Subscribe Us

Sinopsis Drama Korea Innocent Defendant

Sinopsis Drama Korea Innocent Defendant. Drama korea aksi kisah pendakwa yang baik tetapi diperangkap hingga dipenjarakan. Anak dan isterinya meninggal dunia.

Drama Innocent Defendant ditayangkan di saluran ONE 393 pada setiap Selasa & Rabu, pukul 8.10 malam waktu Malaysia. Mula ditayangkan pada 24 Januari 2017.

Info:
Drama: Defendant (literal title)
Revised romanization: Pigoin
Director: Jo Young-Gwang
Writer: Choi Soo-Jin
Network: SBS
Episodes: 16

Antara pelakon yang membintangi drama aksi dan penyiasatan hebat ini adalah  Ji Sung, Kwon Yu Ri (SNSD) and Uhm Ki Joon.

"Bagaimana anda mahu buktikan yang anda tidak bersalah sedangkan anda tiada memori terhadap pertuduhan jenayah yang dilakukan?"

Sinopsis Drama Korea Innocent Defendant

Secara ringkasnya Park Jung Woo adalah seorang pendakwa yang dicemburui kerana selalu menang kes. Tetapi hidupnya berubah bila satu hari dia terbangun dari tidur dan lupa segalanya, sebaliknya dituduh dengan pelbagai kes pembunuhan.

Dengan tiada petunjuk, hilang ingatan dan banyak lagi halangan, dapatkah dia mencari sebab disebalik segala kejadian dan membersihkan namanya semula??

Sinopsis Drama Korea Innocent Defendant


Park Jung Woo adalah pendakwa raya kerajaan yang komited dan sayangkan keluarganya. Namun keadaan sekeliling dan kerenah orang kaya yang sanggup buat apa saja telah mencampakkan Park Jung Woo ke dalam penjara.

Dalam episod permulaan, Park Jung Woo digambarkan sebagai pendakwa yang setia menjalankan tugas dengan dedikasi. Beliau menentang jenayah kejam dan dibantu oleh kakitangan yang sayangkannya.

Kerana satu tragedi, beliau dipenjarakan.

So, dalam episod awal diceritakan bagaimana Park boleh masuk penjara. Terjadi satu pembunuhan di vila milik Cha Min Ho dan ini menyebabkan dia dituduh membunuh. Abangnya menyuruh Min Hoo menyerah diri tetapi dia enggan berbuat demikian. Untuk menyelamatkan diri Min Hoo telah menolak Sun Hoo dari tempat penginapan mereka. Min Hoo menyamar sebagai Sun Hoo. Mereka adalah keluarga kaya Chamyung.

Pendakwa Park Jung Woo menyiasat nota bunuh diri dan tempat kejadian Sun Hoo terjatuh. Situasi agak mencurigakan. Ketuanya mengarahkan tutup kes tetapi Park Jung Woo mengugut untuk berhenti kerja dan terus menyiasat kes tersebut hingga berjaya.

Park Jung Woo pergi menemui Min Hoo yang menyamar itu dan mengesyaki sesuatu.

Akhirnya Sun Ho meninggal dunia kerana kecederaan teruk.

Apakah Park Jung Woo dapat menyelesaikan kes tersebut dan membawa Min Ho yang psiko dan mental problem itu ke muka pengadilan? Adakah Park Jung Woo berjaya melarikan diri dari penjara?

Saksikan drama korea hebat ini dengan sebuah kisah penyiasatan yang penuh kejutan dan kekejaman. Agak lain sedikit dari drama korea yang biasa kita tengok.

Selamat menonton drama Innocent Defendant.

Post a Comment

1 Comments

  1. Everyone loves it when individuals come together and
    share opinions. Great blog, stick with it!

    ReplyDelete

TINGGALKAN KOMEN ANDA:

close