Drama Korea The Woman Who Married Thrice

Drama Korea The Woman Who Married Thrice - Drama korea terbaru yang boleh anda saksikan mulai 9 September 2014 di saluran ONE HD 393 bertajuk The Woman Who Married Thrice. Tajuknya macam misteri kan? Dan yang pasti ia tentu kisah wanita yang pernah berkahwin tiga kali. Unik kan? Jarang drama korea mengisahkan wanita yang berkahwin banyak kali, yang biasa kita dengar wanita korea setia dan tidak akan berkahwin semula jika suami masing-masing telah meninggal dunia.
Namun, lain halnya dengan drama korea The Woman Who Married Thrice. Pastikan anda tidak ketinggalan menyaksikan satu lagi drama korea dengan tema kekeluargaan ini.

Sinopsis Drama Korea The Woman Who Married Thrice


Kehidupan boleh mendatangkan pelbagai rintangan dalam usaha mencari makna cinta sebenar. Oh Eun Soo (Lee Ji Ah) terfikir mungkin dia menemui cinta sejati tetapi akhirnya perkahwinan yang dibina gagal dipertahankan. Dia cuba menarik perhatian daripada dua lelaki pula iaitu Jung Tae Won (Song Chang Eui) dan Kim Joon Goo (Ha Seok Jin), namun masihkah ada peluang kedua untuknya dalam membina bahagia?

Manakala, kakaknya Oh Soo Hyun (Uhm Ji Won), cuba untuk mengimbangi hubungan beliau dengan An Gwang Mo (Jo Han Sun) dengan kerjayanya sebagai seorang pereka produk haiwan. Bolehkah adik-beradik ini mengemudi jalan berduri dalam kehidupan, keluarga dan cinta?

Oh Hyun Soo dan Oh Eun Soo memiliki perspektif yang berbeza tentang cinta dan kehidupan. Drama korea ini akan menggambarkan perspektif berbeza seorang wanita dengan yang lain tentang perkahwinan dan cinta.

Secara ringkasnya ia sebuah drama yang mengutarakan perspektif generasi sekarang dan zaman dahulu tentang perkahwinan, perceraian dan kerjaya.

Drama korea The Woman Who Married Thrice dibintangi oleh Lee Ji Ah sebagai Oh Eun Soo, Uhm Ji Won sebagai Oh Hyun Soo, Song Chang Ui sebagai Jung Tae Won, Ha Suk Jin sebagai Kim Joon Goo, Jo Han Sun sebagai Ahn Kwang Mo dan Seo Young Hee sebagai Park Joo Ha.

Ringkasan Watak Utama:


Oh Eun Soo

Apabila Oh Eun Soo (Lee Ji Ah) berumur 25 tahun, dia berkahwin dengan Jung Tae Won (Song Chang Ui) walaupun mendapat tentangan keluarga. Namun akhirnya dia memfailkan perceraian terhadap suaminya kerana tidak tahan dengan kerenah ibu mertuanya. Dia memiliki seorang anak berumur 7 tahun daripada perkahwinan pertamanya. Kemudian, dia berkahwin dengan Kim Joon Goo (Han Suk jin).
Kim Joon Goo

Kim Joon Goo (Ha Suk Jin) adalah suami kedua Oh Eun Soo. Beliau seorang lelaki yang kaya dan kacak, menjadi pujaan ramai wanita diluar sana tetapi kebanyakannya tidak disukai oleh Joon Goo. Akhirnya dia berkahwin dengan Oh Eun Soo tetapi perkahwinan mereka juga menghadapi masalah. Dapatkah hubungan mereka diselamatkan?


Info Ringkas Drama The Woman Who Married Thrice

Tajuk Lain: The Woman Who Married Three Times
Genre: Keluarga, Romantik
Episode: 40
Siaran: SBS
Tarikh tayangan: Isnin - Khamis, mulai 6:40pm
Original Soundtrack: The Woman Who Married Three Times OST

Selamat menonton, ambil manfaat daripadanya...

Post a Comment

0 Comments