perbezaan pandangan, percintaan dan kehidupan demi mencapai impian mereka?

Jom saksikan drama korea Love Story In Havard di saluran ONE HD pada setiap hari Isnin - Jumaat pada pukul 5:40 petang.

Drama korea ini dibintangi oleh Kim Rae Won, Kim Tae Hee, Lee Jung Jin, Kim Min dan ramai lagi.

Haiii...peminat drama korea di luar sana. Anda suka tonton drama korea? Suka yang klasik atau moden punya? Jika anda penggemar drama korea k...
aynorablogs Aug 6, 2016
Oh! MyKarya!

Mykarya.Com membawakan pula sebuah novel cinta islami karya Habiburrahman El Shirazy. Ia adalah sebuah novel pembangun jiwa, yang pastinya amat diperlukan bagi mengisi jiwa-jiwa yang kosong, yang selama ini tercari-cari matlamat hidup.

Saya belum memiliki buku ini tetapi buku novel Ayat-Ayat Cinta 1 telahpun ada dalam simpanan sebagai khazanah peribadi. Hihi...

Jika anda hendak memiliki novel Ayat-Ayat Cinta 2 ini, boleh lah klik pada gambar kulit novel yang saya sertakan di bawah. Ada banyak lagi stok jika anda berniat membeli lebih dari satu...(mungkin nak beri hadiah kepada insan tersayang...)


Ayat-Ayat Cinta 2 (Hidayah)


KLIK PADA GAMBAR UNTUK INFO LANJUT
Harga: RM35.90
Ayat-Ayat Cinta 2 (HIDAYAH)
Weight:0.78 kg per item
ISBN:9789674480523
Stok sedia ada: 32 item (setakat Oktober 2016)

Sinopsis Ayat-Ayat Cinta 2:


Fahri, yang kini tinggal di Edinburgh dan bahkan menjadi dosen di University of Edinburgh, terpaksa menjalani ke hidupan sehari-harinya sendirian. Bersama dengan Paman Hulusi, asisten rumah tangganya yang berdarah Turki, ia meneruskan kehidupannya tanpa Aisha.

Terkadang Fahri masih saja menangis saat mengingat kenangan-kenangannya bersama Aisha. Kenyataan bahwa istri yang sangat dicintainya itu kini menghilang entah kemana, membuatnya nelangsa dan hampir putus asa. Maka ia menghabiskan hari-harinya dengan menenggelamkan diri dalam kesibukan pekerjaan, penelitian, mengajar, dan bisnis yang dulu dikelola berdua bersama Aisha.

Aisha menghilang dalam sebuah perjalanan ke Palestina bersama teman wanitanya saat ingin membuat cerita dan reportase tentang kehidupan di sana. Teman Aisha ditemukan dalam keadaan sudah kehilangan nyawa dan kondisi tubuh yang mengenaskan dan sangat mungkin kondisi Aisha juga sama meski tubuhnya belum ditemukan saat ini.

Sudah lebih dari dua tahun Fahri berduka dan tenggelam dalam usaha pencarian istri yang sanagat dicintainya itu. Ia pun pindah ke Edinburgh karena itulah kota yang sangat disukai Aisha di dataran Inggris. Dengan menyibukkan dirinya, ia berusaha menyingkirkan rasa sedihnya sekaligus memperbaiki citra Islam dan muslim di negeri dunia pertama itu. Ia berbuat baik pada tetangganya, menyebarkan ilmu agama pada berbagai pihak, dan membantu orang-orang yang butuh bantuannya tanpa memandang bulu.

Berbagai kegiatan menyibukkan dirinya, hingga sebuah pertanyaan mengusik datang dari berbagai pihak. Akankah ia membujang seumur hidup setelah ditinggal Aisha? Akankah ia bertemu dengan isterinya itu sekali lagi?

Selamat membaca, sebuah lagi novel pembangun jiwa!!

Mykarya.Com membawakan pula sebuah novel cinta islami karya Habiburrahman El Shirazy. Ia adalah sebuah novel pembangun jiwa, yang pastinya ...
aynorablogs Jul 26, 2016
Oh! MyKarya!

Beli Akadku Yang Terakhir Online Di Bookcafe. Kini anda boleh beli buku secara online di Bookcafe yang boleh ditempah, bayar dan terima buku depan pintu rumah anda dengan segera. Daftar jadi ahli Bookcafe pun senang, hanya perlukan beberapa minit daripada masa anda...

Ingin beli buku Akadku Yang Terakhir? Jangan pening-pening, terus je tekan SINI dan anda dah boleh order. Mudah, kan?

Beli Akadku Yang Terakhir Online Di Bookcafe


Jika anda ingin beli buku Akadku Yang Terakhir yang kini sedang ditayangkan sebagai drama bersiri di Astro saluran 123 setiap hari jam 6.00 petang hingga 7.00 malam, anda boleh beli secara online di Bookcafe.Com. Nak order lebih dari satu pun boleh, kemudian boleh pakat-pakat jual pada kekawan yang tak sempat pergi beli kat kedai buku...heheh...

Jangan risau! Bookcafe ada lebih 100 unit buku yang masih ada dalam stok...



=============================
Harga : RM37.00
Harga Baru: RM27.75 (diskaun 25%)

ID produk : 978-967-0448-65-7

Format : Kulit Nipis

Penerbit : Kaki Novel

Tarikh terbitan : 30 Apr 2014

Berat (kg): 0.74

Sinopsis Akadku Yang Terakhir:-


Tugas sebagai seorang Pakar Psikoterapi telah menemukan Rania Baheera dengan seorang duda yang tiga kali berkahwin, tiga kali bercerai tanpa sebab bernama Irham Zahri. Dan keengganan Irham Zahri untuk bekerjasama dalam setiap sesi terapi yang diatur menambahkan rasa sebal di hati Rania.

Hati yang rimas mula bergetar indah tatkala kehadiran Rania berjaya menghapus bayang-bayang silam dan menyuntik keyakinan buat dirinya. Usaha meraih kepercayaan Rania membuahkan hasil apabila cinta yang dihulur disambut penuh kasih. Dan sekali lagi lafaz akad nikah meniti di bibir Irham Zahri dengan tekad yang perkahwinan ini akan menjadi akadnya yang terakhir. Tiada lagi selepas Rania!

Tatkala dibuai keindahan menikmati alam berumah tangga, hubungan Rania dan Irham Zahri bergoncang dengan kehadiran Zalia yang menaruh dendam dan juga sikap melindungi Fazriq.

Mampukah akad yang dilafaz menjadi akad terakhir yang kekal sehingga ke hujung nyawa?

“Kerana aku mula mengerti betapa indah cintamu, Betapa agung dan tulus kasih sayangmu, Kini aku bersumpah, kau yang terakhir buatku….”

Beli Akadku Yang Terakhir Online Di Bookcafe . Kini anda boleh beli buku secara online di Bookcafe yang boleh ditempah, bayar dan terima buk...
aynorablogs Apr 21, 2016
Oh! MyKarya!

Bookcafe Membership 2016 Berbaloi-baloi. Bookcafe membuka peluang kepada pelanggan berdaftarnya untuk merebut keahlian Bookcafe secara percuma untuk tahun 2016 dengan syarat-syarat tertentu.

Nak dapat membership percuma dengan Bookcafe? Daftar dahulu dengan 3 langkah mudah dan anda bakal menikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Bookcafe 2016.

Banyak kelebihannya jika anda daftar sebagai member dengan Bookcafe.com. Anda akan dapat keutamaan jika ada promosi baru dan hebat, anda akan dapat berita terkini tentang buku-buku baru yang terdapat di Bookcafe dan anda juga boleh dapat free gift, jika ada...

Bookcafe Membership 2016 Percuma Berbaloi-baloi


Terma dan syarat:

1. Bermula 18 Februari 2016, istimewa untuk customer berdaftar di Bookcafe sahaja.


2. Berbelanja RM100 ke atas dalam satu resit dalam tahun 2016 di Bookcafe

3. Tempoh sah membership adalah sehingga 31 Disember 2016. Sepanjang tempoh ini, anda akan menikmati diskaun asas 10% untuk semua produk di Bookcafe.

4. Tawaran ini hanya sah di kedai buku online Bookcafe.

PENTING: Daftar dahulu sebelum membuat pembelian untuk menikmati diskaun, penghantaran percuma, hadiah & semua keistimewaan di Bookcafe. Hanya 5 saat untuk mendaftar. Pendaftaran PERCUMA. Klik di sini untuk daftar.

Bookcafe Membership 2016 Berbaloi-baloi. Bookcafe membuka peluang kepada pelanggan berdaftarnya untuk merebut keahlian Bookcafe secara percu...
aynorablogs
Oh! MyKarya!

Korean Drama KBS Descendants Of The Sun | Saluran KBS telah mula menayangkan drama terbaru bertajuk Descendants of the Sun lakonan Song Joong-Ki dan Song Hye-kyo. Dua pelakon berbakat besar ini digandingkan dalam sebuah drama aksi dan semi-peperangan yang jarang kita lihat tema cerita sebegini dalam sesebuah cerita Korea. Ini mungkin satu anjakan baru dalam industri drama di Korea..heheh...


Korean Drama KBS Descendants Of The Sun

Pelakon Song Hye-kyo terkenal dengan drama air mata bertajuk 'Autumn in my Heart' manakala Song Joong-Ki pernah popular dalam drama 'The Innocent Man'. Kedua-duanya ada pengikut tersendiri dan memiliki karekter lakonan yang bagus. Entah bila nak tayang kat saluran KBS Malaysia pulak, kan?

Sinopsis Descendants Of The Sun 


PBB menghantar pasukan pengaman ke negara yang dilanda perang paling berbahaya. Sebahagian daripada konvoi tentera adalah Captain Yoo Shi Jin, yang mengetuai pasukannya Unit Tindakan Khas Warfare ke wilayah yang paling berbahaya tersebut.

Korean Drama KBS Descendants Of The Sun


Di sana, dia bertemu Dr. Kang Mo Yeon, seorang sukarelawan dengan Doctor Without Borders, organisasi kemanusiaan cuba untuk membantu mangsa kecederaan dan membendung penyakit yang berleluasa di kawasan bencana. Oleh kerana Shi Jin dan Mo Yeon bekerja di kawasan berhampiran, bolehkah mereka membantu antara satu sama lain untuk menjalankan misi mereka dan membawa mereka kembali ke rumah dengan selamat?

Plot Drama Korea Descendants Of The Sun 


Shi-Jin (Song Joong-Ki) adalah kapten unit tindakan khas. Ia menangkap seorang pencuri motosikal dengan Sarjan Mejar Dae-Young (Jin Goo). Pencuri tercedera semasa dia ditangkap dan dihantar ke hospital. Dae-Young menyedari telefon bimbit beliau telah dicuri oleh pencuri dan pergi ke hospital semula untuk mengambil telefon bimbitnya.

Di dalam bilik kecemasan, Shi-Jin bertemu Dr. Mo-Yeon (Song Hye-Kyo) buat kali pertama. Dia jatuh cinta dengan serta-merta. Mo-Yeon tersilap menganggap Shi-Jin adalah sebahagian daripada geng jenayah pencuri. Shi-Jin membuktikan kepadanya bahawa dia adalah seorang askar dengan bantuan doktor tentera Myeong-Joo (Kim Ji-Won).

Shi-Jin dan Mo-Yeon mula bertemu dan bercinta, tetapi kerana pekerjaan mereka yang sibuk, percintaan mereka tidak berjalan dengan baik. Shi-Jin menerima arahan untuk membawa tenteranya dalam misi pengaman ke negara Uruk. 

Sementara itu, Mo-Yeon kecewa kerana gagal menjadi seorang profesor kerana latar belakang istimewa rakan sekerja. Apabila Shi-Jin dan Mo-Yeon bertemu lagi, mereka bercakap mengenai pandangan mereka terhadap kehidupan dan menyedari betapa berbezanya mereka. Shi-Jin, sebagai seorang tentera, membunuh untuk melindungi nyawa dan Mo-Yeon, sebagai seorang doktor, cuba untuk menyelamatkan semua nyawa. Mereka pun berpisah setakat itu. 

Lapan bulan kemudian, kerana berlaku satu peristiwa di hospital, Mo-yeon telah didenda dan sebagai hukuman, dia dikehendaki untuk memimpin pasukan perubatan di Uruk. Di sana, Shi-Jin dan Mo-Yeon bertemu lagi. Apakah yang berlaku seterusnya??

Info Drama Korea Descendants Of The Sun 

Pelakon utama: Song Joong-ki ~ Song Hye-kyo ~ Kim Ji-won ~ Jin Goo ~ Onew ~ Kang Shin-il
Tarikh siaran pertama: February 24, 2016
Penyiar: Korean Broadcasting System (KBS)
Jumlah episod: 16 Episode
Ditulis oleh: Kim Eun-sook, Kim Won-seok
Bahasa: Korean, English
Genre: Romantik, Drama

Selamat menonton Korean Drama KBS Descendants Of The Sun.

Korean Drama KBS Descendants Of The Sun | Saluran KBS telah mula menayangkan drama terbaru bertajuk Descendants of the Sun lakonan Song Joo...
aynorablogs Mar 4, 2016