Drama Korea Mystery Queen Di KBS World

Drama Korea Mystery Queen. Drama korea ini menggantikan Good Manager, Chief Kim yang telahpun tamat. Kali ini, dalam Mystery Queen yang jadi heronya adalah wanita pulak. Ada komedi, ada aksi dan juga kekeluargaan. Kisah penyiasatan juga macam Good Manager.

Mystery Queen disiarkan di saluran KBS World 391/ 392. Episod 1 mula disiarkan pada 6 April 2017, dan mengandungi 16 episod. Antara pelakon yang menjadi watak utama dalam drama korea ini adalah Choi Kang Hee sebagai Yoo Sul Ok, Kwon Sang Woo sebagai Ha Wan Seung, Lee Won Geun sebagai Hong Joon Oh dan Shin Hyun Bin sebagai Jung Ji Won.

Sinopsis Drama Korea Mystery Queen 


Drama Korea Mystery Queen Di KBS World

Drama Mystery Queen mengisahkan Seol Ok yang bercita-cita hanya mahu menjadi seorang pegawai polis sepanjang hayatnya. Maknanya tak ada cita-cita lain...

Mystery Queen dah pun ditayangkan. Kisah tentang watak utamanya, Wan Seung detektif veteran yang amat dedikasi dan Seol Ok, "Queen of mystery". Mereka bertembung antara satu sama lain disebabkan kes penyeludupan dadah yang dikendalikan.

Seol Ok setuju menggunakan mindanya dalam menyelesaikan pelbagai kes dengan lirikan matanya yang misteri. Demi membantu Hong Juno, dia bekerja keras atas usahanya sendiri untuk menjaga kawasan kejiranan mereka. Seperti biasa, Seol Ok keluar untuk membantu Hong Juno dengan siasatannya. Dari situlah dia bertemu Wan Seung buat kali pertama.

Dan, ini menjadikan impiannya satu kenyataan. Mereka sama-sama menyelesaikan kes-kes misteri.

Bagaimanakah kesudahan drama ini? Adakah mereka dapat menyelesaikan setiap kes yang ditangani?

Sedikit info tentang drama Mystery Queen:


Tajuk: Churiui Yeowang
Tajuk Lain: Queen of Mystery
Genre: Misteri, komedi
Episodes: 16
Broadcast network: KBS2
Broadcast period: 2017-Apr-05 to 2017-May-25
Air time: Wednesday & Thursday 22:00
Original Soundtrack: Mystery Queen OST

Saksikan drama Korea Mystery Queen Di KBS World. Selamat menonton!

Post a Comment

0 Comments