Drama Korea Mother Di TvN Dan Sinopsisnya

Drama Korea Mother Dan Sinopsisnya. Bagi penggemar drama korea terbaru, kini di saluran TvN ada menayangkan drama bertajuk "Mother" yang dibuat semula berdasarkan drama Jepun terkenal. Bila lihat tajuknya, kita pun faham drama ini adalah tentang kasih sayang dan tanggungjawab sebenar seorang wanita bernama ibu.

Drama Mother dibintangi oleh Lee Bo-Young, Heo Yool, Lee Hye-Young, Ko Sung-Hee, Lee Jae-yoon dan ramai lagi.

Semoga ada pengajaran yang baik yang boleh kita ambil daripada drama hebat ini yang dilakonkan oleh pelakon hebat seperti Lee Bo-Young yang popular dengan drama korea I Can Hear Your Voice pada tahun 2013 yang lalu.

Antara drama lakonan Lee Bo-Young:
#sumber Asianviki

Drama Korea Mother Dan Sinopsisnya


Drama Korea Mother Di TvN Dan Sinopsisnya

Mother adalah kisah keluarga yang agak sedih. Seorang kanak-kanak bernama Hye-Na (Heo Yool) telah didera oleh ibunya, Ja-Young (Ko Sung-Hee). Walau keadaannya agak teruk tetapi dia menyembunyikan apa yang terjadi daripada orang sekeliling.

Sementara, Soo-Jin (Lee Bo-Young) pula adalah seorang guru sementara di sekolah tempat Hye-Na belajar. Soo-Jin dapat tahu apa yang berlaku dan bersedia untuk mengambil kanak-kanak itu sebagai anaknya dan menjadi seorang ibu.

Satu hari Soo-Jin telah menculik Hye-Na dalam usaha untuk menyelamatkan gadis comel itu. Adakah Soo Jin berjaya dengan misinya? Atau adakah Soo Jin akhirnya akan didakwa kerana menculik kanak-kanak tersebut walau dengan niat menyelamatkannya dari menjadi mangsa dera ibu sendiri?

Saksikan drama yang agak sedih ini di saluran tvN di kaca TV anda.


Sedikit info tentang drama Korea Mother;

Drama: Mother
Revised romanization: Madeo
Director: Kim Cheol-Kyu
Writer: Jung Seo-Kyoung
Network: tvN
Episodes:
Release Date: January 24, 2018 --
Runtime: Wed. & Thu. 21:10
Language: Korean
Country: South Korea

Semoga be4manfaat. Selamat menonton. Jangan lupa di saluran tvN.

Post a Comment

0 Comments