Sinopsis Drama Korea Hyde Jekyll, Me

Drama korea lakonan Hyun Bin yang terbaru! Drama Korea Hyde Jekyll, Me telahpun ditayangkan di saluran ONE HD bermula 25 Februari 2015, pada setiap hari Rabu & Khamis pukul 8:55mlm.   Sinopsis Drama Korea Hyde Jekyll, Me

Drama korea ini menggunakan latar belakang daripada taman tema Wonderland yang mempersonakan, Hyde Jekyll, Me adalah kisah romantik komedi yang tidak boleh dilepaskan begitu saja!

Dibintangi oleh Hyun Bin sebagai Goo Seo Jin, seorang pengarah yang agak dingin dan garang di taman tema tesebut. Beliau menderita penyakit gangguan personaliti berganda (multiple personality disorder) yang akan menyebabkan beliau bertukar antara dua personaliti. Sikap egonya yang tinggi bernama Robin, manakala personalitinya yang lain yang bernama Goo amat bertentangan sekali. Kerana Goo Seo Jin seorang yang ceria, ramah dan nakal.

Dalam percubaan untuk menutup sarkasnya, Goo bertemu dengan Jang Ha Na yang cantik dan berfikiran jauh. Jang Ha Na merupakan pengurus kumpulan sarkas itu. Apakah akan terjadi apabila mereka bertemu? Adakah Robin yang ego atau Goo yang nakal yang akan jatuh hati pada wanita cantik itu?

Ikuti kisah dongeng Hyde Jekyll, Me di saluran ONE. 

Sinopsis Watak-watak Dalam Drama Korea Hyde Jekyll, Me

Hyun Bin sebagai Goo Seo Jin

Goo Seo Jin adalah pengarah sebuah taman hiburan, Wonderland. Beliau pewaris generasi ketiga yang gila kerja, dan tidak memiliki kehidupan yang menyeronokkan. Beliau sebenarnya hidup di premis taman tema itu. Walau bagaimanapun, sifat dingin dan egonya itu amat berbeza dengan personaliti lain Goo Seo Jin disebabkan disebabkan trauma satu kejadian dari semasa zaman kanak-kanaknya. Personalitinya yagn kedua amat hebat, nakal dan ceria yang menarik minat pengurus sarkas bernama Jang Ha Na di taman temanya itu.Han Ji Min Sebagai Jang Ha Na

Jang Ha Na adalah pengurus sarkas di taman tema Wonderland yang berusaha untuk membangunkan semula pasukan sarkasnya yang merosot dan mengalami kerugian. Tindakan Seo Jin yang berkeras mahu menutup sarkas tersebut menyebabkan Jang Ha Na bangkit mempertahankan pasukannya. Pertentangan pendapat antara keduanya telah menimbulkan perasaan cinta pada akhirnya.

Semoga bermanfaat. Selamat menonton.

Post a Comment

0 Comments