Sinopsis Drama Korea Angel Eyes

Sinopsis Drama Korea Angel Eyes - Bagi peminat drama korea, kini ada lagi siri terbaru yang telah mula ditayangkan mulai 13/8/2014 dan siarannya pada setiap hari Rabu & Khamis di saluran ONE HD 393. Drama kisah cinta yang agak tragis juga ini mengisahkan tentang seorang doktor pakar bedah dengan seorang pekerja keselamatan wanita yang telah dicintainya sejak 12 tahun lepas.  
Sinopsis Drama Korea Angel Eyes

Sebuah kisah melodrama tentang seorang lelaki dan wanita yang menyintai antara satu sama lain tetapi terpisah kerana kisah keluarga yang tidak mengizinkan dan bertemu semula selepas 12 tahun.

Yoon Soo Wan adalah seorang wanita yang buta dan telah mendapat penglihatannya semula setelah menerima pemindahan kornea dalam satu pembedahan. Dengan itu, beliau bertekad untuk meneruskan kehidupannya dengan penuh semangat dengan menjadi pekerja menyelamat kecemasan yang dikenali bukan sahaja oleh jabatan bomba, tetapi juga oleh hospital tempatan. Dia adalah wanita yang berperwatakan tomboi tetapi masih mengenang cinta pertamanya sejak 12 tahun yang lalu.

Park Dong Joo pula seorang doktor dan cinta pertama Soo Wan yang merupakan pelajar cemerlang dan tahu bagaimana untuk menghibur orang yang dalam kesakitan. Beliau berbangga dengan bapanya dan memiliki impian untuk menjadi ahli bomba seperti bapanya. Beliau melalui pelbagai perubahan dalam hidupnya dan nasibnya telah berubah disebabkan hal-hal yang berlaku disekelilingnya. Beliau adalah seorang lelaki yang hanya memandang seorang wanita dalam hidupnya dan berusaha menghadapi apa sahaja rintangan yang akan dilalui dihadapannya.

Tetapi, Wan Soo telah bertunang dengan dokotor pakar bedah otak bernama Kang Ji Woon (Kim Ji Suk). Bila mengetahui hal tersebut, Park Dong Joo memutuskan untuk diam dan tidak mendedahkan identitinya kepada Soo Wan dan juga mengambil keputusan untuk kembali ke luar negara.

Adakah Wan Soo akan mengetahui bahawa Doktor Dylan Park adalah cinta pertamanya, iaitu Park Dong Joo? Adakah mereka akan mengakhiri hubungan bersama-sama ataupun terpisah oleh takdir dan masa?

Pelakon Utama adalah Park Dong Joo (Lee Sang Yoon), Wataknya sebagai seorang pakar bedah Emergency dan Yoon Soo Wan (Gu Hye Sun).


Info ringkas:
Drama: Angel Eyes
Pengarah: Choi Mun-Seok
Penulis: Yoon Ji-Ryeon
Episode: 20
Bahasa: Korean

Semoga anda semua mendapat manfaat daripada cerita korea Angel Eyes ini. Selamat menonton. 

Post a Comment

0 Comments