Sinopsis Drama Korea Money Flower

Sinopsis Drama Korea Money Flower. Bagi peminat drama korea Money Flower, siri ini baru bermula tayangannya di saluran Astro Oh!k. Cerita ini dibintangi oleh pelakon yang terkenal dalam drama aksi sebelum ini seperti Iris, Fated To Love You dan sebagainya. Drama Money Flower disiarkan sebanyak 24 episode.

Money Flower' mula disiarkan di Singapore, Malaysia, Hong Kong, Indonesia dan Brunei di saluran Oh!K mulai 30 Jan 2018.

Sinopsis Drama Korea Money Flower
Gambar poster Money Flower
Antara pelakon cerita korea Money Flower adalah Jang Hyuk, Park Se-Young dan Jang Seong-Joo.

Dalam drama ini Jang Hyuk memegang 3 watak iaitu sebagai Kang Pil-Joo, Jang Eun-Cheon dan Jo In-Ho, seorang pengarah urusan yang berumur 37 tahun. Beliau adalah bekas peguambela. Dia memasuki dunia perniagaan korporat dalam syarikat Cheong-A Group kerana untuk menyiasat skandal yang berlaku di dalamnya.

Mesti menarik kan cerita ini. Kalau siapa yang berminat dengan Jang Hyuk, anda mesti tahu karekter lakonannya. Beliau biasanya membawakan watak seorang hero yang dingin dan menyembunyikan perasaannya. Hihi...💖💖💖

Sinopsis Drama Korea Money Flower


Drama korea Money Flower adalah kisah sosial dalam masyarakat sekarang, politik, kehidupan dan prinsip hidup. Yang kaya untuk yang kaya dan yang miskin untuk yang seraraf. Untuk mencapai kejayaan dan kekayaan, ada pengorbanan yang perlu dilakukan.

Juga kisah manusia yang penuh ilusi mengenai wang dan kononnya mereka boleh mengawalnya tapi sebaliknya ketamakan yang menjadikan mereka jadi hamba wang.

Managing director Kang Pil-joo (Jang Hyuk) seorang yang dicemburui oleh ramai orang di sekelilingnya di dalam Cheong-A Group, kerana kebijaksanaannya dan prestasi kerja yang bagus. Pil-joo menyembunyikan identiti sebenarnya daripada pengasas Cheong-A Group dan menyamar sebagai orang suruhan yang patuh.

Pil-joo sebenarnya sedang memerhatikan mereka untuk mencapai impiannya. Dia merancang menjodohkan Na Mo-hyun (Park Se-young) dengan anak pengerusi Cheong-A Group iaitu Jang Boo-cheon (Jang Seung-jo) untuk tujuan membalas dendam, tetapi... dia pula telah jatuh cinta dengan Na Mo-hyun yang bersikap terbuka dan baik hati.

Secara ringkasnya, “Money Flower” mengisahkan hubungan yang saling berkait dan komplikated antara Pil-joo, iaitu seorang yang mampu menjatuhkan Cheong-A, Mo-hyun yang mencari cinta sejati dan juga Boo-cheon, anak pengerusi Cheong-Group yang terpaksa berkahwin kerana tujuan perniagaan. 

Semua watak ini yang akan mewakili cinta, kerakusan dan cita-cita dalam Money Flower. 

Selamat menonton. Semoga anda dapat pengajaran daripada drama menarik ini.

Post a Comment

0 Comments