Menu
Oh! MyKarya!

Mykarya.Com membawakan pula sebuah novel cinta islami karya Habiburrahman El Shirazy. Ia adalah sebuah novel pembangun jiwa, yang pastinya amat diperlukan bagi mengisi jiwa-jiwa yang kosong, yang selama ini tercari-cari matlamat hidup.

Saya belum memiliki buku ini tetapi buku novel Ayat-Ayat Cinta 1 telahpun ada dalam simpanan sebagai khazanah peribadi. Hihi...

Jika anda hendak memiliki novel Ayat-Ayat Cinta 2 ini, boleh lah klik pada gambar kulit novel yang saya sertakan di bawah. Ada banyak lagi stok jika anda berniat membeli lebih dari satu...(mungkin nak beri hadiah kepada insan tersayang...)


Ayat-Ayat Cinta 2 (Hidayah)


KLIK PADA GAMBAR UNTUK INFO LANJUT
Harga: RM35.90
Ayat-Ayat Cinta 2 (HIDAYAH)
Weight:0.78 kg per item
ISBN:9789674480523
Stok sedia ada: 32 item (setakat Oktober 2016)

Sinopsis Ayat-Ayat Cinta 2:


Fahri, yang kini tinggal di Edinburgh dan bahkan menjadi dosen di University of Edinburgh, terpaksa menjalani ke hidupan sehari-harinya sendirian. Bersama dengan Paman Hulusi, asisten rumah tangganya yang berdarah Turki, ia meneruskan kehidupannya tanpa Aisha.

Terkadang Fahri masih saja menangis saat mengingat kenangan-kenangannya bersama Aisha. Kenyataan bahwa istri yang sangat dicintainya itu kini menghilang entah kemana, membuatnya nelangsa dan hampir putus asa. Maka ia menghabiskan hari-harinya dengan menenggelamkan diri dalam kesibukan pekerjaan, penelitian, mengajar, dan bisnis yang dulu dikelola berdua bersama Aisha.

Aisha menghilang dalam sebuah perjalanan ke Palestina bersama teman wanitanya saat ingin membuat cerita dan reportase tentang kehidupan di sana. Teman Aisha ditemukan dalam keadaan sudah kehilangan nyawa dan kondisi tubuh yang mengenaskan dan sangat mungkin kondisi Aisha juga sama meski tubuhnya belum ditemukan saat ini.

Sudah lebih dari dua tahun Fahri berduka dan tenggelam dalam usaha pencarian istri yang sanagat dicintainya itu. Ia pun pindah ke Edinburgh karena itulah kota yang sangat disukai Aisha di dataran Inggris. Dengan menyibukkan dirinya, ia berusaha menyingkirkan rasa sedihnya sekaligus memperbaiki citra Islam dan muslim di negeri dunia pertama itu. Ia berbuat baik pada tetangganya, menyebarkan ilmu agama pada berbagai pihak, dan membantu orang-orang yang butuh bantuannya tanpa memandang bulu.

Berbagai kegiatan menyibukkan dirinya, hingga sebuah pertanyaan mengusik datang dari berbagai pihak. Akankah ia membujang seumur hidup setelah ditinggal Aisha? Akankah ia bertemu dengan isterinya itu sekali lagi?

Selamat membaca, sebuah lagi novel pembangun jiwa!!

Mykarya.Com membawakan pula sebuah novel cinta islami karya Habiburrahman El Shirazy. Ia adalah sebuah novel pembangun jiwa, yang pastinya ...
aynorablogs Jul 26, 2016
Oh! MyKarya!

Beli Akadku Yang Terakhir Online Di Bookcafe. Kini anda boleh beli buku secara online di Bookcafe yang boleh ditempah, bayar dan terima buku depan pintu rumah anda dengan segera. Daftar jadi ahli Bookcafe pun senang, hanya perlukan beberapa minit daripada masa anda...

Ingin beli buku Akadku Yang Terakhir? Jangan pening-pening, terus je tekan SINI dan anda dah boleh order. Mudah, kan?

Beli Akadku Yang Terakhir Online Di Bookcafe


Jika anda ingin beli buku Akadku Yang Terakhir yang kini sedang ditayangkan sebagai drama bersiri di Astro saluran 123 setiap hari jam 6.00 petang hingga 7.00 malam, anda boleh beli secara online di Bookcafe.Com. Nak order lebih dari satu pun boleh, kemudian boleh pakat-pakat jual pada kekawan yang tak sempat pergi beli kat kedai buku...heheh...

Jangan risau! Bookcafe ada lebih 100 unit buku yang masih ada dalam stok...



=============================
Harga : RM37.00
Harga Baru: RM27.75 (diskaun 25%)

ID produk : 978-967-0448-65-7

Format : Kulit Nipis

Penerbit : Kaki Novel

Tarikh terbitan : 30 Apr 2014

Berat (kg): 0.74

Sinopsis Akadku Yang Terakhir:-


Tugas sebagai seorang Pakar Psikoterapi telah menemukan Rania Baheera dengan seorang duda yang tiga kali berkahwin, tiga kali bercerai tanpa sebab bernama Irham Zahri. Dan keengganan Irham Zahri untuk bekerjasama dalam setiap sesi terapi yang diatur menambahkan rasa sebal di hati Rania.

Hati yang rimas mula bergetar indah tatkala kehadiran Rania berjaya menghapus bayang-bayang silam dan menyuntik keyakinan buat dirinya. Usaha meraih kepercayaan Rania membuahkan hasil apabila cinta yang dihulur disambut penuh kasih. Dan sekali lagi lafaz akad nikah meniti di bibir Irham Zahri dengan tekad yang perkahwinan ini akan menjadi akadnya yang terakhir. Tiada lagi selepas Rania!

Tatkala dibuai keindahan menikmati alam berumah tangga, hubungan Rania dan Irham Zahri bergoncang dengan kehadiran Zalia yang menaruh dendam dan juga sikap melindungi Fazriq.

Mampukah akad yang dilafaz menjadi akad terakhir yang kekal sehingga ke hujung nyawa?

“Kerana aku mula mengerti betapa indah cintamu, Betapa agung dan tulus kasih sayangmu, Kini aku bersumpah, kau yang terakhir buatku….”

Beli Akadku Yang Terakhir Online Di Bookcafe . Kini anda boleh beli buku secara online di Bookcafe yang boleh ditempah, bayar dan terima buk...
aynorablogs Apr 21, 2016
Oh! MyKarya!

Bookcafe Membership 2016 Berbaloi-baloi. Bookcafe membuka peluang kepada pelanggan berdaftarnya untuk merebut keahlian Bookcafe secara percuma untuk tahun 2016 dengan syarat-syarat tertentu.

Nak dapat membership percuma dengan Bookcafe? Daftar dahulu dengan 3 langkah mudah dan anda bakal menikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Bookcafe 2016.

Banyak kelebihannya jika anda daftar sebagai member dengan Bookcafe.com. Anda akan dapat keutamaan jika ada promosi baru dan hebat, anda akan dapat berita terkini tentang buku-buku baru yang terdapat di Bookcafe dan anda juga boleh dapat free gift, jika ada...

Bookcafe Membership 2016 Percuma Berbaloi-baloi


Terma dan syarat:

1. Bermula 18 Februari 2016, istimewa untuk customer berdaftar di Bookcafe sahaja.


2. Berbelanja RM100 ke atas dalam satu resit dalam tahun 2016 di Bookcafe

3. Tempoh sah membership adalah sehingga 31 Disember 2016. Sepanjang tempoh ini, anda akan menikmati diskaun asas 10% untuk semua produk di Bookcafe.

4. Tawaran ini hanya sah di kedai buku online Bookcafe.

PENTING: Daftar dahulu sebelum membuat pembelian untuk menikmati diskaun, penghantaran percuma, hadiah & semua keistimewaan di Bookcafe. Hanya 5 saat untuk mendaftar. Pendaftaran PERCUMA. Klik di sini untuk daftar.

Bookcafe Membership 2016 Berbaloi-baloi. Bookcafe membuka peluang kepada pelanggan berdaftarnya untuk merebut keahlian Bookcafe secara percu...
aynorablogs
Oh! MyKarya!

Korean Drama KBS Descendants Of The Sun | Saluran KBS telah mula menayangkan drama terbaru bertajuk Descendants of the Sun lakonan Song Joong-Ki dan Song Hye-kyo. Dua pelakon berbakat besar ini digandingkan dalam sebuah drama aksi dan semi-peperangan yang jarang kita lihat tema cerita sebegini dalam sesebuah cerita Korea. Ini mungkin satu anjakan baru dalam industri drama di Korea..heheh...


Korean Drama KBS Descendants Of The Sun

Pelakon Song Hye-kyo terkenal dengan drama air mata bertajuk 'Autumn in my Heart' manakala Song Joong-Ki pernah popular dalam drama 'The Innocent Man'. Kedua-duanya ada pengikut tersendiri dan memiliki karekter lakonan yang bagus. Entah bila nak tayang kat saluran KBS Malaysia pulak, kan?

Sinopsis Descendants Of The Sun 


PBB menghantar pasukan pengaman ke negara yang dilanda perang paling berbahaya. Sebahagian daripada konvoi tentera adalah Captain Yoo Shi Jin, yang mengetuai pasukannya Unit Tindakan Khas Warfare ke wilayah yang paling berbahaya tersebut.

Korean Drama KBS Descendants Of The Sun


Di sana, dia bertemu Dr. Kang Mo Yeon, seorang sukarelawan dengan Doctor Without Borders, organisasi kemanusiaan cuba untuk membantu mangsa kecederaan dan membendung penyakit yang berleluasa di kawasan bencana. Oleh kerana Shi Jin dan Mo Yeon bekerja di kawasan berhampiran, bolehkah mereka membantu antara satu sama lain untuk menjalankan misi mereka dan membawa mereka kembali ke rumah dengan selamat?

Plot Drama Korea Descendants Of The Sun 


Shi-Jin (Song Joong-Ki) adalah kapten unit tindakan khas. Ia menangkap seorang pencuri motosikal dengan Sarjan Mejar Dae-Young (Jin Goo). Pencuri tercedera semasa dia ditangkap dan dihantar ke hospital. Dae-Young menyedari telefon bimbit beliau telah dicuri oleh pencuri dan pergi ke hospital semula untuk mengambil telefon bimbitnya.

Di dalam bilik kecemasan, Shi-Jin bertemu Dr. Mo-Yeon (Song Hye-Kyo) buat kali pertama. Dia jatuh cinta dengan serta-merta. Mo-Yeon tersilap menganggap Shi-Jin adalah sebahagian daripada geng jenayah pencuri. Shi-Jin membuktikan kepadanya bahawa dia adalah seorang askar dengan bantuan doktor tentera Myeong-Joo (Kim Ji-Won).

Shi-Jin dan Mo-Yeon mula bertemu dan bercinta, tetapi kerana pekerjaan mereka yang sibuk, percintaan mereka tidak berjalan dengan baik. Shi-Jin menerima arahan untuk membawa tenteranya dalam misi pengaman ke negara Uruk. 

Sementara itu, Mo-Yeon kecewa kerana gagal menjadi seorang profesor kerana latar belakang istimewa rakan sekerja. Apabila Shi-Jin dan Mo-Yeon bertemu lagi, mereka bercakap mengenai pandangan mereka terhadap kehidupan dan menyedari betapa berbezanya mereka. Shi-Jin, sebagai seorang tentera, membunuh untuk melindungi nyawa dan Mo-Yeon, sebagai seorang doktor, cuba untuk menyelamatkan semua nyawa. Mereka pun berpisah setakat itu. 

Lapan bulan kemudian, kerana berlaku satu peristiwa di hospital, Mo-yeon telah didenda dan sebagai hukuman, dia dikehendaki untuk memimpin pasukan perubatan di Uruk. Di sana, Shi-Jin dan Mo-Yeon bertemu lagi. Apakah yang berlaku seterusnya??

Info Drama Korea Descendants Of The Sun 

Pelakon utama: Song Joong-ki ~ Song Hye-kyo ~ Kim Ji-won ~ Jin Goo ~ Onew ~ Kang Shin-il
Tarikh siaran pertama: February 24, 2016
Penyiar: Korean Broadcasting System (KBS)
Jumlah episod: 16 Episode
Ditulis oleh: Kim Eun-sook, Kim Won-seok
Bahasa: Korean, English
Genre: Romantik, Drama

Selamat menonton Korean Drama KBS Descendants Of The Sun.

Korean Drama KBS Descendants Of The Sun | Saluran KBS telah mula menayangkan drama terbaru bertajuk Descendants of the Sun lakonan Song Joo...
aynorablogs Mar 4, 2016
Oh! MyKarya!

#Cerita Seram 3: Syaitan - Beli buku Cerita Seram 3: Syaitan di Bookcafe.com.my. Cerita seram yang paling seram dan tak pernah anda dengar pun ada...


Bila beli buku lebih dari RM100, penghantaran adalah percuma ke Semenanjung Malaysia. Sekiranya pelanggan membeli buku bernilai RM100 ke bawah, anggaran kos penghantaran ialah RM6. Rujuk polisi penghantaran kami : http://bookcafe.com.my/my/shipping-policy.html

Format: Paperback
Saiz: 5" x 7”
ISBN-13: 978-967-0723-40-2
Jumlah Muka Surat: 176
Berat (Kg): 0.16
“Assalamualaikum bang, saya bapa kepada pesakit katil hujung tu. Boleh kita borak kejap kat luar?” tegur seorang bapa pesakit dari wad yang sama. “Semalam Farish nampak hantu ke bang?” pemuda tadi memulakan bicara. “Dia cakap ada pocong datang tengok dia. Biasalah bebudak, dah sakit gitu macam-macamlah meracau.” Bob cuba berdalih tak mahu sensasikan cerita semalam.
“Bang, apa yang Farish nampak tu betul bang. Saya sendiri nampak pocong tu. Cuma yang Farish nampak tu satu, tapi saya nampak dua bang!” pemuda tadi separa tinggi nadanya. “Apa yang kau nampak? Kat mana?” Bob mula bertanya. “Macam ni bang. Masa abang bangun nak kencing, saya terjaga kejap. Saya pandang Farish, saya nampak ada satu susuk tubuh baring sebelah Farish, saya ingat abang. Lepas tu saya teringat saya nampak abang masuk tandas. Saya buku mata sikit, saya nampak yang baring tu berbungkus bang. Saya terperanjat saya baring tegak pandang ke atas, masa inilah saya menggigil hampir nak menjerit bang.”

“Uish kenapa? Apa yang kau nampak?” Bob teruskan soalan.

“Bang, ada dua ekor pocong berbungkus atas siling baring merenung saya bang. Tuhan je tahu saya nak menjerit macam mana. Suara rasa berbuku dekat kerongkong. Saya baca apa saja yang terlintas. Dekat 5 minit baru dua ekor tu hilang bang. Sumpah, Farish bercakap benar bang. Ada hantu dalam wad ni.”

Best kan treaser dia...ada 34 unit sahaja. Cepat beli sebelum terlambat!! Jom!

#Cerita Seram 3: Syaitan -  Beli buku Cerita Seram 3: Syaitan di Bookcafe.com.my. Cerita seram yang paling seram dan tak pernah anda dengar ...
aynorablogs Jan 18, 2016
Oh! MyKarya!

I’m A Backpacker: Europe (Pre-Order) | Buku I'm a backpacker kini dibuka untuk tempahan awal kepada peminat novel travel disamping menambah info perjalanan ke sesebuah destinasi. Buku ini amat bermanfaat kepada anda yang suka melancong tetapi cuma ada bajet yang terhad. So, amat sesuai untuk mereka yang baru habis belajar tetapi nak makan angin ke Europe...


Ada bajet lebih kurang  RM6,000, a anda dah boleh beli buku ini, dan dijamin sangat berguna untuk perjalanan anda. Boleh buat pre-order mulai sekarang dengan tekan BANNER/GAMBAR di bawah.



RM25.00
Format: Paperback
Saiz: 5.3" x 7.6”
ISBN-13: 978-967-369-314-6
Tarikh Terbit: 15 Jan 2016
Jumlah Muka Surat: 240
Berat (Kg):

I’m A Backpacker: Europe (Pre-Order)


ISI KANDUNGAN

Bab 1: Tentang Benua Eropah
  • Schengen Area dan Pengecualian Visa
  • Musim, Cuaca, dan Suhu
  • Bahasa dan Budaya
  • Acara-Acara Besar dan Terkenal

Bab 2: MEMASANG ANGAN-ANGAN
  • Negara Mana yang Ingin Kita Kunjungi
  • Solo, Berkumpulan, ataupun Bersama Keluarga
  • Pilihan Jenis Pengangkutan
  • Pemilihan Tarikh yang Sesuai

Bab 3: PERANCANGAN
  • Senarai Tempat yang Ingin Dikunjungi
  • Kenal Pasti Lauan dan Jenis Pengangkutan
  • Berapa Jumlah Hari yang Diperlukan
  • Hotel, Hostel, ataupun Homestay
  • Membuat Anggaran Kos
  • Membuat Itinerari Lengkap
Meneruskan tradisi buku bestseller pertama I'm A Backpacker: Korea, kini Puteh Press datang lagi dengan buku kedua dalam siri travel bertajuk I'm A Backpacker: Europe.

Buku ini bukan sebuah buku travelog yang mencatatkan pengalaman penulis. Tetapi buku ini adalah buku yang menunjukkan cara/how-to, bagaimana untuk mengembara di Eropah. Keistimewaan utama buku ini adalah bagaimana mahu travel di sebuah benua yang terkenal sebagai elit, tetapi dengan bajet terhad.

Dengan wang kurang daripada RM6000, pembaca ditunjukkan cara bagaimana mereka dapat mengembara ke-12 bandar besar di Eropah seperti Milan, Paris, Madrid, dan Berlin. Bukan sahaja pembaca dapat berjimat, mereka juga dapat merancang sendiri perjalanan seperti mana yang dikehendaki.

Buku ini adalah umpama Lonely Planet, tetapi versi untuk rakyat Malaysia. Buku ini:
  • sepenuhnya berwarna.
  • dipenuhi dengan gambar-gambar daripada koleksi peribadi penulis.
  • pembaca mampu sesuaikan panduan untuk keperluan seorang mahupun secara berkumpulan.
  • pilihan tarikh, tempat, aktiviti, jenis pengangkutan, penginapan, tukaran wang, makanan, pakaian, dan banyak lagi.
  • daripada penulis yang sudah pergi sendiri ke tempat-tempat ini dan pernah menetap di Eropah.
Jika anda berminat untuk order/pre-order boleh kunjungi website SINI

I’m A Backpacker: Europe (Pre-Order) |  Buku I'm a backpacker kini dibuka untuk tempahan awal kepada peminat novel travel disamping mena...
aynorablogs Jan 14, 2016
Oh! MyKarya!

Atlas Rasulullah S.A.W - Hard Cover (100% Berwarna). Buku yang mengisahkan peta perjalanan Rasulullah menyampaikan dakwah kepada seluruh ummah. Buku ini wajar menjadi salah satu koleksi buku dan rujukan setiap Muslim untuk lebih mengenali peribadi, sirah dan sejarah Rasulullah. Semakin mengenali Baginda Nabi, semakin membuak-buak perasaan rindu untuk menemuinya.


Old price: RM85.00 
NOW: RM42.50
You save: RM42.50 (50%)
Return period:10 days
ISBN-13: 978-967-366-234-0 
Tarikh Terbit: 7 Feb 2014
Jumlah Muka Surat : 440
Saiz: 8" x 9"
Berat (kg): 1.40

Deskripsi Buku/ Sinopsis Buku Atlas Rasulullah S.A.W - Sami Bin Abdullah Al-Maghluts


Nabi Muhammad s.a.w. adalah Nabi terakhir yang diutus oleh Allah s.w.t. bagi menyampaikan seruan dakwah kepada umat manusia. Ketika membawa panji kebenaran, pelbagai dugaan dan pancaroba dihadapi Baginda Nabi dan para sahabat.

Sirah perjalanan agung Rasulullah s.a.w. dicatatkan secara terperinci dalam buku Atlas Rasulullah s.a.w. ini bagi memberi pengajaran dan pedoman kepada para pembaca.

Lembaran kisah perjalanan hidup insan agung ini memuatkan:

- Sejarah Kelahiran sehingga Kewafatan Nabi Muhammad s.a.w.

- Peta Perjalanan Dagang Nabi Muhammad s.a.w. ke Bushra sebelum Nabi Diangkat Menjadi Rasul

- Sejarah Nabi Diutus Menjadi Rasul sehingga Peristiwa Hijrah

- Amalan Keagamaan Pada Zaman Jahiliah

- Sejarah Pembangunan Kaabah, Masjidil Haram, dan Masjidin Nabawi

- Bandar-Bandar yang Menjadi Pusat Peradaban Pada Zaman Rasulullah s.a.w.

- Bukti Ilmiah Makkah Berada di Pusat Bumi

- Peta Perjalanan Hijrah Nabi Muhammad s.a.w. dan Kaum Muslimin

- Peperangan yang Dipimpin oleh Rasulullah s.a.w. dan Beberapa Ekspedisi Perang yang Lain

- Piagam Madinah yang Tersohor

- Nabi Muhammad s.a.w. dan Para Sahabat Menggali Parit semasa Perang Khandaq

- Bagaimana Nabi Muhammad s.a.w. Mampu Memimpin Lebih daripada 100,000 Kaum Muslimin bagi Melaksanakan Ibadah Haji yang Pertama dalam Sejarah Islam

- Strategi Perang Nabi Muhammad s.a.w. dan Para Sahabat

- Rasulullah s.a.w. Mengajarkan Ayat-Ayat Al-Quran kepada Jin Nasibin

- Strategi Formasi 313 Pasukan Badar dapat Mengalahkan Hampir 1000 Kaum Quraisy

Semoga buku ini menambahkan kecintaan kita kepada manusia paling agung, Muhammad S.A.W. Lebih banyak lagi kisah dan rakaman sirah yang tercatat dalam buku ini. Raikan kasih Rasulullah dan suburkan cinta kepada Baginda dengan menghayati Atlas Rasulullah S.A.W.

Klik pada banner di bawah ini untuk dapatkan Buku Atlas Rasulullah S.A.W - Sami Bin Abdullah Al-Maghluts dengan cepat, mudah dan sampai dengan selamat. 

Atlas Rasulullah S.A.W - Hard Cover (100% Berwarna). Buku yang mengisahkan peta perjalanan Rasulullah menyampaikan dakwah kepada seluruh umm...
aynorablogs Jan 13, 2016
Oh! MyKarya!

Sinopsis Drama Korea Remember | Drama korea the Village sudahpun habis dan kini digantikan dengan siri baru yang bertajuk 'Remember'. Ia telahpun disiarkan di saluran ONE HD pada setiap hari khamis dan jumaat pukul 7.40 mlm. Drama ini mula disiarkan pada 9 Disember 2015.

Daripada teaser yang disiarkan saya agak cerita korea Remember ni mesti kisah penyiasatan, undang-undang dan agak misteri jugak. So bagi sesiapa yang minat dengan genre sebegini boleh lah bookmarking the date.

Sinopsis Drama Korea Remember



Sinopsis Drama Korea Remember 


Jin-Woo (Yoo Seung-Ho) mengalami keadaan di mana dia mengidap sejenis Hyperthymesia, yang membolehkan dia ingat segala kejadian yang berlaku hari-hari secara terperinci. Untuk membuktikan yang ayahnya tidak bersalah, Jin-Woo menjadi seorang peguam.

Dia berusaha sedaya upaya dan gigih untuk menyelamatkan ayahnya tetapi malangnya dia mula lupa sedikit demi sedikit kerana kehilangan memorinya disebabkan Alzheimers.

Apakah nasih Jin Woo seterusnya? Dapatkah dia menyelamatkan ayahnya atau adakah penyakit Alzheimer's nya akan sembuh?

Drama Remember yang mempunyai 24 episod ini dibintang oleh beberapa bintang terkenal Korea seperti Yoo Seung-hoo, Park Min-young , Park Sung-woong, Nam Goong-min, Jung Hye-seong dan ramai lagi.

Saksikan cerita penuh drama korea Remember di saluran ONE HD 393.

Selamat meonton. ambil yang baik sebagai panduan. .ok!

Sinopsis Drama Korea Remember | Drama korea the Village sudahpun habis dan kini digantikan dengan siri baru yang bertajuk 'Remember'...
aynorablogs Jan 9, 2016
Oh! MyKarya!

Jom join Segmen Blogwalking Jejari Runcing. Sudah lama benar saya tidak join segmen antara blogger. Bukannya tidak berminat, tetapi kadang-kadang segmen atau giveaway tersebut memerlukan banyak komitment. Jadi terbantutlah niat nak joint. Namun, kali ini saya terbuka pintu hati join segmen blogwalking by jejari runcing kerana syaratnya yang amat mudah. Hanya dengan satu langkah, anda telah join. Best kan...


Jom join Segmen Blogwalking Jejari Runcing 

Jika anda mahu join atau sertai segmen blogwalking ini, hanya klik pada imej di bawah.


  

Kemudian, blogger jejari runcing aka Elia akan buat link senarai yang join untuk kita semua blogwalking antara satu sama lain. 

Selamat berjaya buat semua. 

#selamat tahun baru 2016.

Jom join Segmen Blogwalking Jejari Runcing . Sudah lama benar saya tidak join segmen antara blogger. Bukannya tidak berminat, tetapi kadang-...
aynorablogs Dec 23, 2015
Oh! MyKarya!

Sesegar Nailofar Oleh Zaid Akhtar - Buku Sesegar Nailofar dihasilkan oleh seorang penulis muda yang telah lama berkecimpung dalam dunia penulisan tanahair. Iaitu sejak dari tahun 2000 lagi, setelah beliau menyertai satu kursus Novel Remaja Pesta Buku Antarabangsa Tahun 2000.

Saya belum membaca buku Sesegar Nailofar tetapi ada membaca prakata novel ini dari website Bookcafe.com.my. Namun, menurut penulisnya...novel Sesegar Nailofar banyak membawa latar cerita di Jordon, tempat beliau menuntut ilmu selama lebih kurang 4 tahun.


Sesegar Nailofar Oleh Zaid Akhtar


Format: Paperback
Saiz: 4.5" x 7.25"
ISBN-13: 978-967-411-431-2
Tarikh Terbit: 14 Jan 2015
Jumlah Muka Surat : 256
Berat (kg): 0.18




Puaskanlah hatimu dengan menyumpah-seranahku sehingga hatimu kembali tenang. Kerana setelah engkau tenang, barulah engkau akan memikirkan betapa bukan engkau seorang saja yang menderita dan sakit hati. Tapi aku juga. Dan setelah engkau tenang, barulah engkau akan menyedari betapa bukan engkau seorang saja yang merintih dan terazab dilukai. Aku juga turut sengsara!

-----

Antara pelajaran, perjuangan, dan cinta yang jauh, Iqbal meniti semuanya penuh tertib, penuh cermat. Dan sebagai lelaki, sebagai insan... yang paling menguji tentunya adalah cinta. Tiga bulan tanpa apa-apa berita, namun Iqbal masih memegang pada janji. Utusan e-mel misteri membangkitkan tanda tanya - seakan mahu mencurahkan isi hati - siapa sebenarnya Nailofar?


Cuba baca intro buku ini yang setebal 256 muka surat, kata-kata yang digarap indah dan menarik hati kita untuk terus membacanya. Mendapatkannya dengan segera!!

 RM18-00

 


 



Selamat membaca...

Sesegar Nailofar Oleh Zaid Akhtar - Buku Sesegar Nailofar dihasilkan oleh seorang penulis muda yang telah lama berkecimpung dalam dunia pe...
aynorablogs Dec 22, 2015