Sinopsis Drama Korea Hospital Ship

Drama Korea Hospital Ship. Jika anda minat menonton cerita tentang kedoktoran, anda mungkin akan berminat dengan drama korea terbaru yang bertajuk Hospital Ship. Drama ini dijayakan oleh Han Ji Won yang popular melalui drama korea Secret Garden. Han Ji Won memegang watak seorang doktor dalam drama hebat ini.

Sinopsis Dan Drama Korea Hospital Ship

Info drama korea Hospital Ship

Drama: Hospital Ship (literal title)
Revised romanization: Byungwonsun
Director: Park Jae-Bum
Writer: Yoon Sun-Joo
Network: MBC
Episodes: 40
Release Date: August 30 - November 2, 2017
Runtime: Wednesdays & Thursdays 22:00 (35 minutes each / 2 episodes per day)
Language: Korean
Country: South Korea


Sinopsis Drama Korea Hospital Ship


Han Ji Won memegang peranan utama sebagai seorang doktor bedah yang bekerja di atas kapal bagi memberikan khidmat kepada penduduk sebuah pulau.

Dalam menjalankan tugasnya, beliau melalui banyak halangan dan kesukaran kerana lokasi penduduk yang dipisahkan oleh lautan.

Sinopsis Dan Drama Korea Hospital Ship

Ha Ji-won (Song Eun Jae), ditemani oleh doktor-doktor Kang Min-hyuk (Kwak Hyun) and Lee Seo-won (Kim Jae Gul), akan pergi dari satu pulau ke pulau yang lain dengan bot untuk memberikan rawatan perubatan. Melalui tugasnya, mereka akan bertemu dengan bermacam ragam manusia yang diluar jangkaan Han Ji Won dan rakan-rakannya.

Berjayakah beliau mengharungi segala cabaran tersebut?

Saksikan drama korea menarik ini di saluran Oh!K TV mulai September 2017. Antara pelakon yang terlibat adalah Han Ji Won, Kang Min Hyuk dan ramai lagi.

Semoga drama korea Hospital Ship dapat memberikan banyak manfaat kepada anda diluar sana yang bercita-cita menjadi doktor. 

Post a Comment

0 Comments